vuk_
Domaćin
- Poruka
- 3.870
I ova tema je debilna, pa kad zakljuchashe Jasenovac, i ova bi trebala da se zamandali.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ova tema je debilna, pa kad zakljuchashe Jasenovac, i ova bi trebala da se zamandali.
А шта да закључају . Истину. Не истина се не да сакрити.
Да је данашњи хрватски народ измишљен пре 110-120 година.
Тада Срби далматинци - католици , по налогу ватикана почели да се пописују као хрвати, а све у циљу ширења на исток. То су докази а не измишљотиње.
Друго је питање јер некоме то не одговара ,и неко би да се то сакрије.
Али тада улазими у замку према тим данашњим хрватима којима је све сервирано од стране бечко -берлинске школе, и они људи мисле да постоје хиљаду година као хрвати.
Шта пише Бајић када је Свети Јероним ПОХРВАЋЕН . У XIX I XX veku.
Када је основан завод са именом свеца.И са којим циљем.
На молбу надбискупа врхбосанског Јосипа Штеделера, папа Лав XIII апостолским писмом датума 01.08.1901. оснива се Светојеронимски завод.
tema tek sad pocinje biti interesantna,barem
sto se mene tice..
Ti si isti kao on, za tvoje hrvatske komplexe ovakve teme su jako drage. Ipak, ti si isto prichao da su Pivljani i Nikshicani zapravo Hrvati tako da mozete pod ruku....
Pa ti se sine cak nisi ni uvredio sto sam te nazvao Ustasom...valjda je sad sve jasno...
hehehe...pa da zapusimo i poslednju slamku za koju se vatas....Pa kako cemu...ne znam cemu to pitanje uopste...Srbima koji su prelazili u katolicku veru hrvatstvo je nametnuto. Zasto su prelazili u katolicku veru, kako ko...neki silom, neki iz interesa i odredjenih privilegija koje su time dobijali. Zasto Katolickoj crkvi nisu bili dovoljni samo Srbi Katolici pa zato sto je cilj bio odvojiti ih od sopstvene nacionalne matice, i raskidanje svake veze sa sopstvenim narodom, i da bi Katolicka crkva kontrolisala sve teritorije koje su oni naseljavali...Pa kome bi danas pripadale te teritorije...Glavni politicki cilj je bio sistemsko unistavanje Srba pravoslavaca...a kao instrument korisceni su pokatoliceni Srbi...ta patoloska mrznja Hrvata - Srba katolika je lako objasnjiva. Zamisli koje je uvrede, odricanja, itd. trpeo onaj Srbin koji je prelazio u katolicanstvo i koliki je prezir u sebi stvarao prema svojoj pravoslavnoj braci...
Niko ovde nespori postojanje izvornih Hrvata ali njih je bilo vrlo malo i cak Seselj ima reci hvale za njih. Medjutim oni su unisteni pod prodorom Turaka, a jedan manji deo je uspeo da izbegne na prostore Austro - Ugarske...Srbi su kasnije naselili te teritorije...a onda prica pocinje...
Opste je poznato da jezik kojim su pricali izvorni hrvati bio cakavski....Pa vi i danas nesvesno priznajete da hrvatski jezik u ovom danasnjem obliku NE POSTOJI i NIKAD NIJE POSTOJAO...Kako to priznajete, pa bolesnom potrebom za izmisljenjem novih reci...postali ste predmet sprdnje zbog toga, a opste je poznato da su otvarani konkursi za nove reci....Ti mi objasni potrebu za tim?
mi Hrvati nismo imali nikakvu hrvatsku-katolicku-crkvu,tako da je bila veca shansa da neki Hrvat(i) predju na pravoslavlje,nego sto bi neki Srbin postao
rimo-katolik.
tako da te nacionalne crkve u pravoslavlju
su bas i imale tu snagu i moc da zadrze svoj etnikum,pa i da ga mozda i proshire.
dok kod nas katolika nije bilo tako.
jedan njemac koji se krsti u katolickoj crkvi
nece postati Hrvat,ali jedan njemac koji
se je krstio u srpskoj-pravoslavnoj-crkvi
ce to itekako morati.
dobit ce i krsnu slavu,da se zna cijem stadu pripada.
ja to ne govorim napamet.
jer postoje na stotine dokaza,
njemacki rudari koji su radili po nemanjckim rudnicima,su s vremenom postajali "srbi".
cak su im se i prezimena po-srbljavala.
tako je jedan hans walter postao nakon x-godina u srbiji,jovan valter-ovic.
Evo moj cimer mi reche sad, negde u Dalmaciji odakle je njegova baba (Dalmacija bila po jakim katolichkim uticajem, ne?), postoje sela Strizaci (negde kod Splita), gornji i donji. Jedni katolici, drugi pravoslavci
Sumnjam da su doshli zli Srbi, i posrbili nevine Hrvatcice
Nego, eto, bilo je tamo nekih Srba, koji su zarad boljeg zivota, presli na katolicizam, i ostade do dan danas. Dodushe, danas i nije bash tako, vecina pravoslavnih Strizaka je proterana....
Tema jeste debilna, i Hrvati nisu izmishljen narod, doshli su na Balkan zajedno sa Srbima.
Ali ovo shto je ovaj ZDS rekao, nije tachno.
evo ga,pravi orginal,njegov cimer reko blablaquracpalacprcmrc...
a ja tebi ovo bivshi Hrvatski rodjo:
pa probaj sad ubit Hrvata u sebi..
++++
Medju vaznije dogadjaje valja svakako zabiljeziti i PRELAZ JEDNOG DIJELA KATOLIKA U BOSNI NA PRAVOSLAVLJE. Presla je i skoro cijela Trebinjska biskupija u Hercegovini tokom XVI. i XVII. stoljeca. Katolicki narod ostao je bez svecenika usred ljutih progona. Pravoslavna crkva sklapa vec iza pada Carigrada kompromis sa Turskom carevinom i patrijarha Genadije dobiva cast turskog pase.
A narod Neretve i Popova pise 1629., da je veci dio katolika ovih strana otisao u skizmu. Sacuvan nam je dokumenat, kako je pravosl. vladika, valjda pri njezinu osvestenju, dao sastrugati krec s crkve, porusiti katolicke oltare i izbaciti napolje kosti katolickih pokojnika. Narod, ozlojeden, hoce da se vrati katolickoj vjeri, ako mu se pribavi stalan zupnik. Nazalost od toga nije bilo nista, i ti katolici ostase i dalje pravoslavnim. Sve ove vijesti donosimo prema spomenutoj studiji »Masenbeitritte...«, za koju je prvak srpske historiografije Stanoje Stanojevic (Jugosl. istor. casopis, III., 376) rekao, da je u cijelosti dokazala svoj predmet, a time i prelaz katolika trebinjske biskupije na pravoslavlje.
++++
a evo istog slucaja u istom vremenskom
dobu,malo istocnije,niksic i piva.
++++
Čuveni turski putopisac Evlija Čelebija, u svojim putopisima je zabilježio da su plemena Nikšići i Pivljani - Hrvati.
Ovo je citat poznatog velikosrpskog istoričara Vladimira Ćorovića, a nalazi se na velikosrpskom sajtu.
http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/6_7_l.html
...Posle napada na Kotor turski zapovednici su rešili da kazne Pivljane i Nikšiće, koji su pomagali Mlečanima. U ekspediciji, kojoj se pridružio i Čelebija, učestvovalo je 10.000 vojnika. Za ta plemena Evlija piše, po bog zna čijim obaveštenjima, da su "ovejani Hrvati". Oni, veli, s hercegovačkim pašama "govore jedino s vrhovima od andžara", pa zbog toga "upravnik te oblasti njima nikoga ne sme da pošalje"...
++++
vuce,Hrvatino!!!
vidi CIRKUSANATA.
oces malo o "srpskom" jeziku?
moze,evo ti "srpski":
i koje bolje razumis,Hrvatino?
jos je neki KRSTO sklepa.
100% Srbin,a pise o Hrvatima.
sta cemo sad?
@ЗаДомСпремни: ОК је спрдати се, али притом не треба правити овако грубе грешке. "Песма патријарху Чарнојевићу" није испевана на говорном језику, већ на књижевном. Православци су средњовековни књижевни језик мање-више очували све до 19. века, али када се говори о српском и хрватском језику тог времена, мисли се на говорни језик народа.
Нису по Крагујевцу, Ваљеву, Новом Саду и Сарајеву Срби говорили "небреженое понурение"... Нису знали ни шта то значи. То је као када би рекао да су Италијани говорили латински, зато што су њихови учени људи писали на том језику.
He, pa da ponovimo josh jednom.
To shto je meni cimer rekao, njemu je njegova baba (koja je rodjena u tim pravoslavnim Strizacima) a ti izvoli, pa dokazi da zena laze he.... A ne mozesh, jer je istina.
Za tu vajnu Trebinjsku biskupiju, koja je bila brojna kao i SOSM (Stranka Obozavaoca Svinjskog Mesa) u Islamabadu, i na njen prelazak na pravoslavlje, vec sam ti rekao.
Hercegovina, pogotovo taj deo oko Trebinja, vekovima je bio u sastavu srpske srednjevekovne drzave, kontash? Zvalo se Vojvodstvom Svetog Save pobogu, i vladari te oblasti (iz porodice Kosacha, Srba, pravoslavaca) nosili su titulu hercega, i po tome je Hercegovina i dobila ime, kontash?
Obzirom da je ta teritorija bila u vekovima u sklopu srpske srednjevekovne drzave, bila je vecinom pravoslavana, jer Nemanjici su jako vodili rachun o pravoslavlju, kontash i to?
I onda, shta da kaze zdrav razum kada se pojavi rechenica "Trebinjska biskupija 1629. godine preshla na pravoslavlje"?
Pa dobro, mozda, "brojna" Trebinjska biskupija, i svi njeni "brojni" vernici (svih 80) preshli u pravoslavlje, u vec inache pravoslavnoj Hercegovini. Pa lepo
I u Birmingemu u Engleskoj imash eparhiju Srpske Pravoslavne Crkve, i ima 100-150 vernika, Srba, kontash?
A shodno hrvatskoj urodjenoj domishljatosti, i smislu za prekrajanje istorije, text je istrgnut iz kontexta, tj skinut sa nekog ustashkog foruma, i postavljen kao "dokazana istina", jer se eto, nashao jedan srpski nauchnik, i rek'o "Tako je". I eto, Hercegovina, tj Trebinje je bilo naseljeno Hrvatima, ma nije nego.... Ajde bezi....
Evliju Chelebiju niko ne uzima za ozbiljno, jer to shto je napisao o Pivljanima i Nikshicanima prosto ne stoji .
Razmisli malo i sam. Sami Pivljani 1570-ih ulazu znatne napore (jer je doba Turske vlasti), i obnavljaju hram Srpske Pravoslavne Crkve!
Ej, Pivljani, po tvom "Ovejani Hrvati", ulazu napore u obnovu hrama SRPSKE Pravoslovne Crkve!! (kontash caps-lock? ). Pitaj same Pivljane i Nikshicane ko su, pa cesh videti shta ce ti reci. A oni svoju istoriju znaju jako dobro....
Samo mi nemoj stavljati Corovicev link kao dokaz, u kome se chovek izchudjava kako je Evelija lupio takvu glupost
I nemoj da me nazivash Hrvatom, jer cu morati da ti ***** mater u usta shto me nazivash pripadnikom najnizeg ljudskog roda na zemlji, kontash? Ajde, sad budi dobar mali ustasha
Дај доказ да су Хрвати дошли на Балкан заједно са Србима.
Али немој да цитираш Порфирогенита -лажова, Фрању Рачког., или неког од тих преписивача.
Та германска школа историје угушила се у неистинама.
Шта пише Бранковић , др. Нико Жупанчић "Срби Плинија и Птоломеја" издање 1924. год., Реља Новаковић "Древни Срби на британском тлу" , генерал Мирковић,
војвода Добросав Јевђевић , Момир Јовић.
i jedan i drugi je pisao svojim jezikom,svoga naroda,carnojevic pise srpskim,jer ga pise Srbima.