Иживљени vs неиживљени

fanstebre

Poznat
Poruka
9.211
Данас се често потенцира на томе да онај ко се у младости није "иживео" да ће то радити после у старијем добу те да је добро иживети се на време како би особа била стабилнија касније те се због тога неретко "иживљене" особе често боље котирају од оних других, а није тајна да жене већма обожавају искусније него ли оне неискусне момке...и обратно. Још један феномен о коме је занимљиво продискутовати

Зашто мислиш да је "данас" већи ауторитет од "јуче"?

Мислиш да се друуштво мења искључиво према бољем и то у сваком погледу?

Погледај само колико су "јуче" људи били отменији него "данас".
То "данас" траје од кад знам за се и потрајаће

To su nasi stari pricali i to se u vecem obimu i desavalo.medjutim uvek postoje izuzetne,ili da ne kazem glupe osobe,koje to pravilo preskoce.Mnogo zavisi od samih osoba,danas pogotovo,nece niko nikog da trpi.Sto je i dobro u neku ruku,ali ako se ima dece u toj grupu,nije dobro za decu,jer ona najvise ispastaju.Nekada je to bilo drugo vreme.Nije da nije bilo razvoda,ali mnooogo manje.

Данас се често потенцира на томе да онај ко се у младости није "иживео" да ће то радити после у старијем добу те да је добро иживети се на време како би особа била стабилнија касније те се због тога неретко "иживљене" особе често боље котирају од оних других, а није тајна да жене већма обожавају искусније него ли оне неискусне момке...и обратно. Још један феномен о коме је занимљиво продискутовати
Умјесто "иживљавања" можда "само" живити? :think:

Ја који сам неиживљен а имам преко 30 толико сам уништен због пасивних а и отворених дискриминација и шиканирања од стране друштва, да су ми сви непријатељи, чак ми је и рођена мајка непријатељ само можда мало мањи од осталих. Али ја нисам седео и био препуштен и неосвешћен да треба да живим и да треба да имам љубав и секс, ја сам хтео да се иживим али није било могућности.

Неиживљеност ће да ме кошта и живота јер се нећу лечити ако добијем неку опасну болест, јер ако никад нисам био интиман са девојкама не пада ми на памет онда да трпим ни разне инвазивне методе и застрашивања од стране доктора. Ту не говорим о суицидалности, која је друга последица.

Такође, јако тешко или готово немогуће ми је да нађем и одржавам посао јер сам на граници рачунљивости, не подносим ни ситнице, а знате како су иначе људи културни на таквим местима.

Сам нисам крив јер сам и те како хтео да се иживим. Сада је касно.

Ne znam zasto se na to gleda kao na nekakvu sluzbu ko u vojsku da ides. Yebi sa 19 a sa 30 plus jedi cvarke i pricaj o politici.

Мислим да то не мора нужно да има везе,него да то зависи од особе до особе.

Неиживљеност је једнако штетна за социо-економско функционисање као и наркоманија, то потписујем ја који сам неиживљен. То се не лечи саветима нити код психолога, него разумевањем и приликама којима се уклања узрок.

Годинама сам био незапослен и сиромашан, радим несигуран посао, не знам да тражим послове, све због 0 самопоуздања и због свадљивости са свима, што је последица неиживљености. Имао сам пуно умишљених болести за које никад нисам ни хтео да идем код доктора. И онда причајте како је то глупост, мени је скроз уништен живот због тога. Нема никаквог лека за то.

Неиживљеност је једнако штетна за социо-економско функционисање као и наркоманија, то потписујем ја који сам неиживљен. То се не лечи саветима нити код психолога, него разумевањем и приликама којима се уклања узрок.

Годинама сам био незапослен и сиромашан, радим несигуран посао, не знам да тражим послове, све због 0 самопоуздања и због свадљивости са свима, што је последица неиживљености. Имао сам пуно умишљених болести за које никад нисам ни хтео да идем код доктора. И онда причајте како је то глупост, мени је скроз уништен живот због тога. Нема никаквог лека за то.
Pa ako su bile umišljene bolesti onda nisi ni imao razloga da ideš kod doktora.. mislim nemoj se ljutiš samo kažem

Корен свега тога је углавном комплекс ниже вредности који се стекне у најмлађем добу до 18 године. Углавном се дешава ткао што родитељи буду постављени превише заштитнички према детету па му не дају да се испољава слободно нигде и онда дете остане без самопоуздања и мучи се кроз живот. Ја сам то прошао, платио протраћеном младошћу и требало је времена да се ишчупам, а ишчупао сам се кад сам схватио тј. прихватио да нико и неће и не може да ми помогне у било чему, било кад, да морам сам, и да то што урадим сам - то ми је. Тако да схвати на време да мораш да заузмеш активан, продоран став, макар на силу у почетку па ће после то да ти се устали као образац у глави.

Пасивност избриши из живота иначе ће да те прогута, нема помоћи, нема разумевања, нема судбине, оно што креираш сам својом вољом то ти је, не заваравај се да је другачије иначе ћеш остарити тако.

Милиони и милијарде припадника људског рода су протраћили своје животе у самосажаљењу, ништа им то није помогло. Постани свестан тога, али стварно свестан

Poslednja izmena:

Back