Izrada web on-line igre

MMmMMm5

Obećava
Poruka
53
Ja se ovih dana malo bavim programiranjem.
Hteo bih da napišem neku igricu u Q Basicu,ali nikako ne znam kako.Ako neko znao o cemu ja pričam i ako se neko bavi ovim vec dugo,neka mi pomogne bicu mu zahvalan.Ako bih uspio ovo da saznam napravio bih to pa mozda bih nesto i zaradio.Pozdrav.Unapred hvala!xD
 

2paca.zwaka

Primećen član
Poruka
560
igircu u Qbasic-u ti je tehnicki NEMOGUCE napraviti i da je napravis od takve igrice sigurno neces zaraditi......basic ti je u prezentu bleja jer se sa njim ne moze napraviti nista pametno za danasnje uslove................to je jezik koji je bio popularan prije 50 godina ili koliko vec i sada se koristi samo da bi uveo pocetnike u "svet programiranja"............ako hoces postepeno da ucis onda radi basic....................a na zaradu i igrice mozes da zaboravis sigurno jer ti toga nema u programiranju "preko noci"........to se pravi sa daleko jacim jezicima od basica.........npr c# i xna game studio ali to ni ne pomisljaj da ucis dok ne savladas sve sto je potrebno..........da ne ser*m vise.......nema igrica koji donose zaradu u basicu.......a nema igrica koje donose zaradu bez znanja.........eto :P :D :D :D
 

bequick

Zainteresovan član
Poruka
107
Otkud ti to da je tehnički nemoguće...vidim da po netu ima igara i tut za Qbasic ali jezik je jako star i retko ga ko koristi uglavnom za učenje..tako da uzmi neki drugi jezik imas dosta hvalitetnih.
Probaj python je poprilično lak jezik + pygame biblioteka za igre za koju imas brdo tut. tako da bi s tim u skorje vreme mogao i napraviti nesto.
 

2paca.zwaka

Primećen član
Poruka
560
http://www.qbasic.com/games/dumpquery.php?section=Title&query=Avenger+3D

skini i otvori .bas fajl...........mislis da vredi praviti igricu ovako kada ima 100x boljih i laksih nacina za [email protected] nisi shvatio sta sam hteo reci.......nemoguce je da neko bez ikakvog znanja napravi igricu u basicu.....to mi je bila poenta .......a od basic igrica se moglo zaraditi prije 20 godina ako ne i ranije .......a iz prilozenog posta #1 vidimo da je rec o coveku koji se, kako sam kaze, "ovih dana malo bavi programiranjem." a svi koji se MALO bave time ne mogu zaraditi nista pogotovo sa basicom.......i ne vidim smisla u programiranju igrica u basicu pored c++, c#, jave, i raznih framework-ova , biblioteka i ostalog...............:DDDD


P.S. Console igre su davno izasle iz "mode" :))
 

MMmMMm5

Obećava
Poruka
53
Gledao sam i ranije ovaj link,znao sam da su sve ove igrice davno napravljene i nije im neka grafika..:D
To da se u Basicu ne moze napraviti igrica nisam znao.Znam da postoje mnogi programski jezici C++ SQL,PYTHON,JAVA... al' nisam znao da je ogromna razlika u kvalitetu kako vi to kažete.Pa dobro ako je tako onda ću izučiti skroz Q Basic pa ću nesto i pokusati,a onda ineke bolje programske jezike..Pozdrav i hvala!:))
 

falco

Ističe se
Poruka
2.007
Ja sam prvu igricu napravio u flash MX8. Nacrtao sam "scenografiju", uradio par animacija i napravio dugmice, dodao potreban kod i gotovo. :D

Ako si mastovit, umes lepo da crtas (preslikavas), mozes da napravis bas dobru igricu koju ces moci da prodas.

P.S: Secam se kada sam bio 7. razred osnovne skole da sam hteo i ja tako da napravim igricu u QBasicu. Neko mi je pokazao spisak ljudi koji su pravili neku igricu i video sam da je to skoro nemoguca misija za jednu osobu.
 
Poslednja izmena:
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.