Izrael ili Izrailj

Lingvistički naoko nema razlike između Izraela i Izrailja, ali ima duhovno kad je naš jezik u pitanju. Izrael je današnji Izrael (Država Izrael i današnji novojudaizam), a Izrailj je crkva i starozavetna i novozavetna, hrišćanska crkva (narod Božiji) kao prirodni nastavak starozavetnog Izrailja, izabranog naroda, i svaki hrišćanski hram gde se savršava neaktivna žrtva od zakonitog sveštenstva, koji je prejemnik Jerusalimskog hrama.
To sam osetio duhovno kod molitve kad sam čitao prevod Psaltira gde piše Izrailj, a kad sam čitao prevod gde piše Izrael osetio sam da molitva ide za današnji Izrael.
daj definiciju izrailj

Lingvistički naoko nema razlike između Izraela i Izrailja, ali ima duhovno kad je naš jezik u pitanju. Izrael je današnji Izrael (Država Izrael i današnji novojudaizam), a Izrailj je crkva i starozavetna i novozavetna, hrišćanska crkva (narod Božiji) kao prirodni nastavak starozavetnog Izrailja, izabranog naroda, i svaki hrišćanski hram gde se savršava beskrvna žrtva od zakonitog sveštenstva, koji je prejemnik Jerusalimskog hrama.
To sam osetio duhovno kod molitve kad sam čitao prevod Psaltira gde piše Izrailj, a kad sam čitao prevod gde piše Izrael osetio sam da molitva ide za današnji Izrael.
Да,и мени се више свиђа Израиљ.

И да, кад се каже Израел ја одмах помислим на ционистички ентитет који мучи и убија страдални Палестински Народ.
Зато више волим термин Израиљ.

Читајући библијску приповѣст тешко се отети утиску колико би и ми Срби требало да пратимо сопствене праоце, поготово Светог Саву – човека мира, разборитости и храбрости. Као што је Јаков изражавао животни контекст потоњег Израила, тако и Свети Сава изражава наш. Сава је добро схватао ситуацију у којој смо се налазили и у том складу је дѣловао: ишао и на Исток и Запад, мирио браћу и сусѣде, уводио закон… Данас се у том погледу није ништа суштински променило, сем што ми не знамо да ли ћемо на Исток или Запад, што смо се посвађали са браћом и сусѣдима, што не поштујемо закон. А у свему томе се силно заклињемо у Светог Саву.

https://verskanastava.wordpress.com/2020/02/05/јаков-постаје-израиљ/

:D

a šta si onda kada se odrekneš sebe. ti kao čovek ne voliš boga više od svoje dece jel tako, samo si mu zahvalan što ti podario plodnost. Isus govori da treba mrzeti sve osim njega, zar to nije ego.

26. Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик

prosto ne znam kako bi ovo drugačije tumačio. da bi sledio Hrista ti moraš mrzeti svoje najmilije koje ti bog podario.
vecina je formalno pravoslavna, ili hriscanska, zadovoljavajuci neke formalne obicaje i obrede, ali sustinski nisu ono sta se se prica, ...

i ti si onda u procepu, jel volis naciju svojje, pa i porodicu,. ili Hrista
ali ne radi se o tome ni koga ja volim, nego mene, ili i ti mislis da sam ja lud, i ne volim svoju zemlju i porodicu? oni mene ne vole, mama ih naucila da kao vole samo nju, a mene da mrze, ona ih potkupljuje dok ja placam racune, manipulator klasicni

mozda misle da oim vise vredim mrtav dobili bi pare od osiguranja, gomilu, eto pa shvati kako se mi "volimo" po amerikama

tako da je Hristos u pravu, ni sam ne znas koliko je u pravu, odmah bih pobegao ja od te nase ljubavi, kao i iz srbije od ljubavi rezima, ali su mi deca maloletna jos, samo zato ne bezim, u sahu se to zove pat pozicija

Poslednja izmena:
Ova vlast kod nas se klanja mamonu , nemaju oni veze sa Bogom.
zlatno doba sns-a. i za svu nasu sns sektasku decu, eto, pa ih voli umesto Hrista, samo ako si lud, ponosi se nacijom koja gleda da zavalja kosovo,. na celu sa veleizdajnikom koji bi da vas uvuce u nafo... ja ne znam kako ovaj @Сале ne razume sta tacno Hristos misli kada kaze:

26. Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик

ma, voleo bih ja njih Hriste Boze, ali ne vole oni mene, i nista ne valjaju, ajde kako to moze da se voli, NE VALJAJU, pa ja ih znam sve u dusu, kao i svoju, ali ja se trudim kumim molim bar, a oni? jel sam ja bolji? pa neka nisam, ali sam bar usmeren za milimetar da budem bolji, a oni nece

nacija ti je kao porodica, jedno se preslikava u drugo, rodonacelnik, otac nacije, kao otac porodice, mogu se napraviti paralele
nije ih briga, gaze po lesevima, e tako bi mene moji zgazili, to ti je surova istina, svima nama visi nadstresnica iznad glave

Poslednja izmena:
covek je coveku vuk
ja podviknem deci da ne smeju da se mrze, a zena meni podvikne, sad ce da dodje policija po tebe, vrsis nasilje, spavaces u zatvoru
sin kaze, pa sta hoces, nisi na dozivotnoj, smesno mu - voli ga ti kada si tako pametan sale moj - to nije za voljenje, nego za prevaspitavanje, ali mi visi mac nad glavom, pa shvati da je Hristos u pravu, a ti da si u krivy

molim bre rodjenu porodicu kao da mi je porodica Bog, pa ti vidi da li je Hristos u pravu, ne smem da susnem, zena samo kaze, oces da se bijes i vec hvata telefon, da zove policiju, naucila i najstariju cerku sve te fore i manipulacije

Poslednja izmena:
28. А Исус рече им: Заиста вам кажем да ћете ви који идете за мном, у другом рођењу, кад седе Син човечији на престолу славе своје, сешћете и ви на дванаест престола и судити над дванаест колена Израиљевих.

da li pravoslavni spadaju jedno od dvanaest kolena izraelovih?
Не разликујеш стари и Нови Израиљ... ко да није дошао Месија...

Никако да скапираш да је СЗ небитан за нас Хришћане - све је Ново, па и Нови Израиљци (тј. ми), нове Заповести о љубави (допуњене Духом Христовим)

Израиљ значи ''они који виде Бога''... а како би се у то ''виђење Бога'' уклопили ови најцрњи сатанисти из Палестине што се клањају Рамфвановој звезди шестокраци, а не Крсту и Христу...?

Не разликујеш стари и Нови Израиљ... ко да није дошао Месија...

Никако да скапираш да је СЗ небитан за нас Хришћане - све је Ново, па и Нови Израиљци (тј. ми), нове Заповести о љубави (допуњене Духом Христовим)

Израиљ значи ''они који виде Бога''... а како би се у то ''виђење Бога'' уклопили ови најцрњи сатанисти из Палестине што се клањају Рамфвановој звезди шестокраци, а не Крсту и Христу...?
zar izrael ne znači onaj koji se rve sa bogom?

zar izrael ne znači onaj koji se rve sa bogom?
Не...

Јаков се рвао да Богом, а не Израел...

У Израиљ му је Бог променио име (као на крштењу одраслих), кад је бивши Јаков увидео да мора Бога да престане да дави својим ограниченим силама, и да само гледа у Њега да би побеђивао...

Не...

Јаков се рвао да Богом, а не Израел...

У Израиљ му је Бог променио име (као на крштењу одраслих), кад је бивши Јаков увидео да мора Бога да престане да дави својим ограниченим силама, и да само гледа у Њега да би побеђивао...
pitanje je šta u prevodu znači izraEL

"ZEMLJA IZRAELA (hebrejski EREC IZRAEL)

Ovo ime predstavlja prvo odredjenje Jevreja kao naroda ali i geografski pojam koji oznacava teritoriju koju oni naseljavaju. Prema Bibliji, Avramov unuk Jakov (treci praotac jevrejskog naroda) dobiva ime Izrael u cast njegove borbe sa andjelom; „tvoje ime nece biti vise Jakov, nego Izrael, jer ti si se borio sa Bogom (El) (knjiga Postanka 32:28,29)“.

mada u nekim prevodima piše da se borio sa čovekom

Зашто некима од вас смета Стари Завет?
Такође, зилотова тврдња да је Стари Завет за хришћане ,,небитан" је маркионска јерес коју је Православна Црква осудила.
ni blizu sam markionu, on smatra da je zli bog stvorio ovaj svet a ja da je mitologija koja nema veze sa stvarnošću.

ni blizu sam markionu, on smatra da je zli bog stvorio ovaj svet a ja da je mitologija koja nema veze sa stvarnošću.
Нисам мислио на тебе, него на зилота. Ти и ниси хришћанин, колико сам схватио, а зилот каже да је он православни хришћанин.
Међутим, он испод жита јасно шири маркионску јерес која одбацује Стари Завет , који га сматра небитним за хришћане.

Нисам мислио на тебе, него на зилота. Ти и ниси хришћанин, колико сам схватио, а зилот каже да је он православни хришћанин.
Међутим, он испод жита јасно шири маркионску јерес која одбацује Стари Завет , који га сматра небитним за хришћане.
što nisi onda njega citirao

pitanje je šta u prevodu znači izraEL

"ZEMLJA IZRAELA (hebrejski EREC IZRAEL)

Ovo ime predstavlja prvo odredjenje Jevreja kao naroda ali i geografski pojam koji oznacava teritoriju koju oni naseljavaju. Prema Bibliji, Avramov unuk Jakov (treci praotac jevrejskog naroda) dobiva ime Izrael u cast njegove borbe sa andjelom; „tvoje ime nece biti vise Jakov, nego Izrael, jer ti si se borio sa Bogom (El) (knjiga Postanka 32:28,29)“.

mada u nekim prevodima piše da se borio sa čovekom

Значи "видиоц Бога" - онај који види Бога...

Остала тумачења су психо глупости...

Back