Izbori za beogradske opštine

U koliko beogradskih opština može opozicija pobediti?

 • Samo u jednoj

  glasova: 0 0,0%
 • Dve opštine

  glasova: 1 12,5%
 • Tri opštine

  glasova: 1 12,5%
 • Četiri opštine

  glasova: 1 12,5%
 • Pet opština

  glasova: 2 25,0%
 • Šest opština

  glasova: 0 0,0%
 • Više od šest

  glasova: 2 25,0%
 • U nijednoj

  glasova: 1 12,5%

 • Ukupno glasova
  8
 • Anketa je zatvorena .

Novi rezultati za Savski venac, kome ide vlast odlučuje manjinska stranka​

Na Savskom vencu lista "Aleksandar Vučić- Savski venac sutra" osvojila je 18 mandata ili 48, 65 odsto glasova, dok je listi "Biramo Savski venac" pripalo 16 mandata ili 43, 24 odsto.
Grupa građana „Za zeleni Savski venac“ okupljena oko Dejana Žujovića prema rezultatima Opštinske izborne komisije, osvojila je dva mandata ili 5, 41 odsto.
Grupi „Dosta politike – Savski venac je naš“ pripao je jedan mandat ili 2, 70 odsto glasova.
Tako da Žujović i Biramo Savski venac zajedno imaju 18 mandata, kao i lista oko SNS. „Jezičak na vagi“ zbog toga će biti manjinska lista „Dosta politike – Savski venac je naš“.
 

Opozicija ima većinu na Vračaru, SNS traži ponavljanje izbora na četiri biračka mesta​

Opozicione izborne liste „Biramo Vračar“, Dosta je bilo i koalicija Narodne stranke i Dveri osvojile su 32 od ukupno 63 odbornička mandata na Vračaru i zajedno mogu da formiraju vlast u toj centralnoj beogradskoj opštini, istakao je za N1 predsednik vračarskog odbora Demokratske stranke Bogdan Tatić.
1717424114-Izbori-2024-Srbija-Mandati-gradovi-VRACAR-1024x576.jpg
N1/Lazar Lazić
Sagovornik N1 je istakao da predstavnici koalicije „Biramo Vračar“ ulaze u pregovore o formiranju većine sa Narodnom strankom, Dverima i Dosta je bilo.
 
U Starom Gradu "Biramo Stari grad" imaće 23 odbornika, lista oko SNS-a 21, "Čuvari Starog grada Marko Bastać" 10, "Narodna lista" jednog i "Za zeleni Stari grad Dr Dejan Žujović" jednog odbornika.

Savski venac koalicija oko SNS-a 18 mandata, "Biramo Savski Venac" 16, "Za zeleni Savski venac dr Dejan Žujović" dva i "Dosta politike, Savski venac je naš" jedan mandat.
 
Novi Beograd

Prema njenim rečima, po preliminarnom izveštaju Opštinske izborne komisije, koje u potpunosti osporavaju, SNS ima 25, Kreni-promeni ima 14, Biramo Novi Beograd 9 i Ruska stranka 1 mandat.

„Kao što sam rekla, po našim rezultatima, u koje nemamo apsolutno nikakvu sumnju, Kreni-promeni i Biramo Novi Beograd imaju zajedno 25, a Srpska napredna stranka 24 mandata. Ukupno ima 49 odbornika i odbornica u Skupštini opštine Novi Beograd“, kazala je.

Najavila je da će ostati sve vreme ispred Opštinske izborne komisije na Novom Beogradu kako bi vršili pritisak.
 

Zbog krađe izbora: Opozicija poziva na protest danas u 18 časova ispred opštine Novi Beograd

Danas Onllinedanas 11:53
Zbog krađe izbora: Opozicija poziva na protest danas u 18 časova ispred opštine Novi Beograd 1
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)
Koalicija Biramo Novi Beograd pozvala je na protest danas u 18 časova ispred tamošnje opštine, zbog kako tvrdi nosteljka liste Biramo Novi Beograd, Jelena Jerinić _- prekrajanja izborne volje Novobeograđana.

Lista Biramo Novi Beograd preduzeće sve pravne korake da bismo razotkrili na koji način je prekrojena izborna volja na Novom Beogradu – rekla je za Danas Jerinić.
Važno je i da građani i građanke Novog Beograda prate šta se ovih dana dešava, dodaje, i da zajedno sa opozicionim listama izvrše pritisak na opštinsku izbornu komisiju da svoj posao radi kako treba.
. Zato smo pozvali sve da nam se danas pridruže na protestu ispred opštine Novi Beograd u 18 časova – zaključila je ona.

Poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić kazala je juče da je SNS izvršio ozbiljne manipulacije da bi prepravio izborni rezultat u svoj koristu u opštini Novi Beograd.
„Prema našim preliminarnim rezultatima, koji su kompletni, opozicija je pobedila na Novom Beogradu i to sa 25 mandata, dakle ukupno ove dve liste, Kreni-promeni i Biramo Novi Beograd, a SNS je osvojio 24 mandata. Imamo takođe i dokaze da su toku noći ispravljani zapisnici, dakle, imamo jedan videosnimak ispravljanja zapisnika, a takođe i da je Opštinska izborna komisija rano jutro održala sednicu bez prisustva članova iz opozicije, tačnije oni nisu ni pozvani, niti su na bilo koji način obavešteni o ovoj sednici“, navela je ona na konferenciji za novinare ispred Opštinske izborne komisije na Novom Beogradu.
Dodala je da su na toj sednici „navodno doneta rešenja o ispravljanju takozvanih lakih i teških grešaka, koje se još uvek ne nalaze na sajtu RIK, a zatim je nakon našeg pritiska danas u opštini Novi Beograd, sazvana konačno sednica Opštinske izborne komisije, ali je ona sazvana elektronski, izjašnjavanjem mejlom, tako da ne može da bude nikakve diskusije o tim rezultatima“.
Istakla je da će tražiti uvid u izborne materijale, „takođe podnećemo i odgovarajuće prigovore, zbog toga što je očigledno da je dodavanjem glasova pre svega Ruskoj stranci, koja je ovde nastupila kao manjinska stranka, potpuno izmenjena raspodela mandata, suštinski u korist Srpske napredne stranke“.

Prema njenim rečima, po preliminarnom izveštaju Opštinske izborne komisije, koje u potpunosti osporavaju, SNS ima 25, Kreni-promeni ima 14, Biramo Novi Beograd 9 i Ruska stranka 1 mandat.
„Kao što sam rekla, po našim rezultatima, u koje nemamo apsolutno nikakvu sumnju, Kreni-promeni i Biramo Novi Beograd imaju zajedno 25, a Srpska napredna stranka 24 mandata. Ukupno ima 49 odbornika i odbornica u Skupštini opštine Novi Beograd“, kazala je.
Najavila je da će ostati sve vreme ispred Opštinske izborne komisije na Novom Beogradu kako bi vršili pritisak.
„Mi, takođe, imamo dokaze da se to dešavalo i na nekim drugim opštinama, gde je takođe tesan rezultat, kao što je recimo Savski Venac u Beogradu, a očigledno tako nešto trenutno se dešava i u Nišu“, navela je.

Kazala je da se i u Savskom vencu pojavljuju neke manjinske stranke, poput Slovačke stranke, s kojima je najlakše manipulisati jer im je potreban manji broj glasova, pošto nemaju uslov izbornog cenzusa.
„Dakle, koordiniraćemo sve ove aktivnosti u svim mestima u kojima postoje očigledno istovrsne mahinacije“, poručila je.
 
Poslednja izmena:

Oglasila se Narodna stranka: Hoće li pomoći ostatku opozicije na Vračaru?

Narodna stranka neće trčati u koalicione razgovore. Vlast nije najbitnija, poručuju iz Naordne stranke nakon što su dobili poziv od ostataka opozicije u opštini Vračar da formiraju optštinsku većinu.

Opštinski odbor Vračar NS je na društvenoj mreži Fejsbuk poručuje da je ključ pobede kod njih.

„Opštinski odbor Vračar Narodne stranke neće trčati u koalicione razgovore sa onima koji su Narodnu stranku krunili iznutra i pokušali da je unište u dva navrata. Vlast nije najbitnija stvar i nećemo ulaziti u dogovore sa ličnostima koje su protivnici državnog suvereniteta i koji su svesno radili na preuzimanju infrastrukture Narodne stranke, izigravajući poverenje koje su nezasluženo dobili. Napominjmo još jednom, ključ za pobedu je kod nas“, poručili su iz Opštinskog odbora Vračar Narodne stranke na Fejbuku.
 
Poslednja izmena:
Šapić: Osim na tri opštine, Vračar, Stari grad i Savski venac naša lista ima samostalno dovoljan broj mandata za formiranje većine, a da li ćemo ulaziti u koalicije time će se baviti lokalni odbori tj samo potencijalne opštinske uprave. Na ove tri će morati da se prave koalicije. Na Vračaru je ušlo 6 stranaka. Na Savskom vencu još tri preko, a na Starom Gradu još 3-4 stranke. Ipak, očekujemo da ćemo na svih 17 gradskih opština imati priliku da vodimo opštine.
 

Back
Top