Izrazene vene na nogama zbog vezbanja

Ljudi razgranicite o kojim se venama radi prvo!!!!!!!!!

Da li su to normalne zdrave sportske ili takozvane "narkomanske" vene koje su proizvod vezbanja i skidanja sala preko njih pa se sad vide (kao sto svi imamo onu venu preko bicepsa i sa spoljasnje strane podlaktice najcesce)

....ili su to one PATOLOSKE vene koje se javljaju usled zakrecenja u krvnim sudovima, masnoca i triglicerida, zapusenosti donje suplje vene karlicom........
Ove patoloske se javljaju usled 3 faktora:
1) Genetika (mos' sve lepo da radis ali imas da ih imas)
2) Losa ishrana
3) Dugotrajno i svakodnevno stajanje + neudobna odeca + ne bavljenje sportom!

ALI JEDNO JE SIGURNO!
TE PATOLOSKE VENE KOJE SU ZDRAVSTVENI PROBLEM SE NIKAKO NE JAVLJAJU USLED DIZANJA TEGOVA, BODI BILDINGA, BAVLJENJA SPORTOM ILI SVAKODNEVNOG REKREATIVNOG I PROF. TRCANJA !!!!

STA VISE, LEKARI I PREPORUCUJU KRETANJE I UMERENE SPORTSKE AKTIVNOSTI KAO PREVENCIJU ZA PATOLOSKE LOSE VENE AKO IMA UVID U VASU GENETIKU DA IMATE SANSU 80% DA IH DOBIJETE!!!!!!!!

Sto znaci idi u teretanu i vezbaj noge onako rekreativno nista extremno i extravagantno.....Znaci ne treba sad da radis presu bas sa 200 kila kao ja......
Cak i da radis opet i to ti nece naskoditi.....Jer onda kroz te vene siklja vise krvi i raspusava ih tj vene rade i odmah se otpusavaju od nekog tromba, tope se trigliceridi u njima i okolo njih itd....

Znaci vezbanje samo moze da bude plus!
E sad ovo zavisi i od stepena vaskularizacije.....Ako su tvoje vene na nogama kao kod starca od 80 god, nadute su toliko da se svi groze kad si u sorcu a ceo list ti je crno-bordo-plave boje onda vezbanje moze izazvati pucanje vena mada ne verujem da imas ovaj krajnji stadijum za koji je samo hiruska operacija lek!!!!!!

VEZBANJE NEMA VEZE SA TIM!
Evo i ja kao imam te malo patoloske vene na desnoj nozi....
E sad ako mi je od teretane A ZASTO IH ONDA NEMAM NA LEVOJ NOZI?
RADIO SAM I LVU I DESNU NOGU ISTO :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Znaci nije to od toga!

Svima nama fali nesto...E sad ljudi se kace bas za one ljude koji idu u teretamu i ako im fali i trepavica sa oka oni odma - AHA 'EL VIDIS AHA EEE TO TI JE STO SI DIZAO I VUCARAO ONE TEGOVE!!!!!

Pa ono jeste i ja tako mogu da uhvatim bolesne ljude koji nikad nisu usli u teretanu i da pricam za 99% bolesti aha to ti je zato od stonitenisa ili aha dobio si zapaljenje mozga od citanja knjiga reko sm ti da ne citas teske knjige itd itd.....

Ma da.....Kmpleksasima koji ne mogu ni da se ugoje a kamoli nabilduju suvim misicima je uvek teretana kriva za sve!

A u stvari to je samo njihov psiholoski mehanizam odbrane - reaktivna formacija....

AHA 'EL VIDIS AHA EEE TO TI JE STO SI DIZAO I VUCARAO ONE TEGOVE!!!!!-Pa meni to kazu,kao samo ti preteruj pa ces videti posle,kao noge ce ti od 30 godina izgledati kao u starca od 80. :eek:
Nisam preterivao,vozim bajs svaki dan a u teretani picim na traci.Nisu nadute :eek: vide se ali mi lepo stoje tako da kazem :mrgreen: ,iskocile od kad redovno vezbam.Hvala na odgovoru ;)

Ja na primer imam neke nazovi vene :mrgreen: na levoj nozi sa unutrasnje strane noge ispod kolena. Ne primecuju se stalno, ali su kao neke male nepravilne kuglice onako spljostene, tesko mi je da objasnim. To me jedino nervira i malo mi cudno izgleda. Koga bih mogao da pitam kakve su to vene, a da ne moram zbog toga da se cimam zbog doktora nisam pametan :think:

AHA 'EL VIDIS AHA EEE TO TI JE STO SI DIZAO I VUCARAO ONE TEGOVE!!!!!-Pa meni to kazu,kao samo ti preteruj pa ces videti posle,kao noge ce ti od 30 godina izgledati kao u starca od 80. :eek:
Nisam preterivao,vozim bajs svaki dan a u teretani picim na traci.Nisu nadute :eek: vide se ali mi lepo stoje tako da kazem :mrgreen: ,iskocile od kad redovno vezbam.Hvala na odgovoru ;)

Pa eto bas lepo sto ti kazu,a nije lepo sto ih ne slusas,svaka cast Bruz-u on ima volje da pise i da obasnjava,mlad covek pa ima volje,ja cica koji preko 4 banke bas i nemam ali cica i da roka teretanu a vene nigde na nogama.Ali posto sam celav onda je to sigurno,cim nisu vene onda je cela:hahaha:
Je li Brus kako ti cenis?Mora da je nesto od secanja tolikih tegova?Izgleda samo na pisu su mii zasle vene e sad da li je to od toga da li neko zna,plasim se?:per:

Pa eto bas lepo sto ti kazu,a nije lepo sto ih ne slusas,svaka cast Bruz-u on ima volje da pise i da obasnjava,mlad covek pa ima volje,ja cica koji preko 4 banke bas i nemam ali cica i da roka teretanu a vene nigde na nogama.Ali posto sam celav onda je to sigurno,cim nisu vene onda je cela:hahaha:
Je li Brus kako ti cenis?Mora da je nesto od secanja tolikih tegova?Izgleda samo na pisu su mii zasle vene e sad da li je to od toga da li neko zna,plasim se?:per:

Moguce moguce....ili od teretane ili od Desanke Sakic :-) .....Oce vene na pisi da izadju od Desanke Sakic....Em vene em ojaca se desna podlaktica extra....Pa to i Bora Djordjevic zna a nije usao u teretanu!

meni izasla opasna vena na muscuus stenokleidomastoideusu pa i kad se proderem na nekog ona iskoci!!!!!!
A nikad nisam radio vezbe za vrat!!!!
Moram da pocnem!
Nema nista lepse kad imas vrat kao u pit bula!

Cobi jos ti vene fale....Kad si stavio sliku em si celav em nizak jos da imas vene i svi bi se ispisali iz teretane sa foruma hahahahhah
A ladno se pogodilo slucajno a naravno da ti to nije od teretane,,,,,,,,Ali uplaseni klinci koji su izmanipulisani raznim pretpostavkama ima vise da veruju njima nego tebi!
Sta nas briga, ima vise mesta za nas u teretani....Tj manja guzva!!!

p.s. I moj omiljeni gitarista - Joe Satrijani je celav da celaviji ne moze biti, on nema kosu cak ni sa strane i pozadi A NIKAD NIJE USAO U TERETANU NITI PODIGAO NISTA LAKSE OD LAGANE IBANEZ JS GITARE!
A ko zna mozda ima i vene jer on na koncertu 2-3 sata stoji na nogama + gitara oko vrata.......

E stvarno kad bi poceli da nabrajamo ko je sve od poznatih i nepoznatih celav i ima vene A NIKADA NIJE USAO U TERETANU ISPALO BI NA KRAJU DA AKO NE IDES U TERETANU POSTACES SIGURNO CELAV I IZACICE TI VENE! (kad se vidi koliki procenat ljudi na svetu je celavo i ima vene a ne idu u teretanu - mnooogo veci broj od onih koji su celavi i imaju vene a idu u teretanu)

Tako da na sve ove price mogu samo da se smejem!

OK idemo na sledecu boles' od teretane - A STA JE SA BRUHOM I KILOM???? HAHAHAHHAHAHAAHAH
Pa kilavko ce da se iskilavi i od sklekova! A cuo sam price da su se neki iskilavili i od veoma jakih kijanja gde se trbusni misici previse napnu u kratkom vrmenskom periodu!........

Nego slusajte ovu pricu - boleo mene nesto jednjak i otisao ja kod doktora da vidim mozda je ona gornja kilica neka mala.....I kazem ja doktoru - Doktore ne moguce da je donja kila moze da bude samo gornja jer ja stalno radim trbusnjake i imam jak zid - a meni ce lekar - PA TO TO DA DA TAKO SE MLADI ISKILAVE SA TIM TRBUSNJACIMA - NAPREZU STOMAK I ISKILAVE SE! JA NE ZNAM ZASTO RADE TRBUSNJAKE, TO NE TREBA RADITI HAHAHAHAHHA

Naravno lekar je imao stomacinu i nema kilu ali ce uskoro umreti od srcanih bolesti ili dijabetesa ip 2 zbog stomacine!
:-)

p.s.Na kraju mi nije bilo nista istripovao sam se.....Imao sam lose varenje taj mesec!

Poslednja izmena:

Back