Izbori za odbornike Skupštine Grada Beograda (17. decembar 2023)

Koju političku opciju podržavate?

• Koalicija oko SNS - Aleksandar Šapić

glasova: 2 8,7%
  • Koalicija SPS-JS - Toma Fila

glasova: 0 0,0%
  • Srbija protiv nasilja - Vladimir Obradović

glasova: 14 60,9%
  • SSZ-Dveri - Ratko Ristić

• NADA (NDSS-POKS) - Vladimir Štimac

glasova: 1 4,3%
  • Narodna stranka - Vladimir Gajić

glasova: 3 13,0%
  • DJB-SDS-Otete bebe - Duško Vujošević

• Srbija na zapadu, LDP, SPP

• Mi glas iz naroda, Ćale ovo je za tebe, Ruska stranka, Miša Vacić

glasova: 2 8,7%
  • Nevažeći / bojkot

glasova: 1 4,3%

• Ukupno glasova
    23
CESID i IPSOS objavili su prve rezultate za Beograd na osnovu 40 odsto uzorka uz napomenu da fale dva značajna stratuma:

SNS 38,6 odsto ili 49 mandata

Srbija protiv nasilja 35 odsto ili 43 mandata

NADA 5,9 oddsto ili 7 mandata

Mi – Branimir Nestorović 5,4 odsto ili 6 mandata

SPS 4,8 odsto ili 5 mandata

Poslednja izmena:
Kad su u pitanju izbori za Beograd, 38,5 osvojila je lista Srbija ne sme da stane, 35% Srbija protiv nasilja, slede NADA 6%, SPS 5,4% i 5,1 Nestorović.

Kaže da nije sigurno ko će formirati vlast u Beogradu.
- U Beogradu sve zavisti od dva faktora. To je sa kim će većinu formirati Nestorović. Drugi faktor su Dveri i Zavetnici. Kod njih postoji šansa da pređu cenzus, i to može biti faktor koji će menjati stvari - rekao je on.

Ipak, ističe da je uveren da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić.

Kaže da je ovo apsolutna pobeda zbog koje je srećan, i da će pokušati da ujedini narod i ljude, ko god bude vladao u Beogradu.

- Ljudi znaju da želimo Srbiji dobro, da moramo da se borimo za EKSPO. A narodu smo obećali da će Srbija biti drugačija zemlja. Ostalo nam je mnogo toga da uradimo! A da posle 11 godina vladavine dobijete ovakav rezultat, pa ja sam beskrajno srećan - kaže predsednik.

Na pitanje N1 da li postoji mogućnost saradnje sa SPN u Beogradu, Nestorović je odgovorio ne nikako, nazijajući ih prevarantima.

Takođe, istakao je da oni neće sarađivati ni sa jednima ni sa drugima.

„To važi I za Beograd i za republiku“, naveo je on.
И како ћемо сад ?
Чека Нестор нове изборе који се изгледа ипак спремају :)

Na pitanje N1 da li postoji mogućnost saradnje sa SPN u Beogradu, Nestorović je odgovorio ne nikako, nazivajući ih prevarantima.

Svaka čast za Nestorovića.

Pokazao je da je prava opozicija.

Na pitanje N1 da li postoji mogućnost saradnje sa SPN u Beogradu, Nestorović je odgovorio ne nikako, nazivajući ih prevarantima.

Pitanje je samo da li će kao odbornička grupa da pruže podršku SNS ili će neki njihovi odbornici da prelete u SNS.

Na osnovu stratuma od 58, 59 procenata, mi imamo između 37 i 39 procenata, Srbija protiv nasilja između 32,7 i 33,1 procenat, NADA od 5,7 do 6 procenata, Nestorović između 5,2 i 5,6 procenata i SPS oko 5 procenata - rekao je Šapić.

On je rekao da u mandatima SNS ima 49, SPN 43, NADA 7, Nestorović 6 i SPS 5.

- Mi u Beogradu opet pobedismo.U tom Beogradu na veću izlaznost uzeli smo više procenata nego prošle godine - rekao je Šapić.

- Što se mene tiče nek nas svaki put pobeđuju ovako u Beogradu kao sada. Neće biti formiranja vlasti bez Nestorovića - rekao je Šapić.

Govoreći o mogućoj postizbornoj koaliciji sa listom dr Branimira Nestorovića, Šapić je rekao da je SNS otvoren za razgovor sa Nestorovićem i dodao je da lista Nestorovića i „Srbija protiv nasilja“ imaju „potpuno suprotne nacionalne stavove“.

„Naša vrata su otvorena, spremni smo da razgovaramo sa njima, mislim da većih prepreka ne bi trebalo da bude, ukoliko oni budu raspoloženi. Ako ne, nećemo da plačemo, ako ćemo nove izbore, ići ćemo na nove izbore“, rekao je Šapić novinarima u izbornom štabu SNS-a.

Poslednja izmena:

Back