IZRAEL je orjentir događanja u posljednjem vremenu

Ti si taj koji je zaglibio u "duhovni" Izrael. Zna se ko je kralj sjevera i juga i istoka; gog, egipćanin i sirijac...svi se oni i njihova plemena spominju i nabrajaju kao oni koji će organizirano napasti Izrael.
Gog se još ne zna ko je, a sasvim je sigurno da se radi o nekom međunarodnom savezu koji će organizovano napasti Jehovin narod.

Kralja Juga i Severa tokom istorije su uvek predstavljala dva suparnička vladara koja su se borila za prevlast i koji su bili najjači na planeti.

U naše vreme kralj Juga USA kralj Severa Rusija.
Tokom drugog svetskog rata kralj Severa je bila Nemačka.
Danas sasvim jasno vidimo da Rusija jedina na planeti može da radi šta hoće i pored saveta bezbednosti i pored NATO-a...tako je i rečeno 'radiće šta hoće'... Pa imaš i ono gde se kaže 'neće mariti za Bogove svojih Otaca'...'' slaviće Boga tvrđava''... Što je i bilo za vreme komunizma u SSSR-u....
A u tom tvom "duhovnom" Izraelu bitke posljednjeg vremena vodit će se u planinama izraelskim, josefatskoj dolini oko Jeruzalema i megido dolini. Zašto se nabrajaju ta geografska mjesta ak oje "duhovni" Izrael. Zašto se spominje mjesto ukopa za njih "istočno u dolini od Mrtvog mora" ? Zašto se spominje ukopavanje koje će trajati 6 mjeseci? Zašto se spominje način ukopavanja; jedni znakom bilježe mjesto mrtvih a drugi dolaze po njih !? Jesu li i to neke "duhovne" informacije?
Ko sve ovo što si pitao može znati?! Događaji su pred nama pa ćemo videti.

Moje mišljenje je da se radi o 'Zemlji lepote' ili 'Zemlji duhovnog raja'... Imaš one reči 'moje će sluge jesti a vi ćete gladovati, moje će sluge piti a vi će te biti žedni'...
Radi se o onima koji nisu 'deo sveta', o onima koji su izašli iz vavilona velikog i sede za trpezom Jehovinom već decenijama...Oni koji su 'poznali istinu koja ih je oslobodila'...

Sva ova mesta koja si nabrojao su bila mesta na kojima se slavio Jehova.
Simbolično 'Zemlja lepote' u kojoj živi 'duhovno Izrael', je jedina zemlja u kojoj se danas slavi Jehova.
Glavni borac protiv istine je satana on će i navesti Goga da napadne zemlju lepote, da uđe u nju i opleni je.
Ali?! Nadrljaće.
Ccccc ... a do sad ih nije čudnovato sačuvao 2000 godina po svijetu te vratio u Izrael? "Kad vas vratim iz naroda dat ću vam zelju Izraelovu". Najavio je naziv države, a najavio je i "rođenje naroda u jednom danu". "U jednom danu" je UN glasanjem proglasio državu Izrael.
Naravno da se tebi i tvojoj bratiji ne sviđa da vi JW niste Božji odabrani narod pa ne možete smisliti Izrael i sva proročanstva o njemu. Što nisi ovdje protiv mojih ukaza iskoristio i onaj Isusov ukaz "Oduzet će vam se kraljevstvo i dati jednom drugom narodu" ? To je pred tjedan dana pokušao jedan jehovin svjedok u razgovoru samnom...
Ni po jednom savezu, današnja država Izrael nije u savezu sa Jehovom.

Ni u drevna vremena ih nije zazirao ni za suvu šljivu kada su grešili, a kamoli danas posle toliko vekova kada gaze i prvi i drugi savez. Bog pripremio put spasenja, oni to nogama gaze i ne prihvataju. Zato im se i uzima kraljevstvo i daje drugim narodima.
Onim koji hoće Božijim putem spasenja.

''Ja sam put istina I život, svako ko dolazi Ocu dolazi preko mene''....

Naredni Hristov dolazak je sud svima onima koji su napolju. Židovi su napolju u mraku i nikad neće izaći na svetlost, osim po nekog pojedinca.

Nema druge arke i nema drugog puta osim Hristovog i to važi za sve, pa i za Židove..
I nemoj spominjati "jehovine svjedoke" oni koji su se odrekli Isusovog zahtjeva koji na dva mjesta kaže da budemo njegovi svjedoci, Kristovi svjedoci.
Čiji je Hrist bio svedok?
Jehovin.
Jel' mu Jehova Otac? Jeste.

JS slede Hrista...
Da i tu se vidjelo kako se tvoji jehovini svjedoci dodvoravaju sustavu i ko muve bez glave daju savjete svojim suvjernicima da se cijepe protiv korone, informativno cjepivo koje je smišljeno za unos štetnih materija u tijelo od kojih i mnogi mladi umiru i umirat će. Moja ćerka medicinska sestra nije se cijepila, moja obitelj niko se nije cijepio, čak i pet baka koje su kod nas u udomiteljstvu nisu se cijepile kad su im dolazili iz zdravstva radnici i pitali.
Ne volim teorije zavere.
Nisam se ni ja lično vakcinisao jer nisam video potrebu za tim.

Neko jeste, poštujem svačiji izbor.
 
.. Pa imaš i ono gde se kaže 'neće mariti za Bogove svojih Otaca'...'' slaviće Boga tvrđava''...
Pazi, i Šarić i tvoji JW prevode "Neće mariti za Boga svojih otaca" a ne "za bogove". To je muslimanski svijet koji je pripadao Abrahamovom potomstvu, Ismailovo potomstvo od kojih potječu Arapi i dakle muslimani. Oni su nekad štovali Boga Abrahamovog, danas štuju "boga tvrđava" ili Allaha boga sile koji je dao zapovjed o nasilnom širenju islama (Kuran 9:29 ja o tome citiram). Tu danijel govori o velikom sukobu između muslimana zapravo. Rekao sam ti jednom da će prema Danijelu unutar "10 rogova" sedme Zvijeri jedna glava poraziti tri glave pa će ih biti sedam. O tome Danijel piše. Danijel ujedno razjašnjava loš prevod Otkrivenja u izrazu "7 glava i 10 rogova" jer Danijel kaže da sedma glava ima 10 rogova.


Simbolično 'Zemlja lepote' u kojoj živi 'duhovno Izrael', je jedina zemlja u kojoj se danas slavi Jehova.

Ne, doslovni Izrael je "zemlja ljepote"... imaš starozavjetna proroštva o povratku Židova "iz naroda" pa se opisuje ekonomski razvoj Izraela i razvoj prirode kada je pusta zemlja obnovljena i počela davati plodove. Izrael je danas veliki izvoznik voća i cvijeća. U odnosu na pusti i ružni arapski svijet Izrael je zemlja ljepote.


Glavni borac protiv istine je satana on će i navesti Goga da napadne zemlju lepote, da uđe u nju i opleni je.
Ali?! Nadrljaće.

Ima jedan stih koji opisuje da će se pred Jeruzalemom Gogove vojske početi međusobno ubijati jer su se posvađale kako će dijeliti plijen. Kakva "duhovna" zemlja ljepote...jer nema danas velike i lijepe spoznaje Boga, sve i posvuda je teološko sranje pogotovo kod jehovinih svjedoka. Proroštvo jasno kaže da će preživjeli narod Jeruzalema prvi ući u svetost i spoznaju Boga gdje "niko nikoga, od najmanjeg do najvećeg neće učiti o Bogu jer će ga svi poznavati" a ta spoznaja će doći "kad uklonim grijehe njihove".

Ni po jednom savezu, današnja država Izrael nije u savezu sa Jehovom.

Ej čovječe što se praviš lud? Jeftin si i proziran. Zar nisam više puta objašnjavao da će probuđeni Izrael, ona jedna trećina preživjelih iz Jeruzalema proći kroz čišćenje poput zlata, kad budu uklonili grijehe sa sebe, sa njima će Bog obnoviti savez. To piše. Isto tako Jahve kaže da neće ukinuti svoj prvi savez sa Izraelom unatoč grijeha njihovih...te da će taj savez obnoviti. Bog se drži svog obećanja. Židovi su ukinuli taj savez sa svoje strane a Bog sa svoje nije.

Ni u drevna vremena ih nije zazirao ni za suvu šljivu kada su grešili, a kamoli danas posle toliko vekova kada gaze i prvi i drugi savez.
Opet iznosiš zabludu...za drugi savez Bog kaže da je vječni a to znači da neće biti pogažen pod nikoga koji ga prime. Hebrejima 8:8 u prijevodu Jeruzalemske biblije jasno stoji da će na Kraju svijeta "dovršiti novi savez". Sa Isusom je započet (prvi učenici i apostoli su savršeno prihvatili Boga, nakon toga imamo pad kršćanstva) a u Jeruzalemu će biti dovršen sa onima koje će "očistiti od grijeha"... dok ostale preživjele narode svijeta uvodi u taj savez. Ove stvari niko ovako lijepo i jasno ne objašnjava kao ja.

Bog pripremio put spasenja, oni to nogama gaze i ne prihvataju. Zato im se i uzima kraljevstvo i daje drugim narodima.
Onim koji hoće Božijim putem spasenja.

A jesi zagrizao moju udicu....nema "drugim" narodima momče, jer Isus jasno pokazuje na prve Židove koji su njega prihvatili za proroka, a za farizeje i svećenike sinagoge Isus kaže da im oduzima kraljevstvo. To je jasno kad farizeji i svećenici "shvatiše da o njima govori". Čitaj ponovo te stihove o Isusovoj "paljbi" na njih!
Čiji je Hrist bio svedok?

Ne poštuješ Isusov poziv da se njega svjedoči; Evo ti prevoda Djela apostolskih 1:7 u režiji tvojih jehovinih svjedoka;

“Nije vaše znati vremena ili razdoblja+ koja Otac ima u svojoj vlasti,+ 8 nego ćete primiti snagu+ kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci+ u Jeruzalemu,+ po svoj Judeji i Samariji+ i sve do kraja zemlje.”+

Postoji redosljed; Isus je do Oca a ti si do Isusa. Isus kaže "Oče primi duh moj" a ti kao slično Stjepan treba da kažeš "Isuse primi duh moj". Čitaj slučaj Stjepanove smrti.

Imaš mat momče. Zaćuti !

Neko jeste, poštujem svačiji izbor.

Jehovini svjedoci ne poštuju... pa su neki jehovini svjedoci u centrali morali napustiti centar jehovinih svjedoka koji se nisu htjeli vakcinisati . Za neke je to bilo i gubitak posla i izvora financiranja svog života... jer su prokletnici one sedmorice koji su "uzoriti rob" odlučili poštivati zahtjeve svjetske zdravstvene organizacije i tu silu nametnuli svojim članovima.

Slabići ste vi...već u prvim danima velikih nevolja raspast će te se (pardon za tebe, ti si ih već dijelom napustio, ni ne znaš koliko si napredan) jer ste od ovog svijeta a ne onog za što se umišljate.
 
Poslednja izmena:
Pazi, i Šarić i tvoji JW prevode "Neće mariti za Boga svojih otaca" a ne "za bogove".
Ma to sam onako iz svoje glave na brzinu napisao. Moja greška.
To je muslimanski svijet koji je pripadao Abrahamovom potomstvu, Ismailovo potomstvo od kojih potječu Arapi i dakle muslimani. Oni su nekad štovali Boga Abrahamovog, danas štuju "boga tvrđava" ili Allaha boga sile koji je dao zapovjed o nasilnom širenju islama (Kuran 9:29 ja o tome citiram). Tu danijel govori o velikom sukobu između muslimana zapravo. Rekao sam ti jednom da će prema Danijelu unutar "10 rogova" sedme Zvijeri jedna glava poraziti tri glave pa će ih biti sedam. O tome Danijel piše. Danijel ujedno razjašnjava loš prevod Otkrivenja u izrazu "7 glava i 10 rogova" jer Danijel kaže da sedma glava ima 10 rogova.
Danilovo proročanstvo se odnosi na celu zemlju, na samo na okolni Izrael.
Nema priče i ne dam za pravo ko je danas kralj Severa. Stvar je i više nego očigledno. Nisu poštovali Boga svojih Otaca i poštovali su Boga tvrđava...Komunizam.

A da širim priču sada o svakoj zveri posebno, mislim da bi smo otišli daleko.
Ne, doslovni Izrael je "zemlja ljepote"... imaš starozavjetna proroštva o povratku Židova "iz naroda" pa se opisuje ekonomski razvoj Izraela i razvoj prirode kada je pusta zemlja obnovljena i počela davati plodove. Izrael je danas veliki izvoznik voća i cvijeća. U odnosu na pusti i ružni arapski svijet Izrael je zemlja ljepote.
Ma jok more, kakva crna zemlja lepote.

Američki satelit na bliskom istoku, cionisti koji mrze sve što je Hristovo. Koji bukvalno pljuju na Hrišćanina kada prođe pored njih. Misliš da im neće poći za rukom da zabrane Hrišćanstvo.
Gog neće krenuti prvo od duhovnog Izraela, već od religije u globalu i tome će se povinovati svi (mislim na vrh crkve ne na pojedince).
Prema njima Bog mora da ide u Istoriju.

I Jehova i Hrist i Alah i svi...nema više religije, nema Boga. Ono su Bogovi.
Satana će ceo svet ujediniti u tom zadatku, koliko god mi mislili da su oni razjedinjeni.

Ima jedan stih koji opisuje da će se pred Jeruzalemom Gogove vojske početi međusobno ubijati jer su se posvađale kako će dijeliti plijen. Kakva "duhovna" zemlja ljepote...jer nema danas velike i lijepe spoznaje Boga, sve i posvuda je teološko sranje pogotovo kod jehovinih svjedoka. Proroštvo jasno kaže da će preživjeli narod Jeruzalema prvi ući u svetost i spoznaju Boga gdje "niko nikoga, od najmanjeg do najvećeg neće učiti o Bogu jer će ga svi poznavati" a ta spoznaja će doći "kad uklonim grijehe njihove".
Da i hoće se međusobno ubijati kada krenu na 'duhovnu zemlju lepote', jer će ih Bog navesti jedne na druge.

Ovo je zadnje vreme i Biblija kaže da će u tom vremenu njegov narod biti veoma organizovan i ujedinjen.
Što se danas više nego jasno vidi.

I pored ogromnog protivljenja, zabrana, progona JS napreduju i širom sveta su bez obzira na sve barijere, Božijim duhom ujedinjeni i više i bolje nego braća po krvi. Iz svih naroda i sve funkcioniše i bolje nego Švajcarski sat.
Raskovali su svoje mečeve na raonike i koplja na srpove, a pogledaj na drugu stranu. Braća a krvi do kolena.
Kome još nije jasno i ko još ne vidi ko će se 'poznati po ljubavi između sebe'...

Bog danas ima organizaciju na zemlji, možeš li da mi ponošaniš prstom, kao dobar teolog i da mi kažeš koja je to organizacija?
Koja je Hristova crkva na zemlji danas?

Daj mi reci to.

Ej čovječe što se praviš lud? Jeftin si i proziran. Zar nisam više puta objašnjavao da će probuđeni Izrael, ona jedna trećina preživjelih iz Jeruzalema proći kroz čišćenje poput zlata, kad budu uklonili grijehe sa sebe, sa njima će Bog obnoviti savez. To piše. Isto tako Jahve kaže da neće ukinuti svoj prvi savez sa Izraelom unatoč grijeha njihovih...te da će taj savez obnoviti. Bog se drži svog obećanja. Židovi su ukinuli taj savez sa svoje strane a Bog sa svoje nijnije
Sve se ispunjava na 'duhovnom Izraelu'...

Opet iznosiš zabludu...za drugi savez Bog kaže da je vječni a to znači da neće biti pogažen pod nikoga koji ga prime. Hebrejima 8:8 u prijevodu Jeruzalemske biblije jasno stoji da će na Kraju svijeta "dovršiti novi savez". Sa Isusom je započet (prvi učenici i apostoli su savršeno prihvatili Boga, nakon toga imamo pad kršćanstva) a u Jeruzalemu će biti dovršen sa onima koje će "očistiti od grijeha"... dok ostale preživjele narode svijeta uvodi u taj savez. Ove stvari niko ovako lijepo i jasno ne objašnjava kao ja.
Pa kako će se očisti kao zlato i prokaliti kada pljuju na sve što sa Hristom veze ima. A drugog puta prema Bogu nema.

To je Hristov savez koji će se dovršiti na onima koji danas čiste svoje srce, svoje misli, svoja dela, svoju dušu i koji svakodnevno prizivaju Hristovo kraljevstvo i mole Boga da dođe volja njegova na zemlju..Koji danas u ovom trenutku Mole Boga Oca preko Hrista da im pomogne u ovom teškom vremenu i istrajavaju na putu moralne čistote i vere...

A šta Izrael u ovom trenutku radi. Pljuje na Hrista i sprema plan da ga zabrani i da progoni svakog ko u Hrista veruje. Hoće da ga izbrišu iz Istorije.

I njih Bog da spase? Za šta će mu? Pa od blata će bolje napraviti.
Pa oni progone Božije a Bog će njih da spašava...Suludo.

I nema tu nikakvog kolektivnog spašavanja bilo kog naroda, niti nekog ostatka.
Pojedinac se spašava i čistim srcem ulazi, lično On svojim krštenjem u Hristovo ime u zajednicu (savez) sa Bogom...
Ne neki narod, samo pojedinac iz bilo kog naroda. Krv Hristova je za Sve.

A jesi zagrizao moju udicu....nema "drugim" narodima momče, jer Isus jasno pokazuje na prve Židove koji su njega prihvatili za proroka, a za farizeje i svećenike sinagoge Isus kaže da im oduzima kraljevstvo. To je jasno kad farizeji i svećenici "shvatiše da o njima govori". Čitaj ponovo te stihove o Isusovoj "paljbi" na njih!
Čitaj Apostole kako su to oni razumeli. A već ti je izneseno bezbroj citata koje uporno ignorišeš...
Ne poštuješ Isusov poziv da se njega svjedoči; Evo ti prevoda Djela apostolskih 1:7 u režiji tvojih jehovinih svjedoka;

“Nije vaše znati vremena ili razdoblja+ koja Otac ima u svojoj vlasti,+ 8 nego ćete primiti snagu+ kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci+ u Jeruzalemu,+ po svoj Judeji i Samariji+ i sve do kraja zemlje.”+

Postoji redosljed; Isus je do Oca a ti si do Isusa. Isus kaže "Oče primi duh moj" a ti kao slično Stjepan treba da kažeš "Isuse primi duh moj". Čitaj slučaj Stjepanove smrti.

Imaš mat momče. Zaćuti !
Dobro, daj mi pokaži i reci ko su danas Hristovi svedoci na zemlji?

Nije ti to teško ako si stvarno dobar teolog.
Slabići ste vi...već u prvim danima velikih nevolja raspast će te se (pardon za tebe, ti si ih već dijelom napustio, ni ne znaš koliko si napredan) jer ste od ovog svijeta a ne onog za što se umišljate.
Znaš li i jednu crkvu danas u Rusiji ili Ukrajini, da njeni pripadnici svi do jednog i po cenu života ili zatvora, neće da uzmu pušku i da krenu u ovaj bezumni rat?
 
Ma to sam onako iz svoje glave na brzinu napisao. Moja greška.
Nije ti to strašna greška kad mnogi prevodi prevode "bogovi".

Danilovo proročanstvo se odnosi na celu zemlju, na samo na okolni Izrael.
Nema priče i ne dam za pravo ko je danas kralj Severa. Stvar je i više nego očigledno. Nisu poštovali Boga svojih Otaca i poštovali su Boga tvrđava...Komunizam.

Ni ja ne dam svoje. :) "Boga svojih otaca" tj. pravoga Boga poštivali su samo preci Arapa jer je i njihov otac Abraham. "Bog tvrđava" ne nasilni bog Allah a kod Danijela se četvrta (sedma) zvijer tumači kao najnasilnija. To je bio islam Turskog carstva. To carstvo je srušilo rimsko.
A da širim priču sada o svakoj zveri posebno, mislim da bi smo otišli daleko.

Ma jok more, kakva crna zemlja lepote.

Američki satelit na bliskom istoku, cionisti koji mrze sve što je Hristovo. Koji bukvalno pljuju na Hrišćanina kada prođe pored njih. Misliš da im neće poći za rukom da zabrane Hrišćanstvo.. Nebitno jr je bitno tko ćeš što Židovima zabraniti. Židovi će primiti prisilnu islamizaciju a žig zvijeri 666 na šehadetu već imaju. Napiši za gogle "šehadet 666" pa će ti sve biti jasno. Ta traka će biti prisilno na čela biti nametnuta i kršćanima i Židovima u Izraelu i okolnim narodima nemuslimanima u muslimanskom svijetu bliskog istoka. Ti ćeš imati drugih problema u to vrijeme ali ti u Srbiji niko neće nametnuti broj 666 ili muslimansku zakletvu šehadet.


Gog neće krenuti prvo od duhovnog Izraela, već od religije u globalu i tome će se povinovati svi (mislim na vrh crkve ne na pojedince).

Vi JW imate teološki kaos u razumjevanju Zvijeri i Bludnice. Zvijer nije nereligiozna već lažnoreligiozna pa neće ukinuti sve "lažne" religije. Što će vas poštedjeti jer voli "pravu" religiju?Prema njima Bog mora da ide u Istoriju.

Vi JW uopće ne znate po kojoj osnovi će Zvijer zamrziti "majku sve bludnosti" i njen grad te krenuti na njeno uništenje. U vezi tog znanja ja sam veoma uvjerljiv jrr poznajem proroštvo i dobre ljude koji su mi to pred 3 godine objasnili.
I pored ogromnog protivljenja, zabrana, progona JS napreduju i širom sveta su bez obzira na sve barijere, Božijim duhom ujedinjeni i više i bolje nego braća po krvi. Iz svih naroda i sve funkcioniše i bolje nego Švajcarski sat.

JW je jedna opasna i zla koja teroriše psihički svoje članove i ima hrpu krivog učenja i do skora je terorizirala svoje sa krivim prorokovanje...luđaci su čak i dan Kristovog dolaska išli računati iako je Isus rekao da o danu i satu niko ne može znati. Štrašno psihičko nasilje vrši prema onima koji napuste .
Raskovali su svoje mečeve na raonike i koplja na srpove, a pogledaj na drugu stranu.

Kao što rekoh puni su bodeži discipliniranja prema članovima i mržnje prema onima koji ih napuštaju.
Kome još nije jasno i ko još ne vidi ko će se 'poznati po ljubavi između sebe'...

Gledaj ja sam ti desetak stvari objasnio gdje fulaju teološki i mogu još deset naći a ti im to ne smiješ prezentirati ako bi bio njihovo društvo jer oni ne mogu smisliti nikoga da umuje i istražuje već se sva pamet čeka od onih luđaka iz rukovodećeg tijela. Oni su teška gospoda koji se bogate, voze skupe aute,pituju avionima i imaju duge odmore na morima, imajuu skupa odjela i skupe satove i zlatno prstenje po rukama. Svađaju se međusobno, zavide i vole alkohol. Nasljednik Rasela je bio alkoholičar a i ovaj Antoni Moris koji je nedavno izbačen iz rukovodećeg tijela. Čitaj knjigu "Kriza savjesti" bivše rukovoditelja JW i ćuti. Nemoj ih više predamnom hvaliti.
Daj mi reci to.

Ne želiš da znaš.
I njih Bog da spase?

A što Bog kaže kad shvate da su mučili mesiju i da ih je spasio od napadača na Izrael? Rekao im je - mrzi će te sebe i nećete znati što će te od stida. Pa i Pavoa je bio kao i oni pa je postao zvijezda.
Pa oni progone Božije a Bog će njih da spašava...Suludo.

To je tvoj prigovor Bogu i njegovom Planu. Ja sa tim nemam ništa.
Čitaj Apostole kako su to oni razumeli. A već ti je izneseno bezbroj citata koje uporno ignorišeš...

Jeee....baš jako si mi uvjerljiv. Ja i ti smo ovdje da sve oko sebe negiramo.
Dobro, daj mi pokaži i reci ko su danas Hristovi svedoci na zemlji?

Ma da...baš imam kome pričati.
Nije ti to teško ako si stvarno dobar teolog.

Postavi mi neko teže teološko pitanje, recimo nešto što znaš da ne znaš, razumjevanje koje nemaš a očekuješ a misliš da niko na svijetu ne zna. Ta pitanja ja čekam. Volim izazove.
 
Poslednja izmena od moderatora:
JW je jedna opasna i zla sekta koja teroriše psihički svoje članove i ima hrpu krivog učenja i do skora je terorizirala svoje sa krivim prorokovanje...luđaci su čak i dan Kristovog dolaska išli računati iako je Isus rekao da o danu i satu niko ne može znati.
Oni su znali da će se nešto desiti tog datuma kao što se i desilo. Dok vi o tome još ništa ne znate.

Od JS ti nije i nikad neće faliti dlaka sa glave. Čuvaj se ovih drugih....takozvanih, kojima je Bog samo na usnama kada ga treba opsovati. Okreni se oko sebe, ma gde da živiš, sve vrvi od licemernih prevaranata. I čuvaj se Slape, zeznuće te tamo gde se najmanje budeš nadao....taj prvi do tebe, taj koji ti je najbliži. Upamti moje reči.

Nemoj pogrešno da me shvatiš. Želim ti svako dobro u životu, ali ovo pričam Hristovim rečima...''Šta seješ to ćeš i požnjeti''... Uvek i uvek seme sazri i žetva dođe, kakva je bila setva takav će i žetva biti...

Okreni se oko sebe, pogledaj njivu i pogledaj plod njegov i znaćeš koje seme je dobro a koje loše. Svakodnevni plodovi sve govore pa i više nego bilo koja dogma..
Štrašno psihičko nasilje vrši prema onima koji napuste sektu.
Kao što rekoh puni su bodeži discipliniranja prema članovima i mržnje prema onima koji ih napuštaju.
Evo me. Napustio sam svojevoljno Jehovine Svedoke i nikad nisam doživeo ni najmanju neprijatnost sa njihove strane.
NIKAD KUNEM SE SVOJIM ŽIVOTOM!

Samo ponekad kada ih sretnem i posle toliko godina, vidim bratske suze u očima....plaču kao anđeli koji žale za izgubljenim bratom...

A što se tiče odnosa prema meni kao otpadniku, ne od njh već od Hrista, mogu samo da kažem da su jedina verska organizacija koja radi isto što je Apostolska crkva radila.
Sve ostale crkve ovu jasnu zapovest ne poštuju, zato je stado takvo kakvo jeste, zato su i plodovi takvi kakvi jesu.
'Malo kvasca zakiseli celo testo'...
A što Bog kaže kad shvate da su mučili mesiju i da ih je spasio od napadača na Izrael? Rekao im je - mrzi će te sebe i nećete znati što će te od stida. Pa i Pavoa je bio kao i oni pa je postao zvijezda.
Huliti na one koji na Mesiju hule...tu greha nema.

Samo ceniti i hvaliti one koji su se odrekli sebe i Hristovim putem trpljenja idu...

'Teško onom koji sablazni jednog od ovih malih'...

A to nisu Židovi Slape, znamo....
Postavi mi neko teže teološko pitanje, recimo nešto što znaš da ne znaš, razumjevanje koje nemaš a očekuješ a misliš da niko na svijetu ne zna. Ta pitanja ja čekam. Volim izazove.
Evo ti pitanje pa odgovori...
Interesuje me ovo i želim da znam.

Ko su Hristovi svedoci danas na zemlji i kojoj crkvi pripadaju???
 
Oni su znali da će se nešto desiti tog datuma kao što se i desilo. Dok vi o tome još ništa ne znate.

Dakle ti daješ za pravo nekome da proglašava "proročki" što će se dogoditi nekog dana i časa iako Krist kaže da ta rabota nije za ljude? Zanimljivo. U obrani svoje sekte sve su opcije otvorene i dopuštene. Malo više ima tih datuma... a datumi se tiču "dana i časa". Samo ti istražuj što su oni to predvidjeli baš tog dana i časa i što se to dogodilo na zemlji baš tog dana i časa...ostavit ćemo ono što se nagađalo da se događalo Gore.

. I čuvaj se Slape, zeznuće te tamo gde se najmanje budeš nadao...

Ja imam 65 godina i dosta životnog i drugog iskustva. Taman posla da me neki čokolino savjetuje koji se još nije odvojio od majčine sise...

Evo me. Napustio sam svojevoljno Jehovine Svedoke i nikad nisam doživeo ni najmanju neprijatnost sa njihove strane.
NIKAD KUNEM SE SVOJIM ŽIVOTOM!

To samo znači da su te špijuni promatrali i da nisi ništa zucnuo protiv njih. Kad zucneš neće više biti "Bog, kako si..."

Samo ponekad kada ih sretnem i posle toliko godina, vidim bratske suze u očima....plaču kao anđeli koji žale za izgubljenim bratom...

Plaču za izgubljenom idejom da su idealni i da se niko pametan od njih ne može odvojiti. A kad zucneš protiv njih onda će oni biti konačno sretni jer onaj koji ih je napustio je pao u "prokletstvo".

Huliti na one koji na Mesiju hule...tu greha nema.

Evo tek toliko da vidiš što proizilazi iz hule na Izrael; "Blagoslovit ću one, koji tebe blagoslivljaju, i proklet ću one, koji tebe proklinju; u tebi će biti blagoslovljena sva plemena na zemlji."

A to nisu Židovi Slape, znamo....

A zašto Bog kaže "Uništit ću sve narode među koje sam te poslao" ? Znaš što Bog kaže za njemački holokaust "Kaznili su vas preko mjere".

Evo ti pitanje pa odgovori...
Interesuje me ovo i želim da znam.

Ko su Hristovi svedoci danas na zemlji i kojoj crkvi pripadaju???

Kad ti meni odgovoriš tko su Kristovi svjedoci ne danas nego poslije vremena apostola i njihovih učenika pa do vremena osnivanja Raselovih "istraživača biblije" onda ću i ja tebi odgovoriti na tvoje pitanje.
 
Poslednja izmena:
Dakle ti daješ za pravo nekome da proglašava "proročki" što će se dogoditi nekog dana i časa iako Krist kaže da ta rabota nije za ljude? Zanimljivo. U obrani svoje sekte sve su opcije otvorene i dopuštene. Malo više ima tih datuma... a datumi se tiču "dana i časa". Samo ti istražuj što su oni to predvidjeli baš tog dana i časa i što se to dogodilo na zemlji baš tog dana i časa...ostavit ćemo ono što se nagađalo da se događalo Gore.
Jesi ti čitao Danila, je li piše da je zapečaćeno do određenog vremena?
E došlo vreme da se odpečati i da se znanje umnoži. Šta je tu sporno?

Sve prorečeno Slape, sve dokazano.
A kome Bog otkriva zapečaćeno, vidimo i to.
Ja imam 65 godina i dosta životnog i drugog iskustva. Taman posla da me neki čokolino savjetuje koji se još nije odvojio od majčine sise...
Ipak mi otac ne možeš biti jer nisi mnogo stariji od mene.

Ali mašiš suštinu onog što htedoh reći.

Okreni se oko sebe, gde god da živiš, pogledaj svaki problem i vidi ko ga čini...kojoj denominacija taj problemdzija pripada. Otvori novine, pusti TV.... pogledaj probleme, pa ponovo se zapitaj isto.
I samo budi realan prema sebi, ne prema meni.

Ti svakodnevni plodovi koji nas okružuju, nam govore ko je ko i ko je kome Godpodar.
Evo tek toliko da vidiš što proizilazi iz hule na Izrael; "Blagoslovit ću one, koji tebe blagoslivljaju, i proklet ću one, koji tebe proklinju; u tebi će biti blagoslovljena sva plemena na zemlji."
Taj savez je završen i za Boga i za njih.

Pokazao sam ti šta Hrist kaže, kome je podmetanje noge opasno.
Kad ti meni odgovoriš tko su Kristovi svjedoci ne danas nego poslije vremena apostola i njihovih učenika pa do vremena osnivanja Raselovih "istraživača biblije" onda ću i ja tebi odgovoriti na tvoje pitanje.
Niko.

Hrist je rekao:

Luka 21:24
''I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svijem narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca''.


Jerusalim je bio jedino mesto na planeti gde se slavilo Jehovino ime i nigde više.

Jehova je rekao poslednjem kralju u Jeruzalemu:

Jezekija 21
31 ''Ovako veli Gospod Gospod: skini tu kapu i svrzi taj vijenac, neće ga biti; niskoga ću uzvisiti a visokoga ću poniziti.
32 Uništiću, uništiću, uništiću ga, i neće ga biti, dokle ne dođe onaj kome pripada, i njemu ću ga dati''...

Kruna Poslednjem kralju Izraela je skinuta i Božija vladavina na Izraelom je završena dok ne dođe vreme i ne dođe onaj koji ima zakonsko pravo da vlada. A to je Isus Hrist.
Danilo kaže koliko će ta vremena trajati.

Danilo 4:23
''A što car vidje stražara i sveca gdje slažaše s neba i govoraše: posijecite drvo i potrite ga, ali mu panj sa žilama ostavite u zemlji u okovima gvozdenijem i mjedenijem u travi poljskoj, da ga kvasi rosa nebeska, i sa zvijerjem poljskim neka mu je dio dokle sedam vremena prođe preko njega'',
.
Niko i nigde dok se nije navršilo to vreme neznabožaca pod celom kapom nebeskom, nije slavio ime Živog Boga Jehove.

Sada imamo kralja nebeskog Jerusalim Isusa koji sedi na prestolu sa krunom i 'vlada usred svojih neprijatelja'...
Imamo i duhovni Izrael po njemu...koje posla po celom svetu da ''propoveda carstvo njegovo'', i da svedoči za njega kao otkupitelja kralja i za njegovog i našeg Oca Jehovu..

Ono što je radio Hrist, rade i Jehovini Svedoci. Uzdižemo i obožavamo Oca Jehovu.


PS. Dobio si odgovor, ne zaboravi moje pitanje.
 
Jesi ti čitao Danila, je li piše da je zapečaćeno do određenog vremena?
E došlo vreme da se odpečati i da se znanje umnoži. Šta je tu sporno?

Sporno je što postoji znanje koje čovjek može znati i znanje koje zna samo Bog. To je Isus rekao.


Luka 21:24
''I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svijem narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca''.

Između te dvije rečenice postoji i vrijeme povratka Židova u Jeruzalem. Židovi postaju istinski Kršćani početkom milenijuma. Do tada su uvjetno rečeno neznabošci iako je to termin za druge nežidovske narode. Vrijeme neznabožaca u Jeruzalemu je kroz 3.5 godine velikih nevolja kada osvajaju Jeruzalem.

Jerusalim je bio jedino mesto na planeti gde se slavilo Jehovino ime i nigde više.

Netočno. Božije ime "Ja jesam" slavilo se uvjek među narodima jer Bog kaže da je njegovo ime "veliko među narodima". Naprimjer na Perzijskom Zaratustra je objavio ime Boga "Ahura". "Ahu" označava glagol "biti" a "ra" označava svjetlost ili život. Jahve znači "Ja jesam život po sebi", i Ahura to znači.

.
Niko i nigde dok se nije navršilo to vreme neznabožaca pod celom kapom nebeskom, nije slavio ime Živog Boga Jehove.
I neće dok mesija ne dođe u Jeruzalem i odabrane očisti od grijeha, sklopi sa njima savez i postavi ih nad svijetom kao duhovnu "goru nad svim gorama", a ti ćeš kad to shvatiš pronaći preživjelog Židova (koji se vraće u Izrael) uhvatiti ga za rukav i moliti ga "Vodi nas u Jeruzalem jer čujemo da je tamo Bog sa vama". Jesi li čuo za to biblijsko proroštvo. A ići ćeš /ako.../ u Jeruzalem da čuješ nauk o Bogu jer si sada i do tada gladan za to. A ako odbiješ da ideš piše da će ti kiša biti izostavljena sa neba i umrijet ćeš.Ono što je radio Hrist, rade i Jehovini Svedoci. Uzdižemo i obožavamo Oca Jehovu.

Misliš ustima a odriču se njegove Sile....

PS. Dobio si odgovor, ne zaboravi moje pitanje.

Odgovoreno...gore sa crvenom bojom.,,ali u Pavlovom smislu da parafraziram; "nesavršena su naša slavljenja, sada slavimo nesavršeno ali kad dođe savršeno..."
 
Poslednja izmena:
Reci, koje je rješenje za Palestince?
Ništa se na ovoj planeti ne može više rešiti. Svet je ujedinjen da zlo čini, zar ne vidiš to?!
Da iskreno hoće bilo koji problem da reše, to bi i uradili. Imaju moć, imaju sve...Ali neće jer nekom ovakvo stanje odgovara.

Svet će samo još više da se deli i cepka. Potencijalnih žarišta koliko hoćeš.
Žao mi samo jadnog nedužnog naroda i dece, ko god da su.
 
NAZIRE SE BIBLIJSKA NULTA TOČKA POSLJEDNJEM VREMENA !!!


Naime prema biblijskom proroštvu (Danijel 9:29) Izrael će na Kraju vremena imati jedan rat koji će završiti sedmogodišnjim mirovnim ugovorom. Na polovici tog "mira" doći će do kršenja ugovora o miru i ponovo veliki rat kako u Izraelu tako i u cijelom svijetu.

https://www.logicno.com/politika/ru...turske-o-garantima-za-izrael-i-palestinu.html

Iz ovog naslova vidljivo je da bi Rusija i Turska mogle djelovati blagonaklono i utjecati na Izrael i njegove protivnike da priđu mirovnom ugovoru. Vjerovatno će i SAD tome jednom biti blagonaklon kad Izrael obavi ratni posao koji je započeo.

Ponovio bih; dogovor o miru nije ništa posebno jer ih je već bilo ali je proročka "caka" u bitnom: ugovor će imati sedmogodišnje garancije.

 
NAZIRE SE BIBLIJSKA NULTA TOČKA POSLJEDNJEM VREMENA !!!


Naime prema biblijskom proroštvu (Danijel 9:29) Izrael će na Kraju vremena imati jedan rat koji će završiti sedmogodišnjim mirovnim ugovorom. Na polovici tog "mira" doći će do kršenja ugovora o miru i ponovo veliki rat kako u Izraelu tako i u cijelom svijetu.

https://www.logicno.com/politika/ru...turske-o-garantima-za-izrael-i-palestinu.html

Iz ovog naslova vidljivo je da bi Rusija i Turska mogle djelovati blagonaklono i utjecati na Izrael i njegove protivnike da priđu mirovnom ugovoru. Vjerovatno će i SAD tome jednom biti blagonaklon kad Izrael obavi ratni posao koji je započeo.

Ponovio bih; dogovor o miru nije ništa posebno jer ih je već bilo ali je proročka "caka" u bitnom: ugovor će imati sedmogodišnje garancije.

Mislis i hram ce se izgraditi i uselice se mesija tj antihrist.
 

Back
Top