Оптерећен си Русијом, чињеница је да шиити немају баш леп статус код већинских сунита. И обратно.
Ниси одговорио на конкретно питање- која то нама свима позната сунитска исламистичка група (сем Хамаса) стоји уз Иран?
Nisam ja taj koji je opterećen Rusijom ovde. Ja identifikujem izvor dezinformacija koje jednog Srbina (?), žrtve islamizma i
islamističke propagande od 14 veka pa do dan danas, mogu naterati da iznosi najgadniju pro-islamističku, pro-džihadističku propagandu koje je opšte mesto samo u muslimanskim klozetima od Islamabada do sela Ošve u Bosni i svakoj mrtvoj neo komunističkoj partiji na kugli zemaljskoj...i vama.
Pri tome propaganda koja je bajata između 20 i 40 godina, što ne iznenađuje s obzirom iz koje kuhinje dolazi. Mutirana verzija stvarnosti po ukusu fanova sovjetskog saveza iz Kremlja.
Stvari zbog kojih bi nas se svi preci listom (sa izuzetkom nečijeg dede koji je bio u Partiji posle '45) odrekli.
Što se ovog drugog tiče, odgovorio sam naravno, i na to i sve ostalo, samo ti vrtiš svoju priču u krug, kao na traci. Mislim to i jeste uloga komesara propagande tako da, bravo, valjda. Zato i preskačem beskonačno ponavljanje.
Al Kaida je podržala Palestince, iranske satelite, isti dan, nahvalila ih, njihov odnos sa Iranom je uvek bio toplo-hladno (ne samo hladno kako bi Moskva volela da im botovi šire), a nakon eliminacije Bin Ladena obe strane su daleko pragmatičnije i bliže, pa odatle i toliko Al Kaidinih terorista kojima Iran daje azil ovih dana, što recimo početkom veka i nije bio slučaj.
Podržao ih je i ISIS, iako je izneo gomilu kritika na račun akcije, jelte nedovoljno ekstremne za njihov ukus...
Sve u svemu, očaj na šta se sveo mentalitet određenog krila "nacionalista". I ako sam razumeo neku logiku iza poltronskog lizanja cipele Moskvi, raditi to isto za džihadiste, nisam mogao da verujem da ću ikad videti...još sa te strane političke. Jbt.