izrada voblera

Mozes da lakiras lakom za camce, Ja sam imao neke pokusaje voblera i lak za camce je ok posto je vodootporan. Bojio sam ih vodenim temperama (lak na drvo-susenje, boja-susenje, opet lak). Jedan komsija koji je stolar mi je predlozio pre neki dan da ih impregniram firnajzom pa ih onda bojim i lakiram. U "Ribolovackim novinama" br 9. iz 96. sam nasao na 14.str jako dobar clanak od izvesnog Bore Stankovica o pravljenju voblera sa detaljnim semama. Ako ne mozes da nadjes ove novine poslacu ti skeniranu tu stanu. On je ih je lakirao lakom za parket 2-komponentnim. Ako imas neke clanke, ili znas neke knjige i sajtove u kojima postoje objasnjenja za pravljenje voblera, popera i dr. drvenih varalica; ili ako sam imas neke savete tipa vrste drveta, zice, od cega kjun...
posalji mi mejl na qaztgbcfg2@yahoo.com

Hvala, brate, al nemam ja problem sa izradom i zastitom, nego samo sa farbanjem. Zastitu radim od ping-pong loptica, i odlicna je, zica zubarska, otezanje stavljam na dva mesta-ispred i iza troke, s tim da je ispred malo vece, kljun mi je malo problem, trenutno koristim kutije od kaseta, a spremam se da nadjem table od plexiglassa. Uglavnom radim modele slicne Rapali Original, s tim da su zdepastiji, tako da je i kljun malo siri. Tako dobijam nesto jacu i siru vibraciju, Original mi je malko isuvise fin. E, da, kljunce mi ide skoro vertikalno, da bi vobler sto plice isao, posto pecam na plitkim zatravljenim barama. Inace, saznao sam da je za zastitu najbolji poliuretanski lak (dvokomponentni), al kosta oko 2000 dinara!!!

Probaj za kljun da uzmes blank cd. Znas oni prozirni diskovi sto budu na vrhu ili dnu kutije sa diskovima mislim da su elasticniji od kutije od kaseta takodje mislim da i lenjir nije losa opcija. Koja je cena te zubarske zice i gde moze da se nadje?
Kako radis zastitu od ping pong loptica (kolko cega)?Koje drvo koristis? Pozdrav i bistro

Esox:
Probaj za kljun da uzmes blank cd. Znas oni prozirni diskovi sto budu na vrhu ili dnu kutije sa diskovima mislim da su elasticniji od kutije od kaseta takodje mislim da i lenjir nije losa opcija. Koja je cena te zubarske zice i gde moze da se nadje?
Kako radis zastitu od ping pong loptica (kolko cega)?Koje drvo koristis? Pozdrav i bistro
drvo-lipa, ping-pong lopticu rastvaram u acetonu, dok ne postane gustina kao jogurt, dobro, mozda malo redje, a zubarsku zicu imas u stomatoloskim apotekama, trenutno nisam u toku kako idu cene

Back