Роле
Ističe se
- Poruka
- 2.851
ARGUMENTI - Predsjednički izbori 02.02.2023 RTCG - Zvanični kanal
Ако сте ви прави представник српства, онда би могли одмах да отворе нови Јасеновац
Ista takva oberćanja je i G17+imao .
Na građanskom znači da Srbi zaćute kao što su ćutali u Srbiji od 1966 pa do 1987- epomirenju naroda
Medo jwe sve upravu .Medo je sve poceo sa bespotrebnim pljuvanjem Spajica evo godinu dana.
Medo jwe sve upravu .
Kao kod nas SNS pto je do 2012 imao bivše simpatizere Radikla, od kako su došli na vlast to tvrdp jezfor je jeva 1/2 glasova .Da napravimo jednu malu analizu.
U avgustu 2020. godine tadašnje tri pobjednčke liste su osvojile 50,6% glasova i to ovako:
Koalicija ZBCG - 32,5%
Demokrate - 12,5%
URA - 5,6%
UKUPNO - 50,6%
Da vidimo otprilike gdje su ti glasači iz avgusta 2020. godine u ovom trenutku:
DF - 18%
Demokrate - 11%
SNP - 3,5%
Demohrišćani - 2%
Prava - 1%
Ujedinjena -1%
Slobodna i Demos - 1%
URA - 4,5%
UKUPNO - 42%
Ovo znači da je samo 8,5% sadašnjih birača Evrope sad glasalo u avgustu 2020. godine za Koaliciju ZBCG, Demokrate ili URU. S obzirom da je njihov rejting danas oko 17% to bi značilo da je 8,5% njihovih današnjih podržavaoca u avgustu 2020. godine glasalo za DPS, SDP ili SD.
Dolazimo do zaključka da je u ovom trenutku ES praktično sastavljena od polovine birača koji su u avgustu 2020. glasali za partije sadašnje parlamentarne većine, dok je druga polovina sadašnjih podržavaoca ES u avgustu 2020. godine glasala za DPS (popularno nazvani preletači).
Zar je za očekivati da ta polovina glasača ES u drugom krugu podrži Mandića protiv kandidata DPS-a ako bi se to potencijalno desilo?
I još jedno zapažanje, nastavak rasta ES preko 20% će dovesti do toga da će ta partija sve većem procentu biti sastavljena od nekadašnjih podržavaoca DPS-a. Pri čemu mislim na one koji su DPS glasali u avgustu 2020. godine, a ne na one koji su ga etapno napuštali još i prije te godine. Kad bi i njih ubrojali, onda bi njihov postotak u okviru ES bio još visočiji.
Donar je i onaj spot s Čurovićem i Nemanjom Rafailovićem iz 2020-te .Od ove kampanje tesko da moze bolje, ne znam ko im je radio kampanju 2016 cini mi se neki Izraelac zaboravio sam mu ime(ako se neko sjeti neka napise) ali ovo je bila najbolja kampanja i promo spotovi ikad, ocekujem sad da i Vucic pomogne DF-u, makar u ovom marketinskom djelu.
Crkva je doprinela s 10 %.pobjedu 2020
To je zdravo tkivo DPS-a
Grčki scenario .Гости: Небојша медојевић и Душко Кнежевић
NEKI TO VOLE VRUĆE sa Irenom Tatar 2.2.2023. ADRIA TV Montenegro
Na sjednici Državne izborne komisije danas je usvojena odluka da se DIK obrati Republičkoj izbornoj komisiji Srbije, za dostavljanje dokumentacije kandidature Milojka Spajića i Andrije Mandića i njihovog prebivališta i prava glasa u Srbiji.Državna izborna komisija da od Republičke izborne komisije Srbije zatraži dokumentaciju o Spajiću i Mandiću
https://www.cdm.me/politika/drzavna...je-zatrazi-dokumentaciju-o-spajicu-i-mandicu/
Eto de.Milačićeva Prava takođe neće imati sopstvenog kandidata, podržala je Mandića:
Prava Crna Gora će podržati Mandića
Predsjedništvo i Glavni odbor Prave zauzeli stav o potrebi objedinjavanja i okupljanja "snaga 30. avgusta" 2020. koje su činile koaliciju "Za budućnost Crne Gore" i podrške zajedničkom kandidatu.
Prava Crna Gora saopštila je da će podržati jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića na predsjedničkim izborima.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/641686/prava-crna-gora-ce-podrzati-mandica
Milačićeva Prava takođe neće imati sopstvenog kandidata, podržala je Mandića:
Prava Crna Gora će podržati Mandića
Predsjedništvo i Glavni odbor Prave zauzeli stav o potrebi objedinjavanja i okupljanja "snaga 30. avgusta" 2020. koje su činile koaliciju "Za budućnost Crne Gore" i podrške zajedničkom kandidatu.
Prava Crna Gora saopštila je da će podržati jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića na predsjedničkim izborima.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/641686/prava-crna-gora-ce-podrzati-mandica
Što ti sad oni smetaju?Stvarno partija koja zaslužuje da se gasi
Što ti sad oni smetaju?
Što ti sad oni smetaju?
U međuvremenu su se pojavile Demokrate i ES čiju okosnicu snaga čine srpski glasovi.Prošli put kad se kandidovao osvojio je skoro 20%.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2008_Montenegrin_presidential_election
Ne menjaju se u Crnoj Gori stvari, previše mnogo.