Иживљавање над националним мањинама посебно над Србима у Хрватској се повећава и не престаје

БелиВук

Domaćin
Banovan
Poruka
4.126
Дискриминација националних мањина у Хрватској порасла је за само годину дана 57 одсто, пише Дојче веле, а као пример из праксе наводи да телевизијски водитељ поздравља „Хрватице, Хрвате и поштене Србе” остављајући неизговорено да су такви (поштени), за разлику од Хрвата, малобројни.

АИ оцењује да у време пред локалне изборе ескалира национализам и говор мржње и указује да судови врло радо процесуирају случајеве клевета и увреда, али и затварају очи пред насиљем над мањинама, преноси данас немачка медијска кућа.

„Дојче веле” подсећа да је управо Српско народно вијеће у свом билтену упозорило на ерупцију говора мржње кроз медијске написе, поруке политицара и свештеника, али и на спортским теренима.

„Дојче веле” подсећа да је управо Српско народно вијеће у свом билтену упозорило на ерупцију говора мржње кроз медијске написе, поруке политицара и свештеника, али и на спортским теренима.
https://www.politika.rs/scc/clanak/378798/Pozdrav-Hrvaticama-Hrvatima-i-postenim-Srbima
И како Срби да не осећају презир према Хрватској и многим Хрватима који ништа не чине да спречи иживљавање над Србима које код већине Хрвата само расте?

Poslednja izmena od moderatora:
Moraš ići u prapovijesti da nešto nađeš da hraniš svoju mržnju.
Нико не мрзи више од тебе. Ја не мрзим него само показујем чињенице које чак ни Немачки Дојче Веле не крије. Расте мржња код већине Хрвата и имају болесну мржњу посебно према Србима.

Moraš ići u prapovijesti da nešto nađeš da hraniš svoju mržnju.
Нажалост брате није тако. Имамо време аустроугарске, први светски рат, међуратна превирања, па други, па опет, па ратове 90тих

И данас имамо 3% Срба у ХР од којих 70% старци

Političari stalno raspiruju konflikte, da nije toga, živelo bi se složno. Kad god sam bio u Hrvatakoj, ili radio sa nekim hrvatima u Srbiji, bilo je više nego prijatno. Normalni ljudi. Praktično sličan narod. Ali politička agenda za ove prostore kaže da moramo da se mrzimo. Jbg.

Нажалост брате није тако. Имамо време аустроугарске, први светски рат, међуратна превирања, па други, па опет, па ратове 90тих

И данас имамо 3% Срба у ХР од којих 70% старци
Tužno je sve, ipak samo posljedica guranja prsta u oko drugima.

Tužno je sve, ipak samo posljedica guranja prsta u oko drugima.
Шта друго очекивати од србомрзца који умноболно подржава да су се најгори геноциди спровели над Србима, отме им огњишта и притом се спрдава и кези што је све то урађено од хрвата. По теби требали смо да останемо робови и да се не одупремо усташким и осталим антисрпским геноцидним манијацима. Кукумавчи како у Србији не поштујемо хрватско писмо.

Шта друго очекивати од србомрзца који умноболно подржава да се најгори геноциди спровели над Србима, отме им огњишта и притом се спрдава и кези што је све то урађено од хрвата. Кукумавчи како у Србији не поштујемо хрватско писмо.
Kole11 ti li si? Pripisuješ sugovornicima izmišljene izjave i svoje fantazije.

Kole11 ti li si? Pripisuješ sugovornicima izmišljene izjave i svoje fantazije.
Све си рекао тиме да гурамо прст у око другима и да смо заслужили најгоре геноциде. Што су Срби на своју штету створили Југославију, да нису данас не би постојала Хрватска, то чак и ваш историчар признаје. То што си ти написао само србомрзачка умноболна особа може написати.

Političari stalno raspiruju konflikte, da nije toga, živelo bi se složno. Kad god sam bio u Hrvatakoj, ili radio sa nekim hrvatima u Srbiji, bilo je više nego prijatno. Normalni ljudi. Praktično sličan narod. Ali politička agenda za ove prostore kaže da moramo da se mrzimo. Jbg.
Значи сви и то велики део Срба који су били у Хрватској и третирани од Хрвата ужасно, они лажу а ти говориш истину. Ти твоји Хрвати које хвалиш јел дигли глас у Хрватској да се не слави највећи геноцид почињен у Европи после другог светског рата, Олуја? Сигурно нису, славе и они. Пишеш лажи како Хрвати нису против Срба. Геноцид над Србима славе дефинитивно већина Хрвата, не дају натраг стотине хиљада Српских фирми, кућа и станова. Што се тиче политичара, Хрвати стално бирају усташе на власти. Паметном доста.

Све си рекао тиме да гурамо прст у око другима и да смо заслужили најгоре геноциде. Што су Срби на своју штету створили Југославију, да нису данас не би постојала Хрватска, то чак и ваш историчар признаје. То што си ти написао само србомрзачка умноболна особа може написати.
Opet izmišljaš i lažeš. Smrdiš na glupost.

ко је изабрао те политичаре

ко је изабрао те политичаре
To je dobro pitanje. Građani sigurno nisu. Na balkanu političari nikada nisu imali podršku naroda. Uvek je bilo više nezadovoljnih. Ali u mentalitetu nam je da nas politika ne zanima. Zato na vlasti i jesu najgori. Pa posle preko svojih medija šire tenzije i mržnju. Samo prati izjave političara i sve će ti biti jasno. Nikakve to veze nema sa narodom. Bar ne sa većinskim.

Znači svi i to veliki deo Srba koji su bili u Hrvatskoj i tretirani od Hrvata užasno, oni lažu a ti govoriš istinu. Ti tvoji Hrvati koje hvališ jel digli glas u Hrvatskoj da se ne slavi najveći genocid počinjen u Evropi posle drugog svetskog rata, Oluja? Sigurno nisu, slave i oni. Pišeš laži kako Hrvati nisu protiv Srba. Genocid nad Srbima slave definitivno većina Hrvata, ne daju natrag stotine hiljada Srpskih firmi, kuća i stanova. Što se tiče političara, Hrvati stalno biraju ustaše na vlasti. Pametnom dosta.
kme kme

https://www.politika.rs/scc/clanak/378798/Pozdrav-Hrvaticama-Hrvatima-i-postenim-Srbima
И како Срби да не осећају презир према Хрватској и многим Хрватима који ништа не чине да спречи иживљавање над Србима које код већине Хрвата само расте?
Što se ti buniš? Frustrirani Hrvati imaju pravo istresati se na kome hoće! Zaradili su to pravo. Tko si ti da diskriminiraš ljude i oduzimaš im Bogom dano pravo iživljavanja. Srami se!

Proveri ko je bio Josip Frank. Pavelić nije nastao iz ničega.

Нико не мрзи више од тебе. Ја не мрзим него само показујем чињенице које чак ни Немачки Дојче Веле не крије. Расте мржња код већине Хрвата и имају болесну мржњу посебно према Србима.
Nije to prema Srbima već liku imenom Milorad Pupavac@Co.

Ja ne znam sta preostali Srbi tamo traze. Dodjite ovde u Srbiju i zapocnite novi zivot. Niko vas nece maltretirati niti ugrozavati vasu imovinu. Sta se mucite tako ,podcenjeni i na najlosijim poslovima,ljuta poljoprivreda. Ima mesta ovde za sve nase ljude.Nije ni toliko lose .Preporucujem okolinu Bgd i Srem gde cete se lako uklopiti. Imam par komsija iz Hrvatske ovde, snasli se izvanredno i prevazisli nas starosedeoce materijalno . Nikada se ne bi vratili tamo.

Ja ne znam sta preostali Srbi tamo traze. Dodjite ovde u Srbiju i zapocnite novi zivot. Niko vas nece maltretirati niti ugrozavati vasu imovinu. Sta se mucite tako ,podcenjeni i na najlosijim poslovima,ljuta poljoprivreda. Ima mesta ovde za sve nase ljude.Nije ni toliko lose .Preporucujem okolinu Bgd i Srem gde cete se lako uklopiti. Imam par komsija iz Hrvatske ovde, snasli se izvanredno i prevazisli nas starosedeoce materijalno . Nikada se ne bi vratili tamo.
Slažem se s tobom u potpunosti. Srbi i oni koji se tako osjećaju, a žive u Hrvatskoj, trebaju se preseliti u Srbiju. Hrvati i oni koji se tako osjećaju, a žive u Srbiji, trebaju se preseliti u Hrvatsku. Ima mjesta i kod nas i kod vas.
Ali neće, onaj @Čimbenik će radije biti u Hrvatskoj i srbovati ovdje, pa kukati kako je ugrožen, nego otići u to Vučićevo blagostanje.

Poslednja izmena:
Jadna srpska nejač bi tek u Srbiji naebala. Jel ti misliš da bi im ovako nešto prošlo u Srbiji, ono pucanje sa Dedinja na Skupštinu?

0_Screenshot_20230809_160841.jpg

Ovu nitko nije ni mrko pogledao, možda otac što mu pipa pištolj.

Penzija u eurima, uredjenija drzava, mentalitet kulturniji. Srbija je bliza Africkoj Uniji nego Europskoj. Tu radi svatko tko sta hoce, bez pravila i reda.
Cak i da je tako,zasto bi trpeli uvrede? Koliko vidim tamo gde zive su neke vukohebine sa desetak stanovnika. Bar nekoliko puta su bili u situaciji da im zivot visi o koncu. Ako nece u Srbiju neka idu u neku drugu drzavu,Uostalom i mladi Hrvati odlaze. Gledam taj Knin,uz postovanje ali jedna Kikinda vise vredi od cele te Like,Banije...

Back