Izborni rebus dela opozicije, bojkot u Beogradu, a na lokalu ipak na glasanje?! Birači besni i zbunjeni

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.782

IZBORNI REBUS DELA OPOZICIJE Bojkot u Beogradu, a na lokalu ipak na glasanje?! Birači BESNI I ZBUNJENI​

Izbori u Beogradu - ne! Izbori u 88 gradova i opština širom Srbije - veliko da! Tako izgleda raspoloženje u opoziciji, koja je rešila da bojkotuje glasanje raspisano za 2. jun. Analitičari kažu da će sva ta kolebanja uvesti birače u dezorijentisanost, zbunjenost, kompilaciju apatije i razočarenja što bi mogao da bude jedan od razloga za smanjenu izlaznost.


Danijela Luković
24. april 2024.06:00
Komentara67
Slušaj vest
0:00/0:00


FOTO: ZORAN MRĐA / FONET
.
Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, za "Blic" kaže da nije bilo očekivano da se bojkot izbora održi na lokalnom nivou.

Blic preporučuje
KO IZLAZI NA PONOVLJENE BEOGRADSKE IZBORE, A KO BOJKOTUJE? Na "Blic" TV analiziramo: Da li je došao kraj koaliciji Srbija protiv nasilja?
Đilas: Vlast je u problemu ako opozicija ne učestvuje na beogradskim izborima, bojkot 2020. poslužio da svi shvate da nešto nije u redu
"KO ĆE BRANITI INTERESE GLASAČA U PARLAMENTU AKO VI BOJKOTUJETE IZBORE?" Programski direktor CeSID-a o izborima u Beogradu i dijalogu Ane Brnabić i opozicije
- Čak i da stranke nisu dozvolile, a većina jeste, na lokalnim izborima došlo bi do selektivnog bojkota jer bi jedni verovatno odlučili da izađu na izbore, a drugi bi se direktno kandidovali sa grupom građana. Drugim rečima, nije očekivano da se bojkot sa Beograda spusti na 88 opština i gradova, izglednije je bilo da bude selektovan kao što je bio i 2020. godine - ocenjuje Klačar.
Ocenjuje da su za stranke izbori u prestonici jedno, a na lokalu drugo.
- Na lokalu je način delovanja drugačiji nego u Beogradu, učešće u vlasti je važno jer se gradi infrastruktura ali i učvršćuje pozicija. U slučaju bojkota, to bi značilo da bi bili 8 godina bez političkog prisustva na lokalnu, a to je previše - kaže Klačar.

Opozicija u nezgodnoj situaciji​

Sa njim je saglasan i Aleksandar Ivković, politikolog, koji smatra da će biti izazovno obrazložiti odluku.

- Mislim da su stranke koje donesu tu odluku u vrlo nezgodnoj poziciji, jer je zaista teško objasniti je glasačima. Prema njihovoj trenutnoj komunikaciji, vidimo da će se pozivati na dokument koji su potpisali sa Proglasom o izbornim uslovima kao moralno opravdanje, dok će istovremeno govoriti da je to autonomna odluka lokalnih odbora u ostatku Srbije (što ne mora da bude netačno) - kaže Ivković.
Deo Srbije protiv nasilja koji izlazi na izbore formirao je listu Biram borbu
FOTO: NEMANJA JOVANOVIĆ / TANJUG
Deo "Srbije protiv nasilja" koji izlazi na izbore formirao je listu "Biram borbu"
Šest članova koalicije "Srbija protiv nasilja" odlučio je da izađe na izbore 2. juna pod sloganom "Biram borbu", dok su preostala tri člana Stranka slobode i pravde, Zajedno i pokret Srce odlučili da ih bojkotuju. Ali, kako se ispostavilo, bojkot se odnosi samo na glasanje u prestonici.
Tako je Vladimir Vrsajkov, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, rekao da će pokušati da očuvaju jedinstvo u Novom Sadu, ali da bojkot koristi samo naprednjacima.
- Koliko vidim većina kolega je za izlazak, kao i ja lično - rekao je za Vreme Vrsajkov.

Zajedno i Srce nisu želeli da daju odgovor jer, kako kažu, razgovori i dalje traju i konačnu odluku će doneti „za dan, dva“.

"Nema odgovornosti za rezultate"​

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da je odlučno protiv izlaska na izbore u Beogradu, ali da će odluka o lokalu tek biti doneta.
I pored ovih kolebanja, Ivković smatra da će, kako vreme bude odmicalo, stranke sve manje težiti ka opravdavanju te odluke, a sve više ka skretanju pažnje sa izbora u Beogradu, kako ne bi imali konstantne probleme u komunikaciji.
- Pošto se na ovaj način neće izboriti za bolje izborne uslove, jedino što dobijaju od bojkota jeste da neće snositi odgovornost za izborne rezultate u Beogradu, naravno ukoliko ne budu politički ometali kampanju onih koji izlaze i pored ovih kolebanja - napominje Ivković.

Zoran Lutovac
FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA
Zoran Lutovac
Zbunjenost izaziva i izjava Zorana Lutovca, lidera Demokratske stranke, koji je prvo rešio da njegova stranka ide na izbore, ali da će se povući iz izbornog procesa ako se ne reši pitanje biračkog spiska.

Dva razloga za smanjenu izlaznost​

Klačar napominje da delikatan period očekuje opoziciju koja izlazi na izbore.
- Sve u vezi poslednjih dešavanja, oko neizlaska na izbore a onda i selektivni stav oko bojkota, uvešče birače u dezorijentisanost, zbunjenost, kompilaciju apatije i razočarenja. To znači da će stranke koje izlaze na izbore morati u predstojećem periodu da promene dosta toga i da rade puno na terenu kako bi to promenili. Trenutno najbolji opis na stanje u opoziciji je “konfuzija” ili zbunjenost - kaže Klačar.

To bi onda, dodaje on, mogao da bude jedan od razloga, za neizlazak na izbore.
- Prvi je subjektivni faktor, to jest bes i ljutnja zbog toga što je došlo do relativno brzih podela u okviru jedinstvenog bloka koji je dugo očekivan, a sada je kratko trajao. Drugo je razlog strateška kampanja SSP, Srce i Zajedno koji će raditi na objašnjenju zašto su se odlučili za bojkot - zaključuje Klačar.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...beogradu-a-na-lokalu-ipak-na-glasanje/sm9pde2

Дакле, тројански коњ опозиције, Друг Ђидо, решио да бојкотује само изборе у Београду, а свуда по Србији му локални одбори излазе на изборе.

Драган Ђилас још једном у акцији "Спашавања редова Вучића".

Бојкота ће бити таман толико колико је потребно Вучићу. Драган Ђилас је вучићев тројански коњ, и сада је, верујем, свима то јасно.
 

1713939186101.png

„Kreni-promeni“ večeras na sastanku odlučuje o učešću na izborima


1713939440866.png


23. apr 2024 18:43

Pokret "Kreni-promeni" večeras će održati sastanak na kojem će raspravljati o potencijalnom učešću na lokalnim izborima, saznaje Nova.rs.

Inače, Kreni-promeni je već započeo anketu o izborima, te od svojih pristalica traže mišljenje o prestojećim izborima.
„Na prošlim izborima smo uz pomoć svih vas obezbedili preko 1.000 kontrolora opozicionim izbornim listama, ali i 233 Kreni-Promeni posmatrača, radili smo kampanju za izlazak na izbore. Zanima nas vaše mišljenje o predstojećim izborima“, navodi se u anketi organizacije „Kreni-promeni“.


Veselinović o Savu Manojloviću: U kontaktu smo, voleo bih da to bude zajednički opozicioni nastup


U jednom od pitanja koje glasi „Ukoliko bi izborni listić izgledao ovako, za koga biste glasali“, među ponuđenim opcijama je i „Kreni-Promeni – Dr Savo Manojlović“.

Podsetimo, Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta rekao je u emisiji N1 Studio Live da je u kontaktu sa Savom Manojlovićem.

„Ja bih voleo da to bude zajednički opozicioni nastup, ali doneće odluku za koju smatraju da je najbolja, mi ćemo tu odluku poštovati“, rekao je.
 

1713939807362.png


Predsednik novosadskog odbora SSP: Većina kolega je za izlazak na izbore


1713939762654.png


22. aprila 2024

Predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov za „Vreme“ kaže da će pokušati da očuvaju jedinstvo u Novom Sadu, a da bojkot koristi samo naprednjacima

Za lokalne izbore u Novom Sadu, koji će se održati 2. juna, pregovori opozicionih stranaka i dalje traju, te je još uvek neizvesno ko će sve na izbore izaći, kao i da li će se formirati jedna ili više opozicionih lista.

„Odluku da li izlazimo na novosadske izbore donećemo u ponedeljak uveče, ali koliko vidim većina kolega je za izlazak, kao i ja lično“, kaže za „Vreme“ predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov.

Vrsajkov napominje da bi bojkot izbora koristio samo Srpskoj naprednog stranci, kao i da je njihova dužnost da se bore uprkos krađama, zajedno sa drugim opozicionim strankama.

„Jedino što nam je preostalo je da čuvamo jedinstvo, makar u Novom Sadu“, istakao je Vrsajkov.

Na upit „Vremena“ da li će izaći na predstojeće novosadske izbore, odgovor nisu želeli da daju iz stanaka Zajedno i Srce, jer kako kažu, razgovori i dalje traju, te će konačnu odluku doneti „za dan, dva“.

Dok je SNS na vlasti, nema poštenih izbora

„Dužni smo građanima da se borimo uprkos krađama glasova. Te krađe treba da snimimo i dokažemo“, rekao je Vrsajkov.

On kaže i da je izlazak pod ovim uslovima problematičan, ali da se mogu povući i u toku kampanje, ako bude masovnog uvoza birača i ako Gradska izborna komisija ne bude radila svoj posao.

„Ovo je pitanje lokalno, Novosađani znaju koliko je loša situacija u gradu. Ako izađu na izbore svi koji su nezadovoljni, pobedićemo i uz svu njihovu krađu“, kaže Vrsajkov i dodaje da nikad izbori neće biti pošteni dok je SNS na vlasti.

Prema Vrsajkovim rečima, članovi Stranke slobode i pravde svakodnevno i intenzivno razgovaraju sa svim opozicionim strankama u gradu, i sa desnicom.

„Pokušavamo da formiramo jednu listu. I ako budu dve, tri liste, nastavićemo da sarađujemo, jer imamo zajednički cilj“, napominje Vrsajkov i kaže da će vrlo brzo doneti konačnu odluku.
 
Лоша ствар овог полубојкота је то што ће део бирача остати код куће у дану избора,

добра ствар је што ће друг Ђидо бити маргинализован и више никада неће бити вођа опорбе.

Ускоро на чело опорбе долази краљ тргова и улица, Господин Свети Саво Манојловић!
 

IZBORNI REBUS DELA OPOZICIJE Bojkot u Beogradu, a na lokalu ipak na glasanje?! Birači BESNI I ZBUNJENI​

Izbori u Beogradu - ne! Izbori u 88 gradova i opština širom Srbije - veliko da! Tako izgleda raspoloženje u opoziciji, koja je rešila da bojkotuje glasanje raspisano za 2. jun. Analitičari kažu da će sva ta kolebanja uvesti birače u dezorijentisanost, zbunjenost, kompilaciju apatije i razočarenja što bi mogao da bude jedan od razloga za smanjenu izlaznost.


Danijela Luković
24. april 2024.06:00
Komentara67
Slušaj vest
0:00/0:00


FOTO: ZORAN MRĐA / FONET
.
Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, za "Blic" kaže da nije bilo očekivano da se bojkot izbora održi na lokalnom nivou.

Blic preporučuje
KO IZLAZI NA PONOVLJENE BEOGRADSKE IZBORE, A KO BOJKOTUJE? Na "Blic" TV analiziramo: Da li je došao kraj koaliciji Srbija protiv nasilja?
Đilas: Vlast je u problemu ako opozicija ne učestvuje na beogradskim izborima, bojkot 2020. poslužio da svi shvate da nešto nije u redu
"KO ĆE BRANITI INTERESE GLASAČA U PARLAMENTU AKO VI BOJKOTUJETE IZBORE?" Programski direktor CeSID-a o izborima u Beogradu i dijalogu Ane Brnabić i opozicije
- Čak i da stranke nisu dozvolile, a većina jeste, na lokalnim izborima došlo bi do selektivnog bojkota jer bi jedni verovatno odlučili da izađu na izbore, a drugi bi se direktno kandidovali sa grupom građana. Drugim rečima, nije očekivano da se bojkot sa Beograda spusti na 88 opština i gradova, izglednije je bilo da bude selektovan kao što je bio i 2020. godine - ocenjuje Klačar.
Ocenjuje da su za stranke izbori u prestonici jedno, a na lokalu drugo.
- Na lokalu je način delovanja drugačiji nego u Beogradu, učešće u vlasti je važno jer se gradi infrastruktura ali i učvršćuje pozicija. U slučaju bojkota, to bi značilo da bi bili 8 godina bez političkog prisustva na lokalnu, a to je previše - kaže Klačar.

Opozicija u nezgodnoj situaciji​

Sa njim je saglasan i Aleksandar Ivković, politikolog, koji smatra da će biti izazovno obrazložiti odluku.

- Mislim da su stranke koje donesu tu odluku u vrlo nezgodnoj poziciji, jer je zaista teško objasniti je glasačima. Prema njihovoj trenutnoj komunikaciji, vidimo da će se pozivati na dokument koji su potpisali sa Proglasom o izbornim uslovima kao moralno opravdanje, dok će istovremeno govoriti da je to autonomna odluka lokalnih odbora u ostatku Srbije (što ne mora da bude netačno) - kaže Ivković.
Deo Srbije protiv nasilja koji izlazi na izbore formirao je listu Biram borbu
FOTO: NEMANJA JOVANOVIĆ / TANJUG
Deo "Srbije protiv nasilja" koji izlazi na izbore formirao je listu "Biram borbu"
Šest članova koalicije "Srbija protiv nasilja" odlučio je da izađe na izbore 2. juna pod sloganom "Biram borbu", dok su preostala tri člana Stranka slobode i pravde, Zajedno i pokret Srce odlučili da ih bojkotuju. Ali, kako se ispostavilo, bojkot se odnosi samo na glasanje u prestonici.
Tako je Vladimir Vrsajkov, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, rekao da će pokušati da očuvaju jedinstvo u Novom Sadu, ali da bojkot koristi samo naprednjacima.
- Koliko vidim većina kolega je za izlazak, kao i ja lično - rekao je za Vreme Vrsajkov.

Zajedno i Srce nisu želeli da daju odgovor jer, kako kažu, razgovori i dalje traju i konačnu odluku će doneti „za dan, dva“.

"Nema odgovornosti za rezultate"​

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da je odlučno protiv izlaska na izbore u Beogradu, ali da će odluka o lokalu tek biti doneta.
I pored ovih kolebanja, Ivković smatra da će, kako vreme bude odmicalo, stranke sve manje težiti ka opravdavanju te odluke, a sve više ka skretanju pažnje sa izbora u Beogradu, kako ne bi imali konstantne probleme u komunikaciji.
- Pošto se na ovaj način neće izboriti za bolje izborne uslove, jedino što dobijaju od bojkota jeste da neće snositi odgovornost za izborne rezultate u Beogradu, naravno ukoliko ne budu politički ometali kampanju onih koji izlaze i pored ovih kolebanja - napominje Ivković.

Zoran Lutovac
FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA
Zoran Lutovac
Zbunjenost izaziva i izjava Zorana Lutovca, lidera Demokratske stranke, koji je prvo rešio da njegova stranka ide na izbore, ali da će se povući iz izbornog procesa ako se ne reši pitanje biračkog spiska.

Dva razloga za smanjenu izlaznost​

Klačar napominje da delikatan period očekuje opoziciju koja izlazi na izbore.
- Sve u vezi poslednjih dešavanja, oko neizlaska na izbore a onda i selektivni stav oko bojkota, uvešče birače u dezorijentisanost, zbunjenost, kompilaciju apatije i razočarenja. To znači da će stranke koje izlaze na izbore morati u predstojećem periodu da promene dosta toga i da rade puno na terenu kako bi to promenili. Trenutno najbolji opis na stanje u opoziciji je “konfuzija” ili zbunjenost - kaže Klačar.

To bi onda, dodaje on, mogao da bude jedan od razloga, za neizlazak na izbore.
- Prvi je subjektivni faktor, to jest bes i ljutnja zbog toga što je došlo do relativno brzih podela u okviru jedinstvenog bloka koji je dugo očekivan, a sada je kratko trajao. Drugo je razlog strateška kampanja SSP, Srce i Zajedno koji će raditi na objašnjenju zašto su se odlučili za bojkot - zaključuje Klačar.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...beogradu-a-na-lokalu-ipak-na-glasanje/sm9pde2

Дакле, тројански коњ опозиције, Друг Ђидо, решио да бојкотује само изборе у Београду, а свуда по Србији му локални одбори излазе на изборе.

Драган Ђилас још једном у акцији "Спашавања редова Вучића".

Бојкота ће бити таман толико колико је потребно Вучићу. Драган Ђилас је вучићев тројански коњ, и сада је, верујем, свима то јасно.

Radili su dva istraživanja javnog mnjenja; opozicija ne može da pobedi na lokalnim izborima u Beogradu.
* birači su razočarani posle decembarskih izbora kada su bila postavljena nerealno visoka očekivanja, a opozicija uprkos pobedi nije uspela da sastavi vlast
* deo birača je razočaran ponašanjem određenih delova koalicije Srbija protiv nasilja, sa lupanjima po zgradama, itd...jer je kontradiktorno svojoj predizbornoj retorici ostvaren utisak kao da se opcija protiv nasilja zalaže za nasilje
* posle onih scena iz beogradske Arene, birači su posebno demoralisani i smatraju da nema smisla ni izlaziti na izbore, jer je SNS nepobediv
* Izbori nisu parlamentarni, tako da će Vučić biti u većoj prednosti nego sad u decembru, a izlaznost niža i pored navedenih stvari, svakako
* Naprednjaci su doveli još veći broj birača iz unutrašnjosti koji se preregistrovai u birački spisak beogradskih opština

Izlaskom na izbore daje se legitimitet Vučićevom izbornom sistemu, a opozicija izlaze svojim slabostima, zato što će ostvariti gori rezultat nego prošli put. Svi su u padu, posebno ovi iz SPN; jedino je Nestorović u porastu.

Da se desio organizovani i jedinstveni bojkot, kako su svi u martu i potpisali kada je bila sklapanja koalicija Srbija protiv nasilja, NADA i ProGlas, lokalni izbori u Beogradu bi se ponovili za godinu, godinu i po dana najkasnije, i to nakon primene zakonskih izmena koji bi poboljšali izborne uslove, te u značajno boljoj poziciji.

P. S. Pre svega, meni je strašno ogavno to što se reč ne održava. Dokument je potpisan i svi mogu da vide šta u njemu piše. Oni su se svi obavezali da zaista neće izaći na ove izbore, a onda se volšebno predomislili.
 
Savo trenutno ne deluje lose, jedino sto ako sada izadje, rizikuje da se politicki potrosi bez da ostvari neki veci uspeh.
Ja da sam na njegovom mestu, pre bih sacekao predsednicke izbore 2027. i tu pokusao da uradim nesto vise.
Čemu cimanje?
Rešenje je u rukama njegove ekselencije.
 
Лоша ствар овог полубојкота је то што ће део бирача остати код куће у дану избора,

добра ствар је што ће друг Ђидо бити маргинализован и више никада неће бити вођа опорбе.

Ускоро на чело опорбе долази краљ тргова и улица, Господин Свети Саво Манојловић!

Pobednici ovog scenarija biće Vučić i Đilas. Đilas će posle izbora likovati da je bojkot uspeo i da ga je trebalo slušati i iskoristiti ovo da poveća svoj politički kapital u opoziciji.

Opcije okupljene oko Aleksića i co. zavise u velikoj meri od same kampanje. To nije čvrsto biračko telo, verno ijednoj opciji. Ova kampanja je jako kratka; veliki deo njih nije ni svestan uopšte da slede novi izbori. Možda bude nekoliko iznenađenja, tipa Manojlović uspe da prebaci cenzus, ali sve u svemu rezultat će biti relativno slab i to pogoduje Đilasu koji će posle izbora biti u boljoj poziciji.
 
Đilas je u pravu "Neće njemu tamo neki Hill da odredjuje šta da radi."
Ionako je jasno da gube izbore i sad treba da troši i svoju crkavicu na novu kampanju, pored iznude N1 da plaća minute...
Drugo, može da proglasi i pobedu, ako na izbore ne izadje pola glasača, jer ih zabole za izbore....
:)
 
Neko misli da je to jednostavno dovući 10000 šiptara iz Svajcarske, čak i za pare....jesu oni uredno prijavljeni u Beogradu, ali ne može svaki čas da se skidaju sa švajcarskih gradjevina....

За прошле изборе нису довлачили 10 000 Шиптара из Швајцарске, већ из Републике Српске.
 
За прошле изборе нису довлачили 10 000 Шиптара из Швајцарске, већ из Републике Српске.
Ideja o dovlačenju glasača uvek ima svoje temelje, pa je sasvim normalno da kada si krimos kao djilas dovedeš 10000 glasača koji su prijavljeni davno kao spavači....i sad neko misli tek tako može ponovo da ih dovuče na weekend, pa ne može....svake godine po jednom...najviše dvaput...neće ih puste da dodju poslodavci...
 
Лоша ствар овог полубојкота је то што ће део бирача остати код куће у дану избора,

добра ствар је што ће друг Ђидо бити маргинализован и више никада неће бити вођа опорбе.

Ускоро на чело опорбе долази краљ тргова и улица, Господин Свети Саво Манојловић!
To ti je sa konja na magarca bukvalno...jedino magare ima više harizme :lol:
 
P. S. Pre svega, meni je strašno ogavno to što se reč ne održava. Dokument je potpisan i svi mogu da vide šta u njemu piše. Oni su se svi obavezali da zaista neće izaći na ove izbore, a onda se volšebno predomislili.
Ако Словину мислиш на "потписивање документа" 9. марта о.г. између Ђидине коалиције Србија за насиље [над Србијанцима] са његовом "групом грађана" по називом "ПроГЛАС", па тај Ђидин перфоманс се односио на то да се избори које је ваш Шјор Брнаба расписао за 18. април, одгоде за 2. јун, шта је био задњи законски рок, као и да се посебним законом београдски избори споје са локалним јер као тако ће се избегне изборни туризам, шта је јуче и учињено (а пази Ђидо није гласао за то). То је све испуњено захваљујући залагању Његове екселенције Кристофера Хила, иначе ви никада не би испунили те захтеве, и зато се ваш лажни опозиционар Ђидо јавно љути на Његову Екселенцију америчког амбасадора Хила. Његова екселенција Хил вам је тиме покварио планове, јер сада више нема никаквих РЕАЛНИХ разлога за бојкот београдских избора, осим да се вама напредњацима на тацни препусти Београд односно централне градске општине у којима опозиција вероватно побеђује.
 
Ако Словину мислиш на "потписивање документа" 9. марта коалиције Србија за насиље над Србијанцима са групом грађана по називом "ПроГЛАС", па тај Ђидин перфоманс се односио на то да се избори које је ваш Шјор Брнаба расписао за 18. април, одгоде за 2. јун, шта је задњи законски рок, као и да се београдски споје споје са локалним јер као тако ће се избегне изборни туризам, шта је јуче и учињено (а пази Ђидо није гласао за то). То је све испуњено захваљујући залагању Његове екселенције Кристофера Хила, иначе ви никада не би испунили те захтеве и зато се ваш лажни опозиционар Ђидо и љутио на Његову Екселенцију америчког амбасадора Хила, који вам је тиме покварио планове, јер сада више нема никаквих РЕАЛНИХ разлога за бојкот београдских избора, осим да се вама напредњацима на тацни препусти Београд односно централне градске општине у којима опозиција вероватно побеђује.

Hajde ti lepo pročitaj dokument i vidi svojim očima šta u njemu piše.

1. Захтевамо спровођење препорука мисије ОДИХР кључних за одржавање фер и слободних избора. Као посебно важан истичемо захтев за ревизију постојећег и састављање тачног бирачког списка, као и контролу бирачког списка до изборног дана.​
2. Захтевамо од јавног сервиса, да у складу са својим законским обавезама благовремено, потпуно и истинито информише грађане о локалним и градским изборима као и да сви учесници у изборној трци буду равноправно заступљени у програму.​
3. Захтевамо да поновљени избори за Београд буду одржани у року који омогућава да буду спроведене мере за унапређење изборних услова. Осим тога, важно је да сви преостали локални избори тамо где нису били одржани у децембру 2023, буду одржани у истом дану када и београдски избори.​

Taj dokument se ticao ispunjenja ova 3 zahteva. Nigde se ne pominje 2. jun i nije se ticao nikakvog odlaganja izbora sa 18. aprila na 2. jun.
 
Treba samo razmisliti šta bojkot donosi. Evo šta je doneo srbima na kosovu. Izgubili su institucije a niko se ne seća tih bojkota niti je koga briga što su bojkotovali.

Ako sad Hill i EU podržavaju izlazak na izbore, bukv nikog neće biti briga što je neko bojkotovao. Sad, te detalje nemam vrem da pratim.. treba njih pitati 🤣
 
Дакле, тројански коњ опозиције, Друг Ђидо, решио да бојкотује само изборе у Београду, а свуда по Србији му локални одбори излазе на изборе.

Драган Ђилас још једном у акцији "Спашавања редова Вучића".

Бојкота ће бити таман толико колико је потребно Вучићу. Драган Ђилас је вучићев тројански коњ, и сада је, верујем, свима то јасно.

Da li je to baš tako. Tri rečenice, tri Đilasa. Vrlo čudno je kako se sad svi bave Đilasom a on čak i ne učestvuje na izborima. Vrlo jedna zanimljiva situacija. Napadaju ga i napredni i deo opozicije, solidarno i udruženo 🤔 .

Samo mi nije jasna jedna stvar. Ako se čovek povukao bez borbe kako svi tvrde, pa što se onda bave njime? Što svi lepo ne idu na izbore i posle uživaju u svojim mandatima?

Ovakvim ponašanjem ispada ko da Đilas ipak ima nekakav uticaj u politici, reko bih ne mali. I to je ta takozvana ljubomora, imaš ispred sebe otvoren put da se pokažeš ali ti i dalje ne da mira neko ko se sklonio sa strane, jer znaš da mu nisi dorastao. Jbg, teške su to muke ;)
 
Hajde ti lepo pročitaj dokument i vidi svojim očima šta u njemu piše.

1. Захтевамо спровођење препорука мисије ОДИХР​
Ахам. То онда значи да нашим градом влада Привремени орган на челу са Генијалним Шапићем све до испуњена свих "препорука" која укључују и промену Устава Србије, а шта може да траје и годину дана? Ма кеве ти ...
 
Ако Словину мислиш на "потписивање документа" 9. марта о.г. између Ђидине коалиције Србија за насиље [над Србијанцима] са његовом "групом грађана" по називом "ПроГЛАС", па тај Ђидин перфоманс се односио на то да се избори које је ваш Шјор Брнаба расписао за 18. април, одгоде за 2. јун, шта је био задњи законски рок, као и да се посебним законом београдски избори споје са локалним јер као тако ће се избегне изборни туризам, шта је јуче и учињено (а пази Ђидо није гласао за то). То је све испуњено...

Ne, nije ispunjeno. U dogovoru koji je potpisala cela opozicija lepo stoji da treba ispuniti 3 uslova i da ih treba ispuniti NA VREME.

Uslovi nisu ispunjeni i nisu ispunjeni na vreme. Zato se i ne ide na izbore. Vrlo je jednostavno.

Ako ne veruješ, poslao sam ti sporazum pre neki dan, čitaj polako i nemoj spinovati, nije korektno, ipak treba zadržati bar malo dostojanstva ;)
 

Back
Top