Ljudi razgranicite o kojim se venama radi prvo!!!!!!!!!
Da li su to normalne zdrave sportske ili takozvane "narkomanske" vene koje su proizvod vezbanja i skidanja sala preko njih pa se sad vide (kao sto svi imamo onu venu preko bicepsa i sa spoljasnje strane podlaktice najcesce)
....ili su to one PATOLOSKE vene koje se javljaju usled zakrecenja u krvnim sudovima, masnoca i triglicerida, zapusenosti donje suplje vene karlicom........
Ove patoloske se javljaju usled 3 faktora:
1) Genetika (mos' sve lepo da radis ali imas da ih imas)
2) Losa ishrana
3) Dugotrajno i svakodnevno stajanje + neudobna odeca + ne bavljenje sportom!
ALI JEDNO JE SIGURNO!
TE PATOLOSKE VENE KOJE SU ZDRAVSTVENI PROBLEM SE NIKAKO NE JAVLJAJU USLED DIZANJA TEGOVA, BODI BILDINGA, BAVLJENJA SPORTOM ILI SVAKODNEVNOG REKREATIVNOG I PROF. TRCANJA !!!!
STA VISE, LEKARI I PREPORUCUJU KRETANJE I UMERENE SPORTSKE AKTIVNOSTI KAO PREVENCIJU ZA PATOLOSKE LOSE VENE AKO IMA UVID U VASU GENETIKU DA IMATE SANSU 80% DA IH DOBIJETE!!!!!!!!
Sto znaci idi u teretanu i vezbaj noge onako rekreativno nista extremno i extravagantno.....Znaci ne treba sad da radis presu bas sa 200 kila kao ja......
Cak i da radis opet i to ti nece naskoditi.....Jer onda kroz te vene siklja vise krvi i raspusava ih tj vene rade i odmah se otpusavaju od nekog tromba, tope se trigliceridi u njima i okolo njih itd....
Znaci vezbanje samo moze da bude plus!
E sad ovo zavisi i od stepena vaskularizacije.....Ako su tvoje vene na nogama kao kod starca od 80 god, nadute su toliko da se svi groze kad si u sorcu a ceo list ti je crno-bordo-plave boje onda vezbanje moze izazvati pucanje vena mada ne verujem da imas ovaj krajnji stadijum za koji je samo hiruska operacija lek!!!!!!
VEZBANJE NEMA VEZE SA TIM!
Evo i ja kao imam te malo patoloske vene na desnoj nozi....
E sad ako mi je od teretane A ZASTO IH ONDA NEMAM NA LEVOJ NOZI?
RADIO SAM I LVU I DESNU NOGU ISTO

Znaci nije to od toga!
Svima nama fali nesto...E sad ljudi se kace bas za one ljude koji idu u teretamu i ako im fali i trepavica sa oka oni odma - AHA 'EL VIDIS AHA EEE TO TI JE STO SI DIZAO I VUCARAO ONE TEGOVE!!!!!
Pa ono jeste i ja tako mogu da uhvatim bolesne ljude koji nikad nisu usli u teretanu i da pricam za 99% bolesti aha to ti je zato od stonitenisa ili aha dobio si zapaljenje mozga od citanja knjiga reko sm ti da ne citas teske knjige itd itd.....
Ma da.....Kmpleksasima koji ne mogu ni da se ugoje a kamoli nabilduju suvim misicima je uvek teretana kriva za sve!
A u stvari to je samo njihov psiholoski mehanizam odbrane - reaktivna formacija....