Izgubljeno, nađeno!!!

Moj pokušaj da postavim na forumu, uslovno rečeno, temu koja bi se ticala nečeg "apsolutno nepraktičnog" prošla je bez razumevanja moderatora. Zapravo radi se o ovome: Ukoliko se besmislenost kanališe i usmeri u kreativnom smeru ona dobija veći smisao i važenje od mnogih smislenih tema. Obojena izvesnim montipajtonovski humorom i poprimajući neke konciznije oblike ona može predstavljati prave male bisere uma. Ideja je bila da podstaknem ljude na jedan veći napor (koji je verovali ili ne mnogo potrebniji u ovakvoj stvari) da smisle nešto i da me daruju svojim malim kreacijama. Počelo je bilo kako valja. Na posletku bi mogli izabrati "najbesmisleniji i najnepraktičniji predlog ili ideju". Ovo je sve zamišljeno kao jedan veliki književni i umni eksperiment.
Pišite šta vam je volja. Sve je dozvoljeno. Molim vas samo da se što više potrudite da se zadržite na temi i da, ukoliko vam se ne sviđa sve ovo ne opterećujete moj blog svojom potrebom da polemišete sa ljudima i da se prepirete. Prepirke brišem. Ova tema se može shvatiti kao jedna igra koju možete shvatiti ozbiljno ili bar savesno ukoliko znate šta znači stvarati.
Na kraju kada se nakupe vaše ideje (šta ja znam, nakon par dana, nadam se meseci) onda možemo komentarisati i raspravljati koja je ideja najbolja.
Hvala vam unapred! I nadam se da ćemo zajedno napraviti pravu malu zbirku.

Započinjem:
Ukoliko spojimo hiljadu slepih poljskih miševa hoćemo li onda dobiti najduži sivi štap na svetu?
(Ovo je zapravo omaž jednom razgovoru grupe poprilično pijanih ljudi u jednoj kafani koji su ozbiljno raspravljali oko teme koliko ima mišjih repova do Meseca).

Ukoliko želite da vas smatraju rabinom koji je dvadeset godina živeo u Izraelu a koga su pre deset godina vrbovali za rusku obaveštajnu službu: deset godina za redom morate po sat vremena učiti hebrejski, i pet godina po pola sata morate pisati pisma na ruskom jeziku i slati ih u Lenjingrad.

Kako dobiti savršene pločice na stomaku?
1. okupati se što toplijom vodom
2. go golcant i ne osušen izaći na terasu (temperatura na terasi ne sme biti iznad minus pet stepeni)
3. dišite duboko
4. na terasi se zadržati dovoljno vremena da ''zaradite'' odgovarajuću prehladu (najmanje dva sata)
5. ući u kuću i čekati da se razvije magareći kašalj
6. kašljati vremenski što duže (uz obaveznu napomenu da ne treba piti nikakve hormone i steroide)
7. pozitivan efekat zagarantovan

Hvala za uputnice! Svakako je interesantno to sa čindoguom. Doduše kao što ti kažeš ipak se oni bave davanjem kreativnih i zanimljivih rešenja za neke naoko neprimetne probleme koji zapravo sačinjavaju našu svakodnevicu. Ovo ipak ide u nekom drugom smeru... Baš mi je drago da je neko konačno obratio pažnju na ovo!

Back