Издаја као прихватљива у Срба....

Poruka
4.617
ИЗВОР:
https://www.politika.rs/scc/clanak/513184/Nisvil-u-pregovorima-za-odlazak-iz-Srbije

Заиста не знам где би ову тему требало сместити, али изгледа да је издаја, у Срба овога времена, сасвим подразумевана, па и пожељна, да не кажем донекле и очекиване, дакле и поред:

".... 15 сцена са 250 програма и око 850 извођача, а реално је очекивање да ће то бити његово последње издање у Србији, најавио је данас директор фестивала Иван Благојевић."

ОНИ ХОЋЕ ЈОШ! Људи ово је фестивал са 850 извођача и мало им је и милион еура за ту светску булументу!
И ладно се сетили да ОДВЕДУ фестивал из Србије тј НИША!?

А нису се сетили да оставе име НИШ-вил, НИШ-лијама?
Нема пара и одмах ИЗДАЈА!
шта је бре ово, који су ово људи?!
можете ли да замислите неког италијана да свој фестивал моцареле одведе из италије, јер му општина није дала паре?
или замисли да шпанци изместе кориду јер нису добили паре за 2000 бикова, већ само за 850?
или грци да тако продају и издају фету?

НИШ-ВИЛ је НИШКА РОБНА МАРКА
И НИКАКАВ УМЕТНИЧКИ САВЕТ НЕМА ПРАВО ДА СЕ ЗЕЗА СА ТИМЕ!

Све НИШ-лије су улагале у њега, вратите име па идите где хоћете!


Нишвил у преговорима за одлазак из Србије​

„Буџет потребан Нишвилу да би функционисао је милион евра. Можемо скупити добар део средстава, али не можемо половину. Не верујем да ће било ко заплакати за нама ако не будемо радили у Србији. Таква је атмосфера да уметнички фестивали нису битни, то бирачко тело је небитно”, навео је Благојевић
677z381_NISVIL29072022.jpg

Иван Благојевић (лево), Бети Ђорђевић и Иван Михаиловић (Фото Танјуг)
Нишвил џез фестивал биће одржан од 5. до 14. августа на 15 сцена са 250 програма и око 850 извођача, а реално је очекивање да ће то бити његово последње издање у Србији, најавио је данас директор фестивала Иван Благојевић.
На конференцији за новинаре Благојевић је рекао да се проблеми Нишвила „односе на финансије и неразумевање државе и спонзора колико је важно неговати уметничке, а не само комерцијалне фестивале, поготово електронске музике”.
„Слоган 'Још овај пут' делује мало драматично, па људи мисле да је маркетиншки трик, али је реално наше уверење ако се хитно нешто не деси да ћемо следећи фестивал имати ван Србије. Већ смо у озбиљним преговорима са неким европским земљама”, навео је Благојевић, пренео је Танјуг.
Директор Нишвила је рекао да није добијен очекивани статус националног фестивала, а чак је Министарство туризма ове године смањило још више „слабашну подршку Нишвилу”, који је уместо ранијих четири милиона динара, добио два.
„У међувремену су неки фестивали скочили на седам. Ту је Гуча била и раније, сада се Лав фест придружио са седам милиона”, навео је Благојевић.
Он је рекао да није разумео ни одлуку нишких одборника кад су ове године гласали за драстично смањење буџета Нишвилу чиме су „пуцали себи у ногу”, јер су само прошле године 70 одсто ноћења у Нишу чинили страни туристи.
Благојевић је рекао да што се тиче издвајања Министарства културе Нишвил ове године бележи повећање од 300.000 динара. Према његовим речима, са својих четири и по милиона, Нишвил се не може успоредити са Фестивалом европског филма Палић и „Кустендорфом” који имају 13, односно 14 милиона, док Битеф има 13, а Фестивал игре 12 милиона динара.
„Ми коштамо технички више него сви они заједно. Опремити онолико сцена са разгласом, светлом, видео продукцијом је далеко скупље и теже него урадити то у дворани и биоскопској сали”, рекао је Благојевић.
Према његовим речима, у Нишу је пуно фирми добило 10 хиљада евра по запосленом, „али Нишвил игноришу”.
„Буџет потребан Нишвилу да би функционисао је милион евра. Можемо скупити добар део средстава, али не можемо половину. Не верујем да ће било ко заплакати за нама ако не будемо радили у Србији. Таква је атмосфера да уметнички фестивали нису битни, то бирачко тело је небитно”, навео је Благојевић.
Он је позвао публику „да дође на последњи Нишвил” и да задрже у лепом сећању све што је направљено за 28 година.
Музички део Нишвила на платоу Нишке тврђаве отвориће 11. августа Ал Мекејс Ерт винд енд фајер, док ће на затварању 14. августа свирати Џулијен Марли, а Благојевић је посебно поменуо и наступе Наташе Атлас са Џамбо Агушеви оркестром и Мањифика.
Добитница овогодишње награде Нишвила за животно дело је певачица Бети Ђорђевић која се на конференцији захвалила на „предивној награди”, која је за њу „нешто фантастично и велико”.
„Награда ми пуно значи када се зна каква се врста музике изводи (на Нишвилу). Био је гром из ведра неба када ме је звао Благојевић и саопштио ми одлуку. И лепе вести су некад јако стресне”, рекла је Ђорђевић Танјугу.
Благојевић је поменуо и да је Министарство културе помогло Нишвилов позоришни програм „Џез театар” са 500.000 динара. „Нишвил џез театар” почиње 5. августа и имаће 16 представа, међу којима је „Балкан бордело” америчке компаније Ла мама у сарадњи са Атељеом 212 и приштинском Кендра мултимедијом.
„Представа има неке елементе џеза у смислу импровизације. Много смо џезирали док смо радили представу”, навео је глумац Иван Михаиловић.
Поводом 28. Нишвила, Милана Петровић и његов квартет одржали су око поднева промо концерт на платоу поред фонтане на Тргу Републике.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.