Избори у Грчкој

Оно што предвиђам су бомбастичне изјаве Ципраса, које ће бити за комунизам и евроскептицизам оно што су Ердоганове изјаве за исламизам.

Те изјаве ће бити често инспирација за малоумне теме на овом сајту.

Нажалост, ништа од тога неће бити спроведено, и пропаст Хеладе ће се наставити.

Kazaem ja. Kao referendum u Skotskoj euforija. A ono corak.

35%-37% approximate point of absolute victory!

- - - - - - - - - -

Podemos

- - - - - - - - - -

Podemos

Videces ako Siriza ubedljivo pobedi kako ce se naci novac za Grcku.

Moze novac za Grcku da se nadje uvek, nije to neka velika drzava, stos je samo u tome sto sto ides levlje, taj novac se besmislenije koristi, a komunjare novac koriste na potpuno besmislen nacin.

Ali u neku ruku mi je i drago, jer dno dna od kulture kakvo vlada u danasnjoj Grckoj i zasluzuje da propadne sto pre.

Gledam izvestaj iz Atine na B92. Koliko pozitivne energije .Bilo kako god ovo im je trebalo. Samo slepac ne vidi da je ovo preokret,U Grckoj na vlast dolazi skroz nova ekipa.Revolucija. Samo sto neki ne vole tu rec

Mislis kao masa onih levicara po juznoj Americi koji su dokrejcili bilo kakvu sansu da juznoamericka drustva budu normalna?

Pa da, nadam se da to sledi i u Grckoj, zasluzili su to.

Ali naravno, nece bas da bude toliko jadno kao kod tih pajsera u latinskoj Americi, ipak je ovo Evropa...

Cekajuci nekog Grckog Pinocea....

Šta je @mračak ?
Doope gaće žvaće ....
Ne boj se, neće kod nas još izbori .....
Bar tamo do jeseni .... z:mrgreen:

Srecno 2018 Markome.

- - - - - - - - - -

Да, трпећемо неколико година изјава о крају ЕУ и пропасти трулог запада.

Након тога ће Сириза сићи са власти.

Nece ni sici. POstace SNS.

Mislis kao masa onih levicara po juznoj Americi koji su dokrejcili bilo kakvu sansu da juznoamericka drustva budu normalna?

Pa da, nadam se da to sledi i u Grckoj, zasluzili su to.

Ali naravno, nece bas da bude toliko jadno kao kod tih pajsera u latinskoj Americi, ipak je ovo Evropa...

Cekajuci nekog Grckog Pinocea....

Ovo je odgovor Evropi koja je kumovala zaduzenjima. Da je pobedio onaj Vucicev drugar Samaras trebalo bi im izmedju 20~30goina da se vrate gde su bili 2008.Interesantno je da je Vucic frljao i na izborima u Rumuniji gde je nahvalio Pontu a ovog samljo onaj nepoznati Nemac. Sada ce poverioci malo da spuste gard ili novac nikada nece dobti, TJ proci ce i kao drzavne banke u Srbiji ,propasce. Bolje uzmi sta ti daju nego nista.

Volio bih da Siriza osvoji vlast, pokrene postupak za izlazak iz EU zone jer to bi bio pravi ispit i veliko iskustvo za EU države. Ako EU propade zbog jedne Grčke, ne treba ni da postoji.

Mada sam mišljenja da Siriza neće ići toliko radikalno jer ona čak i za svoje nativno funkcioniranje treba pozajmice. Realan kompromis u tom smislu bi mogao biti djelomičan oprost i djelomično prolongiranje duga na 10 i više godina.
Kako bilo, Grci više nikad neće lagodno živjeti na tuđi račun.

Ja mislim da će Grčka proglasiti bankrot i prestati da plaća odnosno da vraća dugove.
Uskoro će izaći iz EU rupe i vratiti svoju valutu.
Treći korak je pridruživanje azijskom savezu gde živi 2/3 ljudi na svijeti.

Malo posle Grčke istim putem ide Španija i Italija a onda Češka, Slovačka, Slovenija, Bugarska,Mađarska.

Posle izlaska tih, u EU ulazi krnja Ukrajina.

Back