Izložba džinovskih insekata na Adi

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.394
BEOGRAD , 26. juna 2012. (Beta) - Izložba "Džinovski insekti i praistorijske morske nemani" biće postavljena od 30. juna do 30. avgusta na makiškoj strani Ade Ciganlije, saopštili su u utorak organizatori.

Na površini od 7.000 kvadratnih metara biće izloženo više od 40 eksponata podeljenih u dve tematske celine.

Izložba džinovski insekti sadrži 18 eksponata, i pokazaće uglavnom poznate vrste, ali u veličini koja omogućava da se vide detalji koje nikada ne bi bili u mogućnosti da se opaze u prirodi.

Izložba praistorijskih morskih nemani sadrži više od 20 eksponata, i kako je navedeno, utisci koji ostavljaju ove kolosalne figure i pojašnjenje uslova u kojima su živeli, omogućuje sveobuhvatnu sliku o tim formama života koje su nekada ispunjavale mora.

Rukovodstvo Ade Ciganlije zadovoljno je što će pored sportskih aktivnosti i letnje zabave, tokom naredna dva meseca posetiocima pružiti priliku da se upoznaju i sa sadržajem naučne izložbe, piše u saopštenju.

Organizator izložbe je Agencija Sevent u saradnji sa JP Ada Ciganlija. Jedan od značajnih dogadjaja koje je ta agencija organizovala bila je prošlogodišnja izložba Svet dinosaurusa, na beogradskom Ušću.
 

Back
Top