Izrada kuhinje po meri - odabir materijala.

mario80

Legenda
Poruka
56.843
Prvo da predlozim moderatorima da bi trebali nekako da izdvoje adaptaciju stana/kuće od svega i to po segmentima: kuhinja, kupatilo, dnevna soba, enterijer, uredjenje okućnice itd. Mislim da bi trebalo ici u korak sa svetom i da je sazrelo i u srbiji da ne bude zavučeno samo kao podtema.

evo i moj prilog - odabir radne ploče:

Pošto se kuhinja pravi da traje 10ak godina, treba obratiti paznju da vas ne iritira u buducnosti kao mog ujaka koji je odradio u crvenoj boji pa sad kuka :)

Elem, odabir je pao na belu boju koja je sada opet moderna za kuhinje. Posto je kuhinja u sklopu dnevne sobe, odlucio sam se za mat belu da ne bi mnogo sijalo i odvlacilo paznju.

Sto se tice radne ploče, odabrao sam Wodego sjaj belu kristal koja je oko 5 cm debljine i prilično je skupa - mislim oko 3.000 dindzi duzni metar sto je duplo više u odnosu na one od 3 cm debljine.Ploča stvarno deluje na prvi pogled jako kvalitetno ali...
Uzeo sam uzorak i doneo kući na testiranje :) Koliko sam primetio, sastavni sloj radne ploče je neka vrsta klirita a preko boja koja mi se cini nije plastificirana. Ima jako lep odsjaj.Prvo sto sam uradio je testiranje sa dzezvom kipuće vode i ploča je fenomenalno podnela, nije ostao ni trag na njoj. Znaci prokuvao sam dzezvu sa vodom i premestio je na uzorak ploče gde se i ohladila. 5+ za ploču.

Drugi test je bio malo destruktivniji, ostavio sam da dzezva sa vodom ispari i onako usijalu sam je spustio na uzorak radne ploče i... ostao je oreol a na odredjenim mestima je popucala i izbili su plikovi. Drugaru se ovako nesto desilo pa me zanimalo kako ce ova ploča to podneti.


Treći test je bio grebanje... Čime se ova ploča ne može pohvaliti jer je na prvi dodir nekoliko predmeta - popustila. Ostale su ogrebotine koje se kasnije popunjavaju prljavstinom i postaju jako vidljive sto se vidi u gornjem levom uglu na fotki.


Ipak treba unapred znati sta vas čeka a ova ploča ne opravdava duplo veću cenu od običnih.
 
Poslednja izmena:
Meni su te mermerne povrsine u kuhinji suvise grobarske, a narocito one lazne mermerne sudopere koje su od plastike. U kupatilu jos mogu da podnesem ali od pravog kamena, nikako ovog sarenog kineskog farbanog mermera koji se kod nas koristi nenormalno.Evo recimo identična kamena sudopera koja se prodaje na buvljosu za 4000 din a slicna takva u salonima dostize 15.000 dinara... Po meni je veshtak i jedna i druga. Da ne pominjem kako one sa prostorom za susenje tanjira dostizu svemirske cene od 25000- 30000 dinara :)
 
Open-Contemporary-Kitchen-Design.jpg


Meni se jako sviđaju kuhinje po mjeri. Da mogu jednu ovakvu bi si napravio, koliko god je skupo vjerujem da se isplati, popuniš sav prostor, sam radiš raspored, imas upravo ono što želiš. Jedva cekam da dođe Ikea kod nas :-)
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top