Izgradnja potkrovlja (sprata)

Vesna Markov

Početnik
Poruka
3
:bye: ...E ovako...Imam u planu da u skorije vreme nadzidam kucu...Sprat bi imao oko 80 kvadrata i nadzidao bi se na prizemnu kucu sa odlicnim temeljom...Mene zanima da li je neko radio slicnu adaptaciju i da li neko od vas zna koliko bi to izaslo para...?Koga god sam pitala,svi su rekli razlicito,kao npr. od 10 000 pa sve do 30 000 evra...Raspitala sam se za montaznu kucu i kljuc u ruke bi izneo oko 15 000 i majstori bi odradili sve za nekih 2-3 nedelje,ali opet mi ni to nije najbolja opcija...Pretrazila sam net i za sada mi je najbolja opcija YTONG...MOLIM VAS ZA POMOC I HVALA UNAPRED... ;)

Nadzidjivanje se radi sa istim ili laksim materijalom od onog ispod. Ytong se uklapa u tu pricu jer laksi materijal ne postoji. S druge strane je dosta skuplji ali pruza i termoizolaciju. Ako na donjem delu vec imate termoizolaciju i planirate da je postavite i gore, bolji je klasican blok ( cvrsci, postojaniji a jeftiniji).

Sto se cene tice, 30 000e mi deluje preterano.
Neka sredina je verovatnija jer vi imate nesto malo zidarskih radova ( dozidjivanje, plocu vec imate), izradu krova, hidroizolaciju i pokrivanje krova a posle sa unutrasnje strane sledi termoizolacija krova, gips i zavrsni radovi ( parket stolarija, vodovod, elektroinstalacije, grejanje). Kad su rekli 10 000 verovatno su mislili na sivu fazu , dozidjivanje + pokrivanje krova.

Onih 30 000 verovatno ukljucuju parket od mahagonija i italijanski djakuzi od porculana :)

Да ли си имала конкретне понуде (на папиру) од извођача радова или су ти мајстори говорили колико би те отприлике коштало материјали, радови..? Заборави на све отприлике усмене понуде.

Шаљем ти на ПП пример понуде да видиш орјентир.

Vesna Markov
najprije si moraš izraditi "Popis radova i količine". Kad budeš to imala, potraži majstore in njim daj , da ti izrade ponudbu.
Pazi, svima daj jednake popise in količine. Tako češ moči imati pregled nad cijenama za konkretnu postavku.
400€ mi se čini vrlo mnogo. Sad, zavisi i o kvaliteti ugrađenog materiala. Nisi napisala koji material češ menjati? Drvena konstrukcija ostaje? Kako je sa letvama in kontra letvama? Crijep, jeli u redu ili ga je potrebno zamjeniti? Kakvu izolacijo hočeš ugraditi?.................
Polaži pozornost i na izradu instalacija: voda, fekalije, centralno grijanje,elektrika,..TV, kabelska,....

LP

Back