Prema mojim informacijama, ono što se nestorovićevci nadaju jeste upravo da Jerković bude kupljen. Zato što bi onda bila izbegnuta nezgodna situacija na ponovljenim izborima, u kojima bismo možda opet bili u par poziciji u kojoj niko ne može da sastavi potrebnu većinu, ali i sa izbegnu negativni publicitet kojim bi ih optuživali da su nesposobni da obezbede pouzdane kandidate za odbornike.
Plan je, koliko ja razumem stvari, da se izbegnu obe situacije iznad i da MI pokrenu velike proteste u Beogradu, a koje bi po prirodi stvari voljno ili ne podržali i koalicija Srbija protiv nasilja i NADA, kao i neke druge stranke i pokreti koji nisu uspeli da se kvalifikuju za gradsku skupštinu. Veliki deo ogorčenih pristalica opozicije bi došao, svakako, na proteste protiv kupovine glasova.
I tako je zamisao, otprilike, nestorovićevaca da iskoriste te masovne proteste radi prelivanja glasova sebi, da omasove pokret i podignu publicitet. I koliko razumem, postoji ideja da je Nestorović lično, zbog pomalo kontroverzne reputacije po pojedinim izjavama, skloni u kampanji tj. da ne bude baš on govornik na tim protestima i skupovima koje bi organizovali krajem februara.
Već je jasno da postoje pojedine beogradske opštine u kojima će se doći do slične pat pozicije na predstojećim lokalnim izborima, ta nekoliko meseci. Dakle, i za taj haos se treba pripremiti tj. paralisanje lokalnih institucija i mogućnost ponavljanja izbora u tim opštinama krajem ove godine ili početkom iduće. Ne zaboravimo, slede vrlo brzo lokalni izbori u svih 17 beogradskih opština. Mi glas naroda bi, ako li izvede pomenutu operaciju, bio u situaciji da značajno poboljša svoj rezultat na njima. Jedino što su njima ljudstvo i infrastruktura ozbiljani problemi...