Izbori u Britaniji: Džonson slavi najveću pobedu Konzervativaca još od Margaret Tačer

Primer takvih su šiptari , koj su tamo otvoreno podržavali laburiste i propagirali da se glasa za njih ... sad će njima neki kozoheb da određuje budućnost...a već su ukrali nekome teritorijiu (uprkos naslagama propagande , prosečan čovek realno zna šta se dogodilo)
Dobro je, odlicno je, sto tamo neki kozohebi ne odredjuju nasu, srpsku sudbinu i buducnost. I sto mi, Srbija, i ne fumarimo USA i EU, ponosno, stojecki. :kpozdrav:
 
Dobro je, odlicno je, sto tamo neki kozohebi ne odredjuju nasu, srpsku sudbinu i buducnost. I sto mi, Srbija, i ne fumarimo USA i EU, ponosno, stojecki. :kpozdrav:

Deca proletera o Britaniji & personalu sa dvora :kafa:

A kad treba da se piše o domaćim kuravelama po ministarstvima i pošti e onda niko ni smajli da postavi
samoidentifikacija pa zato...
 
709391_josip-broz-tito-kraljica-elizabeta-beograd_ls.jpg


- But Tito, how is possible that your people knows lot of about England despite they never left their own hometown Prnjavor, as well?
- Majku im Božiju kapitalistićku, sve to na otočić treba slat
 
Poslednja izmena:
709391_josip-broz-tito-kraljica-elizabeta-beograd_ls.jpg


- But Tito, how is possible that your people knows lot of England but they never left their own hometown Prnjavor?
- Majku im Božiju kapitalistićku, sve to na otočić treba slat
?? Dernek koji su organizovali i nazdravili nakon što su timskim radom neutralisali, ulovili i smaknuli Dražu Mihailovića?
 
Nato, pokusavam na fin nacin da ti kazem da lupas gluposti, ali nikako da shvatis. :(

I ja tebi isto ....

Moja poenta nije bila da su šipci, koji čume u GB, uticali , već da su bili deo grupe koja je lobirala da se glasa za Laburiste ... i da su navedeni kao primer


Jedan od dokaza ti je krava kao Dua Lipa , koja je sa svog instagram profila danima pozivala na glas za laburiste i gomila šipraskih kozoheba koji su to podržavali .

Uzgred ti šiptarski mufljuzi i ovde plasiraju svoju propagandu sakriveni iza raznih likova

Dakle , nemoj ti da tumačiš šta sam ja napisala, jer nemaš taj kapacitet . Da li sam sada dovoljno jasna?
I da mi se zahvališ što sam ti nacrtala .
 
I ja tebi isto ....

Moja poenta nije bila da su šipci, koji čume u GB, uticali , već da su bili deo grupe koja je lobirala da se glasa za Laburiste ... i da su navedeni kao primer


Jedan od dokaza ti je krava kao Dua Lipa , koja je sa svog instagram profila danima pozivala na glas za laburiste i gomila šipraskih kozoheba koji su to podržavali .

Uzgred ti šiptarski mufljuzi i ovde plasiraju svoju propagandu sakriveni iza raznih likova

Dakle , nemoj ti da tumačiš šta sam ja napisala, jer nemaš taj kapacitet . Da li sam sada dovoljno jasna?
I da mi se zahvališ što sam ti nacrtala .
Hvala na crtanju, nemoj ponovo. :D
 
Obistinile se riječi velikog proroka Ćirjakovića :deda::lol:

Izgleda da je "proroku" ludilo u glavi metastaziralo .

"Prema navodima novinarke Milice Jovanović, bivši novinar “NIN-a” je “autor žiga autošovinizam” u “isleđivanju” Druge Srbije. Ćirjaković je kasnije, u nekoliko javnih nastupa, rekao da je ovaj izraz “skovao preispitujući sopstvene neprihvatljive stavove iznete devedesetih godina u tekstovima objavljenim u američkom nedeljniku „Newsweek””.

Prema dostupnim arhivama, ovaj pojam je prvi put upotrebljen u tekstu Zorana Ćirjakovića “Sloboda je mržnja” koji je objavljen u nedeljniku “NIN” 6. aprila 2006. godine. U tom tekstu Ćirjaković poredi srpsku grupu neonacističkog foruma “Stormfront” sa sadržajima na forumima “B92” i “Zamisli Srbiju”, sajtovima pojedinih NVO i uopšte onim delom „sajber Srbije“ koji sprovodi sistematsku „dehumanizaciju Srba“.

U tekstu “Lepljiva Laž”, objavljenom u nedeljniku “NIN” 29. novembra 2007,
komentarišući lokalne reakcije na tekst Petra Lukovića iz splitskog lista “Feral Tribune”, Ćirjaković konstatuje da je autošovinizam u Srbiji metastazirao, dok je “Nezavisno udruženje novinara Srbije” asocijacija koja je “izgleda postala poluga kriptokomunističkog ‘liberalizma’”.

Tekst “Vrhunska ironija i cinizam”, objavljen u rubrici pisma čitalaca dnevnog lista “Politika” 24. decembra 2008. godine, jedan je od brojnih tekstova i komentara koji ukazuju da se upotreba termina odomaćila. “Ko plaća i podupire tu patološku srbofobiju, taj žalosni autošovinizam i gde je tome kraj?”, pitanje je kojim se u pismu komentarišu postupci Nataše Kandić, uz optužbe za izdaju.

U jednom kasnijem objavljenom tekstu Ćirjaković piše da suština autošovinizma “nije samomržnja – ona je sasvim legitimna i često je nije teško razumeti, naročito onda kada vlastodršci ili sunarodnici pišu sramne i zločinačke stranice zajedničke istorije. Autošovinizam počinje onda kada neko zaključi da je on sam “izuzetak”, “propust u sistemu” i kada sunarodnicima, ljudima koji su objekt lične mržnje, negira čovečnost i sugeriše da je njihova “zverska” priroda nešto što je večno, neuništivo i trajno, nešto što je deo njihovog „mentaliteta””.

Grupa novinarki, aktivistkinja i naučnih radnica, 8. jula 2019. godine, obratila se javnosti pismom u kojem su navele da ih predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu Zoran Ćirjaković duže vreme proganja i da su izložene njegovom nasilju na društvenim mrežama, kao i njegovim seksističkim uvredama.

“Iako za to nije postojao ‘poseban povod’ – nije bilo ličnog ili javnog sukoba među nama – Ćirjaković je u različitim trenucima tokom prethodne tri godine targetirao svaku od nas vređajući nam dostojanstvo seksističkim uvredama, diskreditovanjem našeg rada i sposobnosti, često na rodnoj osnovi, i to na društvenim mrežama, u tekstovima koje je objavljivao na svom blogu, u medijima za koje piše i tokom nastupa u televizijskim emisijama”, navodi se u pismu.


Pismo su potpisale novinarke Jovana Gligorijević i Snežana Čongradin, viša naučna saradnica Adriana Zaharijević, aktivistkinje Jelena Lalatović i Isidora Petrović i profesorka Filozofskog fakulteta Dubravka Stojanović.

“Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je obavešteno o pojedinim ispadima Zorana Ćirjakovića, ali nikada nije reagovalo. Ćirjaković, ponavljamo, nikada nije imao nikakav privatni ili poslovni sukob ni sa jednom od nas. Neke među nama poznaju ga vrlo površno, a neke ga nisu srele nikada u životu”, navele su one.

Dekan Fakulteta za medije i komunikacije Miško Šuvaković ogradio se, u ime fakulteta, od “individualnog ponašanja” predavača Zorana Ćirjakovića, koji je na društvenim mrežama upućivao uvrede aktivistkinjama i novinarkama.

“On mora da se podvrgne ne samo sudu javnosti, već i nadležnom organu koji treba da se bavi takvim ponašanjem”, naveo je Šuvaković. "

https://www.istinomer.rs/akter/zoran-cirjakovic/

"– Sve je počelo tako što se Zoran Ćirjaković raspitivao o mom privatnom životu, onda su krenule seksističke uvrede koje je objavljivao na svom blogu i mrežama. Pravio je profile s imenima drugih žena, pojavljivao se na mestima gde su govorile, slao mejlove, a sve je to praćeno bujicom profila koji su ga podržavali, rekla je. NJegovo proganjanje, dodala je, nije se iscrpljivalo na internetu već je „nalazio za shodno da se kreće oko radnih mesta tih žena da bi one mogle da ga sreću“.

Na udaru Zorana Ćirjakovića našla se i Adriana Zaharijević, viša naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Kako ističe za Danas, Ćirjaković je i njeno ime iskoristio za svoj nalog na Tviteru.

– On je koristio moje prezime da napada ljude do čijih stavova mi je stalo. Takođe je koristio i neke moje fotografije na svoj nalogu, ali i upućivao uvrede, ističe Zaharijević.

NJih tri, zajedno sa Dubravkom Stojanović, redovnom profesorkom Filozofskog fakulteta, Jelenom Lalatović, profesorkom jezika i književnosti i Snežanom Čongradin, novinarkom „Danasa“, potpisale su otvoreno pismo o progonu, nasilju na društvenim mrežama i seksističkim uvredama Zorana Ćirjakovića.

„Ćirjaković je u različitim trenucima tokom prethodne tri godine targetirao svaku od nas vređajući nam dostojanstvo seksističkim uvredama, diskreditovanjem našeg rada i sposobnosti, često na rodnoj osnovi, i to na društvenim mrežama, u tekstovima koje je objavljivao na svom blogu, u medijima za koje piše i tokom nastupa u televizijskim emisijama. Nastojao je da sazna informacije iz naših privatnih života da bi ih zatim objavljivao u svojoj zlonamernoj interpretaciji. Nekima od nas je slao neželjene e-mail poruke, pozivao autor/ke emisija u kojima je trebalo da gostujemo da nas „opozovu“, pravio profile na društvenim mrežama koristeći naša imena i fotografije“, stoji u otvorenom pismu.

Na pismo je reagovao i dekan Fakulteta za medije i komunikacije Miško Šuvaković ogradivši se od svog predavača.

Akteri javne sfere koji imaju ambiciju da rade na univerzitetu moraju biti uzor za korektnost i međusobno poštovanje u dijalogu, izveštavanju i razmeni ideja. Uvredljivi ton i agresivnost verbalnog, pisanog ili medijskog komuniciranja su nedopustivi, bilo da su izrečeni u živom govoru, štampanim i elektronskim medijima ili na društvenim mrežama“, stoji u pismu dekana Šuvakovića uz dodatak da Ćirjakovićevo ponašanje ruši smisao javnog dijaloga, kao i ugled Fakulteta za medije i komunikaciju. "
https://www.danas.rs/drustvo/zoran-cirjakovic-proganja-vredja-i-kopa-po-proslosti/
 

Back
Top