Izraelske snage pucale na palestinske demonstrante

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110515039.jpg

Foto: AFP

Više ljudi poginulo
Izraelske snage pucale na palestinske demonstrante

Izraelske snage pucale su na demonstrante kod graničnog prelaza s palestinskom teritorijom, Sirijom i Libanom.

Nepotvrđeni izvještaji kažu da je više ljudi poginulo, te da su desetine ranjene, prenio je BBC.

Najmanje 45 Palestinaca je povrijeđeno kada su izraelske snage zapucale na grupu ljudi u blizini prelaza Erez u Gazi, kazali su medicinski zvaničnici.

Palestinci obilježavaju Nakbu, što znači katastrofa, a to je termin koji oni koriste za osnivanje izraelske države 1948. godine.

Stotine hiljada palestinaca bilo je prinuđeno ili je dobrovoljno napustilo svoje domove nakon osnivanja Izraela.

(FENA)

Izraelci pucali na demonstrante
Osam mrtvih, desetine povrijeđenih na Dan katastrofe

Izraelske snage su pucale na grupe demonstranata na granici s palestinskim teritorijima, te sa Sirijom i Libanom. Izvještaji kažu da je najmanje osam ljudi poginulo, a više desetina je povrijeđeno.

110515052.1_mn.jpg

U jednom incidentu, hiljade palestinskih pristaša iz Sirije ušli su na Golansku visoravan u Izrael. Palestinci su obilježavali Nakbu, ili Katastrofu, kako nazivaju osnivanje izraelske države koja je nastala 1948. Stotine hiljada Palestinaca su pobjegli ili bili primorani napustiti svoje domove tokom borbi nakon formiranja Izraela.

U nedjelju je došlo do sukoba na četiri različita granična prelaza - Erez u pojasu Gaze, u blizini Ramallah na Zapadnoj obali, na Golanskoj visoravni i na granici s Libanom. BBC-ev dopisnik iz Ramallaha ističe kako su ovogodišnje demonstracije podstaknute ustancima u zemljama diljem Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. On navodi kako je povrijeđeno desetine Palestinaca.

Palestinski demonstranti su bacali kamenje na izraelske snage sigurnosti, a oni su ih zasuli suzavcem i gumenim mecima. Na okupiranom dijelu Golanske visoravni izraelska vojska je, prema njihovim navodima, ispalila metke upozorenja nakon što je veliki broj demonstranata pokušao preći granicu. No, izvještaji govore kako je tu ubijeno najmanje četvero ljudi, a ranjeno također na desetine. Izraelska vojska okarakterisala je tu situaciju kao ozbiljan "upad" demonstranata, te ističu da i dalje pokušavaju kontrolisati masu. Izrael je osvojio ovaj strateški dio sirijske terirtorije tokom Šestodnevnog rata 1967.

Na libansko-izraelskoj granici također je demonstrirao veliki broj ljudi. Libanski vojnici su pucali u zrak kako bi rastjerali demonstrante, a Izraelci su počeli pucati nakon što su demonstranti navodno počeli uništavati ogradu. Libanski vojni dužnosnici kažu da je pritom četvero ljudi poginulo.

Na granici Izraela i Gaze izraelski vojnici otvorili su vatru iz tenkova i automatskog naoružanja te povrijedili također desetine Palestinaca.

(Sarajevo-x.com)

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110515052#1

Posjetite ovaj link i vidjecete koje zastrasujuce slike postoje sa danasnjem odrzavanja skupa Dana Nagbe.To je pravi teror i to je dokaz da Izraelci gube teritoriju i da ce izgubiti sve ukoliko nastave sa ovakvim stvarima.Ovo je nesto zastrasujuce i dokaz da su Palestinci ugrozeni i da im se treba pomoci.Izrael je napao demonstrante na zvanicno Sirijskoj teritoriji gdje su time dokazali svoju okupaciju tudje teritorije tako da je to jos jedan akt nasilja od strane Izraelaca koji ne prestaju terorisati Palestince koji traze samo ono sto je njihovo.Mislim da je ovo povod i za novi rat jer Izraelci su pocinili nasilje i treba im se skrenuti paznja da se vise ne moze ovako.Mislim da UN treba da se oglasi i da osudi ovo nasilje Izraelaca i da se zahtjeva nova sjednica Vijeca Sigurnosti u kome bi se raspravljala situacija na Bliskom Istoku.Mislim da do sada nije doslo do pomaka i da Izrael i dalje nastavlja sa svojim nasiljem prema Palestincima tako da je vrijeme da se nesto ucini i da se uputi ultimatum Izraelu da se povuce sa okupiranih teritorija kako bi omogucili stvaranje Palestine i kako bi vratili teritoriju Golana Siriji.

Poslednja izmena:
Molim te nemoj opravadavti Izraelce koji su dusmani muslimana.Oni su ovdje pokazali da su najljuci neprijatelji muslimana i da se oni pitaju oni bi pobili cijeli palestinci narod i sve muslimane.Oni su ovim pokazali kako su niski i kako nemaju razumijevanja za jedan obican protest.Gadjanje kamenicama nije nista za jednu vojsku jer vojska u tom slucaju ne smije inetrevenirati jer kamenice su blagi oblik otpora i zank protesta jedne zajednice.Oni su uprkos svemu potegli pistoljima da ubijaju muslimane i ubilui puno musliumana i povrijedjeno je puno muslimana koji su zeljeli izraziti protest jedne katastrofe Palestinskog naroda.Izraelci nemaju razumijevanja za Palestince a pitam se kako bi bilo da je Egipatska vojska pocela da ubija Kopte koji su demonstrirali na trgu Tahrir.kako bi to bilo i kako bi se osjecali svi Krscani.Isto tako se mi muslimani lose osjecamo sto imamo jednog najljuceg neprijatelja a to su Zidovi koji mrze muslimane i koji bi sve pobili samo da ostvare svoj cilj genocida nad Palestincima muslimanima.

Molim te nemoj opravadavti Izraelce koji su dusmani muslimana.Oni su ovdje pokazali da su najljuci neprijatelji muslimana i da se oni pitaju oni bi pobili cijeli palestinci narod i sve muslimane.Oni su ovim pokazali kako su niski i kako nemaju razumijevanja za jedan obican protest.Gadjanje kamenicama nije nista za jednu vojsku jer vojska u tom slucaju ne smije inetrevenirati jer kamenice su blagi oblik otpora i zank protesta jedne zajednice.Oni su uprkos svemu potegli pistoljima da ubijaju muslimane i ubilui puno musliumana i povrijedjeno je puno muslimana koji su zeljeli izraziti protest jedne katastrofe Palestinskog naroda.Izraelci nemaju razumijevanja za Palestince a pitam se kako bi bilo da je Egipatska vojska pocela da ubija Kopte koji su demonstrirali na trgu Tahrir.kako bi to bilo i kako bi se osjecali svi Krscani.Isto tako se mi muslimani lose osjecamo sto imamo jednog najljuceg neprijatelja a to su Zidovi koji mrze muslimane i koji bi sve pobili samo da ostvare svoj cilj genocida nad Palestincima muslimanima.

Baš bih voleo da te neko pogodi kamenom u glavu.

Baš bih voleo da te neko pogodi kamenom u glavu.

Ma daj sto sviras.Kao da je to nesto i neki razlog da se ukljucuje vojska u sukobe sa nevinim gradjanima.To je cisti fasizam i danas se moglo vidjeti da Izraelci ne misle dobro muslimanima i zao mi je sto Amerika jos ne shvata, ali sav posteni svijet je shvatio da su Izraelci zapravo fasisti i da su krivi za genocid nad Palestinskim narodom.Mislim da je UN shvatio da treba podhitno razmatrati povlacenje Izraelske vojske sa okupiranih teritorija jer to je nuzno kako bi se prestalo sa fasizmom protiv Palestinaca koji zele samo mir.Izraelci mi nisu uopce smijesni i niti mi je smijesan ovaj snimak koji ste postavili.Zaparavo to je jedna fasizoidna rasa koja se treba vec jednom opametiti.Mi muslimani zalimo Palestince i zao nam je sto se sve ovo dogadja njima jer Palestinci su dobri ljudi tako da se nadam da ce se u Savjetu Bezbjednosti osuditi rekacija Izraelske vojske i da ce se pokrenuti plan o povlacenju Izraelske vojske sa okupiranih teritorija.

Ma suti spodobo.Palestinci nisu krivi jer oni moraju nekako da izraze protest protiv onoga sto su im ucinili Izraelci.Oni moraju na neki nacin da izraze negodovanje a kamenice su mala stvar sa cim trebaju Palestinci da gadjaju Izraelce.Inace ponasanje Izraelskih vojnika je van profesionalnosti i lici na jednu fasisticku armadu i jos gore od toga.Barem fasisiti su bili vidjeni i stajala im je lijepo uniforma a ovi su neotesani i ne znaju ni prst pred sobom.To je ono sa cime se suocavaju Palestinci i veoma mi je zao sto su se oni nasli u ovoj situaciji.Izrael je odavno trebao biti sravnjen sa zemljom ali ako Bog da Allah ce sve vratiti Izraelcima jer oni su pretjerali.Mnogo su pretjerali na ovom svijetu tako da ce im se sve to vratiti.

otimanje_zemlje_palestincima_po_etapama.jpg

Ovo je Naqba.Ovo je katastrofa jednog naroda ako ne vjerujete pogledajte na mapi.Izraelci su se decenijama ponasali kao zivotinje i ne prestaju to biti nego svijet im dopusta da se jedan narod protejra i ubije a poslije se zalimo zasto ima terorizma.Naravno ni terorizam nije dobar ali ovo je prelilo kap u casi jer Palestinci zele svoju drzavu i zele ono sto su imali i zele da se vec jednom smire u svojoj drzavi a ne da ih neko ubija kad god pozeli.

Да, ти Zionazis су стварно одвратни. Сећам се јеврејски војници су једном убили девојчицу од 13 година, а онда пуцали у њу још 15 пута након што је већ пала мртва.

После тога, јеврејски официр који ју је убио је изјавио да би исто урадио и да је имала 3 године.

Ma suti spodobo.Palestinci nisu krivi jer oni moraju nekako da izraze protest protiv onoga sto su im ucinili Izraelci.Oni moraju na neki nacin da izraze negodovanje a kamenice su mala stvar sa cim trebaju Palestinci da gadjaju Izraelce.Inace ponasanje Izraelskih vojnika je van profesionalnosti i lici na jednu fasisticku armadu i jos gore od toga.Barem fasisiti su bili vidjeni i stajala im je lijepo uniforma a ovi su neotesani i ne znaju ni prst pred sobom.To je ono sa cime se suocavaju Palestinci i veoma mi je zao sto su se oni nasli u ovoj situaciji.Izrael je odavno trebao biti sravnjen sa zemljom ali ako Bog da Allah ce sve vratiti Izraelcima jer oni su pretjerali.Mnogo su pretjerali na ovom svijetu tako da ce im se sve to vratiti.

Ja spodoba a ti siljis miska na decu od 9god po uzoru na PDF Muhameda? Promeni psihijatra, lose lekove ti daje ili je rec o maloj dozi...

Fasisti su Ok, lepi momci u sexy uniformama??? sta da ocekujes od osobe cijeg su sukurdjela ubili Turci i celu familiju nateralinda predje u religiju koju je osnovao pedofil...

Poslednja izmena:

Да, ти Zionazis су стварно одвратни. Сећам се јеврејски војници су једном убили девојчицу од 13 година, а онда пуцали у њу још 15 пута након што је већ пала мртва.

После тога, јеврејски официр који ју је убио је изјавио да би исто урадио и да је имала 3 године.

I sta je bilo kad si se probudila? :aha:

pa pre nego sto su jevreji proterani iz Izraela to je sve bila njihova zemlja

palestinci su osnovi Arapi i oni su se doselili na prostore tadasnje Judeje iz Arabije

Jevreji su jedan od najstarijih naroda na svetu i zasluzuju dai maju svoju drzavu

Kad je to bilo kad su Zidovi imali svoju drzavu na tom prostoru?Nemojte molim vas biti kao djeca ili kao SPS iz devedesetih godina koji izvrce istinu.Znate li da je to bilo davno i da su se ti Zidovi odselili i zivjeli su van Palestine punih 15 vijekova i to je nesto sto se u medjuvremenu promijenilo i nije ostalo isto.To je isto kao kad bi jedan gastarbajter otisao ili odselio se iz kraja i na njegovo mjesto dosao drugi narastaj i sada da se sjeti njegov praunuk da je to njegova zemlja.Naravno da nije njegova zemlja jer tu zemlju su prilikom iseljenja Zidovi prodali i ne mogu Palestinci kupovati zemlju dvaputa.

Inace sto se tice psihijatra ja kod njega odlazim i smanjio mi je dozu da ne uzimam bensedin i pohvalio me je da sam u dobrom stanju.

Barem su toliko normalni da sopstvenu decu neuce kako da izvrse samoubistvo... I da, ne onanisu na maloletnu decu...

Back