Izgubljeni brojevi na simu

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Poruka
12.390
e ovako,
imao sam kao i sada sim karticu sa istim brojem telefona, samo sto sam je izgubio i zamenuo za isti broj, ali brojevi u telefonskom imeniku su prazni, nema nista.
E sada je pitanje dobro, da li je moguce na bilo koji nacin povratiti sim-card brojeve?
S' obzirom da koristim android koji moze mnogo toga i postoje aplikacije za sve, mora biti i za ovo.
Kada bi barem saznao za pojedine brojeve, ne bi bilo toliko hitno!
 
kako da sihronizujem?
bude mi cele adrese imenika od gmaila adresa pun imenik?
kako se samo brojevi sihronizuju bez mail adresa?
Prvo idi na mail nalog i utvrdi da li uopste imas sacuvane brojeve telefona. Klinki "Gmail" , pa izaberi "Contacts". Da se ne cimas oko sinhronizacije dzabe, a na kraju se ispostavi da uopste nemas sacuvane brojeve.
 

Prilozi

  • Untitled.png
    Untitled.png
    10,6 KB · Pregleda: 7
Najdelotvornije cuvanje kontakata jeste da udjes u kontakte , desni taster za opcije (kod mene je na levoj strani kod samsung uredjaja je na desnoj ) , import/export , (ako su ti kontakti snimljeni na sim kartici onda kliknes na "import from SIM card, za sd karticu from SD CARD ... ITD) Zatim izaberes opcicju Google u kojoj se nalazi tvoj e mail .

Kontakti ce automatski biti sacuvani na tvom gmail profilu .


Ako ikada budes imao potrebu da ih povratis na neki uredjaj , odes na gmail preko "racunara" u gornjem levom uglu iznad dugmeta compose klikni na strelicu pored Gmail naziva , i klik na contacts obelezi sve sacuvane kontakte koji ce ti se pojaviti , zatim klik na "More" opcija "export:" izaberi opciju "selected contacts" i opcija vCard format (for importing into Apple Address Book or another application) i klik na taster Export.

Na racunar ce automatski biti donesen fajl pod imenom Contacts.vcf

Taj fajl treba da ubacis na eksternu memoriju telefona , kada to uradis , opet u telefonu idi na kontakte -- taster za opcije , import/export- import from sd card - save contacts to phone - stikliraj fajl pod imenom contacts.vcf koji si ubacio , i klik na import.

I to je to .
 

Back
Top