Избори у Италији, према анкетама десница пред победом

Ponedeljak, 26.09.2022. u 21:40
Đorđa Meloni tražila da Hrvatska vrati Istru i Dalmaciju Italiji

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
Đorđa Meloni, nova premijerka Italije, bila protiv ulaska Hrvatske u EU, a svojevremeno hvalila i Benita Musolinija.

Italija dobija desničarsku vladu. I to po svemu sudeći vladu koja će otići najdalje u desno još od Benita Musolinija.

Prema privremenim rezultatima, desničarski blok na čelu sa “Braćom Italije”, strankom koju predvodi Đorđa Meloni, trebalo bi da ima ubedljivu većinu u oba doma italijanskog parlamenta. Reč je o ženi koja je u prošlosti hvalila Musolinija i govorila da Dalmacija i Istra treba da budu vraćene Italiji.

“Benito Musolini je bio dobar političar jer sve što je uradio, uradio je za Italiju“, rekla je jednom prilikom ona. Kasnije će promeniti ton, rekavši da je diktator napravio "greške". Napisala je takođe jednom prilikom da se Istra i Dalmacija moraju vratiti Italiji.

"Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do vraćanja imovine Jevrejima. O povratku, direktno, Istre i Dalmacije da i ne govorimo", napisala je svojevremeno ona. A ranije ove godine objavila je status o Josipu Brozu Titu. U postu iz februara napisala je da je apsurdno odati počast nekome ko je odgovoran za masakr Italijana.

“Braća Italije su odavno predstavila predlog zakona da se ovoj sramoti stane na kraj. Žrtve fojbe i njihovi najmiliji zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah povucite Orden Republike Italije maršalu Titu“, napisala je ona.

Fojbe

Fojbe je izraz kojim se označava serija masovnih ubistava i pokolja koje su nad pripadnicima italijanske etničke zajednice u Istri i Slovenačkom primorju počinili pripadnici jugoslovenskih partizanskih formacija krajem i neposredno nakon Drugog svjetskog rata.

Naziv je došao od izraza fojba, koji označava kraške jame u koje su bacane žrtve. Tačne okolnosti pod kojima su se zločini dogodili, broj i status žrtava, kao i motivi počinitelja su predmet višegodišnje rasprave među istoričarima.

Odlomice Meloni i pola Slovenije.. Ostatak ce da uzme Austrija.. Vreme kucka tika-taka.. Pa ne traje istorija od 1945 godine..
 
И шта ће те сад?


Оз подршку поделације ћемо си основати ПДФ на Кризарици Хрватска до Рима

@Casual Observer

Ваљда да дискутујемо о захтеву.

Ша бре дискудија. Организујте си Њљесак 2 и Олују 2 ... направите Јасеновац 2 и пококате све Романе до Сицилије на Води

@Darth Vader
 
Жабарски политичари су једни од најсличнијих нашима. Најлуђе ствари обећавају у кампањи, а онда када дођу на власт ни делић тога, не само да не испуне, већ и не помену. За разлику од наших демагога, њихова власт у просеку траје око годину дана. Има ту тих политичких звезда за једнократну употребу, али брзо им прође популарност и дођу други.

Шта ће Ђорђа да учини, па ништа, као што ни Салвини ништа није учинио. Салвини није изашао из ЕУ, није нам вратио (нити се залагао) да нам се врати Космет, није успео да спречи најезду миграната и једва је изгурао неки велики дефицит за једну фискалну годину. А све време је морао да се претвара да је добар момак, а не фашиста како су га прозивали. Дакле и наша Ђорђа ће слично. Истру и Далмацију наравно да неће помињати, нити ће излазити из ЕУ. Држаће реч вероватно када су санкције Русији у питању, јер ту подржава ЕУ и остатак запада. Гледаће да некако преживи зиму, а ако то учини, тамо већ почетком марта ће да јој се дрма столица и онда долази неко трећи.

У преводу, превише буке ни око чега.
 
Жабарски политичари су једни од најсличнијих нашима. Најлуђе ствари обећавају у кампањи, а онда када дођу на власт ни делић тога, не само да не испуне, већ и не помену. За разлику од наших демагога, њихова власт у просеку траје око годину дана. Има ту тих политичких звезда за једнократну употребу, али брзо им прође популарност и дођу други.

Pa isto je u svm zemljama gde je instalirana demokratija
Politcarima je dozvoljeno svasta da lupetaju ali kad dodju na vlast moraju da sljede direktive duboke drzave i ne ispune nista od onog sto su ranije obecali
Oni su samo marionete sa ograncenom vlascu .
 
Salvini je zaustavio imigraciju iz Afrike u Italiju kao ministar unutrasnjih poslova u vladi sa 5 Zvezdica. Tako mu je narasla popularnost na 25-30%. Tada pravi prvu politicku gresku i rusi vladu sa 5* jer je mislio da ce on na novim izborima da bude premijer, to se nije desilo jer je napravljena nova vecina. Medjutim politicki ga to tada nije jos kostalo jer je na izborima za evropsku skupstinu razvalio. Pad popularnosti Salvinija krece kada pravi drugu i veliku politicku gresku-daje podrsku vladi Mario Dragija. tada se veliki deo glasova prelio ka Meloni. Covek naprasto suvise cesto menja pozicije i to ga je kostalo.
 
Sto se tice Meloni, ona je u mladosti bila bliska Promusolinijevim grupacijama u Italiji. Inace je u Italiji Musoliniji popularan jer se samo za vreme njegove vlasti znao neki red. Tipa da je za mesec dana razvalio Sicilijansku mafiju a onda ih vodao kroz Palermo kao zivotinje u lancima na odusevljenje obicnih ljudi. Zato je sicijlajnska mafija, na celu sa Laki Lucijanom, direktno ucestvovalo u invaziji SAD na Siciliju i bila njihova glavna snaga na terenu pa je posle rata Laki Lucijano zajedno sa jevrejom Majerom Lenskim nagradjen sa Las Vegasom, koji je mesto za pranje novca mafije.
Da se vratim na Musolinija, on nije toliko losa figura u ocima Italijana-red, tacni vozovi, prvi javni autoput..sve je to zaostavstina Musolinija, kao i jugoslovensko samoupravljenje koje je prvo uvedeneo u Musolinijevoj Italiji. Naravno oni to ne smeju javno da govore, tako da ne cudi uspeh Melonijeve iako su je povezivali sa Musolonijem.

Sto se tice tzv. hrvata. Italijani im nikada nece zaboraviti fojbe, niti to da su skoro svi gradovi na obali izgradjeni od strane Italijana i da su hiljadama godina vladali tim gradovima dok su hrvati bili robovi. Tek je sa dolaskom Karadjordjevica ukinut kolonat u Dalmaciji jos iz doba Rimljana na tom prostoru gde su hrvati bili donja klasa-kmetovi i robovi. Kolonat ni Bec nije ukinuo, kada je Dalmacija nakon Napoeleonovih ratova pripala Austriji, on je voleo da gleda hrvate kao nizu klasu, o cemu je Ante Starcevic onoliko pisao.
 
Poslednja izmena:
isto napisah davno na najavecm hr politickom forumu kad su se hrchci pravili kao pametni za kosovo i rekli da ce srbija biti ko mobitel kad nam ga uzmu ...samo dodao, a vama kad zabari uzmu istru i deo dalmacije bicete ko baterija za srpski mobitel :lol:

banovali me oma na keca :cry:
 
Tipična populistkinja.

Sad će da se bavi Istrom i Dalmacijom kao Orban što je Hrvatskom.

Medjutim danas je teško vratiti teritoriju koja je u drugoj državi gde je i tvoje stanovništvo a tek je bajka vraćanje istorijske teritorije gde tvog naroda jedva ima.
Dokle god postoji NATO, nema nista od cepanja Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Grcke i slicnih clanica gde i dalje postoje teritorijalne pretenzije komsija prema istima.
 
Pa da ali im se neće baš ništa desiti, oš u sto marke ?

Kolega autonomaski o kome vremeskom okviru govorite?
Znas, ne postoji narod iz okruzenja kojeg oni nisu zajebali za saveznistvo a onda pocinili zlocine i to koristeci neku trecu stranu. Mnogo je tu lose tzv. karme.
Evo sa Italijanima, ustase na vlast postavljaju Italijani, Pavelic daje Dalmaciju na upravu Italiji, sto spasava dosta Srba. A neki princ iz italijanke kraljevske porodice Savoj je od strane ustasa proglasen za kralja hrvata.
I sta se desilo 1945-pobacali su hrvati Italijne u jame...ono sto su radili Srbima koji su im omogucili da to urade Italijanima.
Sta je bilo sa muslimanima u BiH. Iskoristi su ih 1992 da dobiju nezavisnost a onda u najtezem trenutku za muslimane ih napali uz teske zlocine.

I to uvek uz posredovanje neke trece strane koja im to omoguci tipa Srba, Nemaca, Italijana, SAD...
Ne valja im to.I to nije pametno kako neki misle, to stu oni stalno pokusavali da 1000 godina nisu imali drzavu, niti ih je Bec, Budimpesta ili Rim voleo i podrzavao, znajuci kakvi su. Zajebano je to sto rade.
 
Усташе на апаратима

1664212216076.png
 

Back
Top