"Izgradnja" ciganske čerge u Blokovima !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se problem treba sistemski resiti.

1. ja sam siguran da ce ti stanovi koji ce im biti dati ili da se prodaju ili ce se iznajmljivati. najverovatnije ce se iznajmljivati jer je to stalan prihod na mesecnom nivou... sto im je najbitnije...
2. tim ljudima treba obezbediti POSAO da nesto rade i da zaradjuju - u suprornom svi pokusaji nalik ovome su unapred osudjeni na propast.

a buduci da je 2 problem teze resiti, prvi ce se sam desiti bez obzira na sve.

inace ne treba podcenjivati smisao za biznis nekih nasih sugradjana...

edit> da i ko kaze bre da svi moraju da zive u beogradu?! ja mislim da ih treba poslati na more - tamo ima i vise posla i lepse je vreme!

Milojko Vasic:
majcheki:
Pa sigurno lepše nego sad.

U ostalom, čula sam da gradska čistoća treba da se brine da ovaj deo ostane čist, bez đubreta, kartona i slično...

Čini mi se da im je to jedan od uslova da ne završe na ulici.

Sasvim se slažem. A pošto je sve to tako lepo, da ipak naprave to naselje na Zvezdari ? Može ?

...sa sve "internacionalnom pijacom" iz bloka 70 pride...

Šta na zvezdari ih kao nema?

Eto šale :lol: :lol: :lol:

Pa svuda ih ima.

Ja sam već pisala o ovome.

Ne ponašajte se kao gadljive devojčice.

Nemoguće je naći im posao - n e m o g u ć e.

Tomi, ti bi kao kupio vanilice koje prodaje neka ciganka? Ti bi Milojko, kao jeo neku pljesku iz kioska iza koga stoji ciganin?

Jeste, sve se plašim
:roll:

Imam ideju, hajde da napravimo peticiju da se umesto stambenih kontejnera napravi koncentracioni logor u kome bi smo poubijali ove male gulanfere.

Joj kad bi bilo Boga pa da svakom od vas da jedan jedini dan života u njihovom svetu i na njihovom mestu...

_843658_kids.jpg

HeBePoBaTaH_:

Pljavi su i kradu, a svakako da NBG nije mesto gde ih treba koncentrisati pored stambenih zgrada.
Možda je rešenje, da im gradska vlast dodeli prostor u Sremčici, Rušnju, Kijevu..tamo dokle stiže naš čuveni "metro".....
Zapravo su to cigani koji su došli ko zna odakle. Iz cele Srbije i okolnih zemelja. I uopšte mi nije jasno zašto je grad Beograd dužan da im pruži smeštaj !? Mislim da im nije mesto ni u Rušnju, ni u Sremčici.

Naravno, ne mislim ovde na cigane koji tamo žive generacijama. Ovo je tema o pridošlicma, lopovima i prosjacima koji su se ulogorili kod Gazele.

Milojko Vasic:
majcheki:
Imam ideju, hajde da napravimo peticiju da se umesto ...

Ma, mi se u principu slažemo. I ja mislim da im treba napraviti stanove. Ali ne u mom naselju. I ne od mojih para. A kad ih ti toliko voliš, uzmi par porodica kod sebe u dvorište. Budi plemenita i na delu.

Pa baš preko puta mene je živela jedna porodica, fino smo se slagali. Pila sam kafu u njihovoj ''kući'', nosila sam im stvari koje ne nosim... Sedela sam sa njima dok su pekli prase na Đurđevdan.

Nemam razloga da ne budem iskrena u iznošenju svojih stavova ovde.

HeBePoBaTaH_:
Aphroditi:
KOji ste vi rasisti svi, pa to je strasno!!!

A ta tvoja prekrasna EU ne mora kod nas da doseljava sve Rome sveta.
Nije u redu. Oni nisu narod sklon asimilaciji, a mi smo siromašna zemlja. U tome je poenta.

Ma nemoj, kako to samo kod nas nisu skloni asimilaciji, kod nas niko nije sklon asimilaciji?!
To je zato sto kod nas ne postoji ni zrno tolerancije prema nekome ko se samo malcice razlikuje od nas.
A i ne znam odkud ti ta glupa ideja da EU doseljava u Srbiju Rome?

Aphroditi:

Zašto sam rasista ? Zato što ne želim deponiju pored prozora ? Zato što ne želim zapaljene automobilske gume u dvorištu ? Konjske zaprege, i balegu na ulici u mom bloku ? Brda kartona (mokrog i smrdljivog) ispod kojeg gamižu zmije i pacovi ? I sve to u mom bloku, zato što je cigan iz Rumunije provalio da je Beograd bolji "teren" od Temišvara ! Ili su ga oterali iz Nemačke ? Znaš li ti o čemu pričaš uopšte ?

I još jednom, svako pokuša da me nazove rasistom neka se prvo zapita zašto cigani ne žele da žive civilizovano. Ne radi se tu o siromaštvu. I moji su roditelji bili siromašni.

Aphroditi:
HeBePoBaTaH_:
Aphroditi:

A ta tvoja prekrasna EU ne mora kod nas da doseljava sve Rome sveta.
Nije u redu. Oni nisu narod sklon asimilaciji, a mi smo siromašna zemlja. U tome je poenta.

Ma nemoj, kako to samo kod nas nisu skloni asimilaciji, kod nas niko nije sklon asimilaciji?!
To je zato sto kod nas ne postoji ni zrno tolerancije prema nekome ko se samo malcice razlikuje od nas.
A i ne znam odkud ti ta glupa ideja da EU doseljava u Srbiju Rome?

Ne, nije glupa ideja, naći ću ti podatak. Mislim da se radi o broju od 500. 000 ljudi bez državljanstva i boravišne dozvole, konkretno u Nemačkoj, od toga je najveći broj Roma. Mislim da je vest od pre mesec, mesec i po dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back