Izbori u SAD 2024. (Politička situacija u SAD 2)

bas kao

Elita
Poruka
20.011
:per:

archer-stop-my-penis-can-only-get-so-erect.gif
kako ovo da shvatimo? postoji neka veza izmedju ubijanja i homoseksualizma za koju ne znamo?

Nosferatu___2

Buduća legenda
Poruka
38.169
Не треба заборавити да је Бајден добио изборе јер је придобио црнце из Џорџије, Блу Колар раднике из Пенсилваније и Мичигена и Мексиканце из Аризоне.

То су три демографике која су му донеле свинг стејтове и победу.

Nosferatu___2

Buduća legenda
Poruka
38.169
Бритвино флиповање Џорџије је можда највећа победа Демократа у последњих 10 година, још од кад је Вирџинија флипована солидно плаво у време Обаме.

С друге стране је велика победа Репса то што су флиповали Флориду и Охајо у солидно црвену.

Иначе у будућности ће и Северна Каролина постати Свинг Стејт, али мислим да ће Тексас постати опет солидно црвен јер су тамошњи Мехиканоси конзерве.

stugots

Čovek
Poruka
36.715
Бритвино флиповање Џорџије је можда највећа победа Демократа у последњих 10 година, још од кад је Вирџинија флипована солидно плаво у време Обаме.

С друге стране је велика победа Репса то што су флиповали Флориду и Охајо у солидно црвену.

Иначе у будућности ће и Северна Каролина постати Свинг Стејт, али мислим да ће Тексас постати опет солидно црвен јер су тамошњи Мехиканоси конзерве.

Kad Teksas pa nije bio solidno crven? Ja očekujem da posle sledećeg popisa bude ljubičast.

A Arizona solidno plava.

bas kao

Elita
Poruka
20.011
Nije tajna da se ja ložim na AOC.
ma, to ti je bio alibi samo [ali tvoja stvar, macho], sada si je se odrekao kada je protiv omnibusa ratnog, balis na ubijanje, ej... opet alibi, ali kazem nije moje da guram nos

ja sam antiratna opcija, pa mi je zato sad aoc simpa, posle havajke koja je izasla iz dems - pozivamo i aoc da ucini isto, nije za zenu medju ratne huskace osim ako nije KILL-ary

Nosferatu___2

Buduća legenda
Poruka
38.169
Kad Teksas pa nije bio solidno crven? Ja očekujem da posle sledećeg popisa bude ljubičast.

A Arizona solidno plava.
DS se u poslednjih par godina vrteo u Teksasu oko 40% što je bilo neviđeno, pa se čak javila i ta ljubičasta ideja. Ali mislim da neće zaživeti jer je gomila okruga sa juga Teksasa koja ima 100% Latino populaciju pocrvenela jer vrednosno odgovaraju GOP-u, osim imigracije, koja im više nije bitna.

Arizona će da poplavi 100% zauvek to da.

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.601
  • JUST IN: No House speaker was elected in the first ballot after Rep. Kevin McCarthy fell short on votes.
  • The speaker vote is poised to go to a second ballot for the first time in 100 years after GOP members rejected McCarthy's bid.
  • McCarthy needs 218 votes, but the number required could change if members withhold their votes. The House can't kick off the new Congress or swear in new members until a speaker is elected.
  • House Democrats nominated caucus chair Hakeem Jeffries of New York to succeed Nancy Pelosi as leader of the Democratic minority in the chamber, a historic move that will make him the first Black lawmaker to lead a party in Congress.
Live updates: Congress swearing in and GOP leadership vote 2023

https://edition.cnn.com/webview/pol...s-sworn-in-2023/index.html?iid=cnn-mobile-app

Poruka
3.978
DS se u poslednjih par godina vrteo u Teksasu oko 40% što je bilo neviđeno, pa se čak javila i ta ljubičasta ideja. Ali mislim da neće zaživeti jer je gomila okruga sa juga Teksasa koja ima 100% Latino populaciju pocrvenela jer vrednosno odgovaraju GOP-u, osim imigracije, koja im više nije bitna.

Arizona će da poplavi 100% zauvek to da.

Ako su latinosi odveli Arizonu u pravcu demokrata, zašto bi u Teksasu bili republikanski glasači? Zašto bi ista populacija u dve slične države različito glasala?

Nosferatu___2

Buduća legenda
Poruka
38.169
Ako su latinosi odveli Arizonu u pravcu demokrata, zašto bi u Teksasu bili republikanski glasači? Zašto bi ista populacija u dve slične države različito glasala?

Зато што "Латиноси" нису униформна скупина него огромна и шаренолика група различитих нација и етницитета.

Неки су либерални, неки конзервативни.

Конзервативни теже томе да се населе у конзервативним крајевима, либерални у либералним.

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.601
Republikanska većina u novom sastavu Predstavničkog doma američkog Kongresa i dalje ne uspeva da izabere predsedavajućeg tog tela, dan nakon što je 20 ultra-konzervativaca sprečilo izbor kongresmena Kevina Mekartija u tri odvojena glasanja, tvrdeći da nije dovoljno posvećen konzervativnim ciljevima.

Ni u četvrtom krugu, Mekarti nije osvojio potrebnih 218 glasova, a situacija je bila ista i u petom krugu.

Nova sednica je počela u podne po lokalnom vremenu, a jedan od Mekartijevih saveznika ga je brzo ponovo nominovao.

"Naravno, sve ovo deluje haotično", izjavio je kongresmen Majk Galager iz Viskonsina, uz ocenu da je to "priroda demokratije".

Mekartijevi protivnici u sredu su predložili kongresmena sa Floride Bajrona Donaldsa, za koga je glasalo 20 republikanaca. Donalds je ponovo predložen i u petom krugu glasanja.

Demokrate su ponovo za predsedavajućeg predložile svog lidera u Predstavničkom domu, Hakima Džefrisa i jednoglasno glasale za njega - sa 212 glasova.

Prvi put u sto godina se desilo da predsedavajući Predstavničkog doma nije izabran u prvom krugu glasanja, nakon što su Tri u utorak održana tri kruga glasanja, a danas još dva.

Za izbor Makkartija lobirao je i bivši predsednik Donald Tramp.

Donedavni šef države, koji je već objavio da se kandiduje za predsednika na izborima 2024, nedeljama izražava podršku Mekartiju, koji je u Predstavničkom domu proveo proteklih 16 godina i bio lider republikanske manjine u prethodnom sastavu Kongresa, navodi Glas Amerike,

Kurir.rs/Fonet/Glas Amerike

Poslednja izmena:
Poruka
3.978
Зато што "Латиноси" нису униформна скупина него огромна и шаренолика група различитих нација и етницитета.

Неки су либерални, неки конзервативни.

Конзервативни теже томе да се населе у конзервативним крајевима, либерални у либералним.

(1) Pa i Arizona je (do sada) konzervativna kao Teksas, možda i više, dala je republikanskog senatora Goldvotera koji je utemeljio konzervativnu politiku u SAD posle WWII.,

(2) A generalno ne verujem da su latinosi sposobni i voljni da budu nosilac konzervativne politike u SAD, potreban im je drugačiji mentalitet, štedljiv i pohlepan i brutalno individualistički. Latino kultura će uvek gravitirati levo, ka velikim kolektivima i pričama o zajedništvu i redistribuciji.

stugots

Čovek
Poruka
36.715
(1) Pa i Arizona je (do sada) konzervativna kao Teksas, možda i više, dala je republikanskog senatora Goldvotera koji je utemeljio konzervativnu politiku u SAD posle WWII.,

(2) A generalno ne verujem da su latinosi sposobni i voljni da budu nosilac konzervativne politike u SAD, potreban im je drugačiji mentalitet, štedljiv i pohlepan i brutalno individualistički. Latino kultura će uvek gravitirati levo, ka velikim kolektivima i pričama o zajedništvu i redistribuciji.

Evo pitaj kubansku zajednicu na Floridi šta misli o redistribuciji bogatstva.