"Изолација од света зарад ЕУ"

Pa kazem ti izvozimo samo tamo zato sto one koji vode ovu zemlju ostatak sveta ne zanima. Da ih zanima bio bi obrnut procenat a i izvoz veci posto u EU nemamo sta ni da izvezemo a u ostatak sveta bi i imali.

pa ne određuje država gde će neko izvoziti, već prodavac od kalkulacije isplativosti
ko može meni kao prodavcu da zabrani ili sugeriše da ja izvozim svoj proizvod u Namibiju, Čile ili Novi Zeland?

Ми припадамо Евроазијском континенту и у географском,али још више у политичком смислу.То је наше природно место,а не евроатлантском.
Да те подсетим још нешто,није извоз производа једина могућа привредна сарадња.Али кад си то већ поменула,нашла си се као риба на сувом.:D Који су то наши производи до којих је стало некоме из ЕУ???

Па,шта ти мислиш,овако кад мућнеш мало својом главицом,да ли је лакше извести производ у земље ЕУ или поменуте делове света укључујући и земље тзв. "трећег света"?А?

Pa sam si dao odgovor,mi, sa ovako zastarelom i zaostalom privredom mozemo samo da saradjujemo sa "trecim" svetom"
Sad ti malo, mucni glavom pa kazi, shta cemo kad nas i taj treci svet prevazidje?

ps. Taj nachin "razmishljanja" je proizvod dugogodishnje masovne indoktrinacije, shto za posledicu ima teshku ksenofobiju!
U pravu si ti!Mi cemo da izvozimo, ruchno shtrikane vunene charape u Latinsku Ameriku i to u kompenzaciji za njihove "dubokoumne" TV serije:roll::roll::roll:

Хахаха...Значи све земље које нису у ЕУ или ако то није САД су аутоматски недемократске?:lol::lol::lol:

Sve demokratske. Zna se koje su to. Tu je i Japan, Australija i mnoge druge.

A trgovinska razmena sa njima je veoma mala u odnosu na razmenu sa demokratskim sveetom. Ali ne zbog neke izolacije, nego je jednostavno takva potreba koja nije nametnuta. Jedino ako ti hoces da nameces sto ne bi bilo demokratski. Ali to ne cudi od vas.

То сад чујем од Томе на митингу као критику према ДС-овој евроатлантској антинационалној политици.И мислим да је погодио у мету.Заиста смо одсечени и изоловани од Русије,Кине,Индије,Јужне Америке и свих оних делова који нама могу донети економски интерес зарад срамног,личног ДС-овог потписа који за Србију не значи ништа(јер нема никакво правно дејство нити ће икада имати),али значи за политику ДС-а која тиме означава прихватање окупације и сецесије наше покрајине.

Прекинимо изолацију од остатка света и прекинимо окупацију свих пора нашег друштва на изборима 11-ог маја.

:(:(placem sine kada vidim kako prozimas :mrgreen:

Pa sam si dao odgovor,mi, sa ovako zastarelom i zaostalom privredom mozemo samo da saradjujemo sa "trecim" svetom"
Sad ti malo, mucni glavom pa kazi, shta cemo kad nas i taj treci svet prevazidje?

ps. Taj nachin "razmishljanja" je proizvod dugogodishnje masovne indoktrinacije, shto za posledicu ima teshku ksenofobiju!
U pravu si ti!Mi cemo da izvozimo, ruchno shtrikane vunene charape u Latinsku Ameriku i to u kompenzaciji za njihove "dubokoumne" TV serije:roll::roll::roll:
Значи,ако се слажем са критиком да треба да превазиђемо одређену врсту изолације у односу на већи део света који постоје зарад односа са ЕУ,ја сам ксенофобан?:lol:
Па,има ли ту логике?

Ако ти одређена тема или саговорник не одговарају,избегавај их.Овако само показујеш да си неспособан да полемишеш са уважавањем сваког форумаша.

a odakle tebi uvazeni sagovornice genijalna ideja da priblizavanje EU ili eventualno clanstvo u istoj znaci izlolaciju i prekid saradnje sa drugim ,vanevropskim delovima sveta?

a odakle tebi uvazeni sagovornice genijalna ideja da priblizavanje EU ili eventualno clanstvo u istoj znaci izlolaciju i prekid saradnje sa drugim ,vanevropskim delovima sveta?
Из истих извора од којих долазе идеје да ће се не приступањем Европској Унији Србија наћи у "самоизолацији".:)

Значи,ако се слажем са критиком да треба да превазиђемо одређену врсту изолације у односу на већи део света који постоје зарад односа са ЕУ,ја сам ксенофобан?:lol:
Па,има ли ту логике?
DA, shiroka je lepeza saradnje sa zemljama "treceg sveta"
Mi ce mo, onim dilom -charape za serije- uspeti da "unapredimo" privredu i filmsku industriju :shock:na opshte zadovoljstvo dokonih domacica, jer, shta ce nama neka Evropa,kad se bolje zivi u Kini, Indiji,Latinskoj Americi, Kubi,Rusiji........a i po stanju svesti a i geografski, su nam mnogo blizi!:roll:

То сад чујем од Томе на митингу као критику према ДС-овој евроатлантској антинационалној политици.И мислим да је погодио у мету.Заиста смо одсечени и изоловани од Русије,Кине,Индије,Јужне Америке и свих оних делова који нама могу донети економски интерес зарад срамног,личног ДС-овог потписа који за Србију не значи ништа(јер нема никакво правно дејство нити ће икада имати),али значи за политику ДС-а која тиме означава прихватање окупације и сецесије наше покрајине.

Прекинимо изолацију од остатка света и прекинимо окупацију свих пора нашег друштва на изборима 11-ог маја.

Brate,u pravu si.Eto samo toliko.

ne,nego je ocigledno da si otvaranjem ovakvog topica napravio od sebe budalu
Тема се не бави питањем да ли сам ја направио будалу од себе.Рекао сам ти,ако ниси способан да даш релевантан коментар на тему,онда си ти тај који прави будалу од себе.

relevantan komentar je da ono sto si napisao kad si otvarao topic predstavlja najvecu glupost koju je neko mogao da napise,a zna se ko pise takve gluposti!
Аууу...напредујеш.:mrgreen:

ПС
Чуј стари,ако си жељан препуцавања и свађе,наишао си на погрешну адресу да задовољиш потребе за душевном храном.Немојте ви,колега,овде да ширите своју нервозу.Прошетајте мало.Вече је пријатно,чистији ваздух услед смањеног интезитета саобраћаја и индустрије.Инхалирајте.
А,ако ни то не помаже,сиктер на спавање.;)

Аууу...напредујеш.:mrgreen:

ПС
Чуј стари,ако си жељан препуцавања и свађе,наишао си на погрешну адресу да задовољиш потребе за душевном храном.Немојте ви,колега,овде да ширите своју нервозу.Прошетајте мало.Вече је пријатно,чистији ваздух услед смањеног интезитета саобраћаја и индустрије.Инхалирајте.
А,ако ни то не помаже,сиктер на спавање.;)

sinak ja uopste nisam nervozan,samo te savetujem da ne pravis budalu od sebe otvaranjem nebuloznih tema kao sto je ova.

Back