Apsolutno netačno - 99% stvari nam je nametnuto. Niko ne vidi ono što želi. I ako misli da je video - oči ga varaju. Ja 19 godina nisam uključio televizor, jer od svega što tamo vidim, ništa ne želim ni da pogledam.
Varaju nas preko medija, drže nas u zabludi da mi živimo onako kako želimo i da smo sami krojači svoje sreće. Mi smo najmanje sami krojači svoje sudbine, možda 2%. Ostalo ti sve drugi diktiraju - država, policija, advokati, sudije... pa i dizajneri i modni kreatori...
Jesam li ja kriv što komšiluk neće da se dogovori oko krečenja fasade, pa sad živim u oronuloj zgradi? Da sam krojio sebi sreću, nikad takav komšiluk ne bi izabrao. Jel ja krojim cene goriva i hrane? Naravno da ne. Jel ja krojim crnu hroniku, jel ja krojim ćacilend i zatvorene ulice i onakvog predsednika, koga ni rođena majka ne voli - pa naravno da ne.
Niko od nas ništa svojom voljom ne radi. Slobodna volja je ubijena. Mi smo samo posmatrači i sluge. Neko je zaglibio više, neko manje. Ali niko od nas ne živi apsolutno onako kako hoće, niti je sposoban da vidi isključivo onih što mu se sviđa.
Jer da smo sami krojili svoju sudbinu, pa valjda bi se i te silikonjare rodile da normalnim grudima. Ne bi grdne pare davale za veštake.