Izbori na Kosovu

Оно што је више него интересантно ЗА ОКУПАЦИЈСКЕ ВЛАСТИ као питање је то што нико нигде НИЈЕ објавио БРОЈ ГЛАСАЧА СРБА НА БИРАЧКИМ СПИСКОВИМА, као и то ШТА ЈЕ СА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИМ И ИЗБЕГЛИМ ЛИЦИМА СА КиМ КОЈИ СЕ НАЛАЗЕ У СРБИЈИ - да ли су и они на списковима или су БРИСАНИ, и са којим правом су брисани???

Важно је да данима трубе да има 1,5 милион Шиптара...

Е Еремите, најгоре је кад те неко твојим оружјем туче, онда није лако наћи одбрану. Зар нису комунисти са Титом на челу избрисали 1945-8 све који нису били подобни, и то не само са бирачких спискова него и држављанства, па чак и са саме земље. То нам се сада разбија о главу, јер се наставило Титовим путом.

Koje se od ovih stranaka zalažu za samostalnu multi-etničku drzavu,
a koji za pripajanje kosovske teritorije Albaniji?

Demokratski savez Kosova (22%) je za multi-etnicko nezavisno Kosovo, odvojeno od i Srbije i Albanije. Reformisticka ORA koja se protivi svakoj vezi sa Albanijom, i tvrdi da su i ove sadasnje previse, osvojila je 4% i nije uspjela uci u parlament. A Alijansa za Novo Kosovo, koja se zalaze za mutli-etnicnost i nezavisno Kosovo, 12%.

Demokratska partija Kosova je (35%) "tu negdje izmedju", ali radikalni stavovi pojedinih clanova, od kojih mnogi vodeci podrzavaju Veliku Albaniju, su poznati. Koalicija Demokratske lige Kosova i jos jedne stranke (ne sjecam se) koja otvoreno podrzava samo Veliku Albaniju, osvojila je 10%. Alijansa za buducnost Kosova koja tvrdi da bi Kosovo trebalo imati samoopredeljenje da se jednog dana prikljuci Albaniji je osvojila takodjer 10%.

Ono što mene interesuje
jel to bila slaba izlaznost, apatija birača 45%
ili su birački spiskovi ostali još od Slobina vremena, pa možda baš i nema 1.5 miliona birača, već oko milion, pa je izlaznost bila sasvim pristojna??!:-?

Prvo, procenat je negde jedva iznad 4O odsto izaslih, ili cak ni procenat.
Mislim da su Siptari poslusali poziv Vlade Srbije na bojkot izbora:wink::razz:

Prvo, procenat je negde jedva iznad 4O odsto izaslih, ili cak ni procenat.
Mislim da su Siptari poslusali poziv Vlade Srbije na bojkot izbora:wink::razz:

Ne znam kolika je izlaznost albanskih birača na Kosmetu bila na prošlim parlamentarnim izborima, sad me mrzi da tražim, ali ako je to u nekom približnom ili istovetnom odazivu, onda im spiskovi smrde do zla Boga, a definitivno ih nema koliko se navodi, sem ako nije reč o velikom broju u dijaspori, ali onda opet nema toliko stanovnika koliko navode,
ali sa svim tim ništa se neće moći dokazati.

Demokratska partija Kosova je (35%) "tu negdje izmedju", ali radikalni stavovi pojedinih clanova, od kojih mnogi vodeci podrzavaju Veliku Albaniju, su poznati. Koalicija Demokratske lige Kosova i jos jedne stranke (ne sjecam se) koja otvoreno podrzava samo Veliku Albaniju, osvojila je 10%. Alijansa za buducnost Kosova koja tvrdi da bi Kosovo trebalo imati samoopredeljenje da se jednog dana prikljuci Albaniji je osvojila takodjer 10%.
Znaci, stranke koje se zalazu za Veliku Albaniju (al' multietnicku :roll: ), su osvojile 55% i formirace vladu ciji ce predsednik biti ni manje ni vise nego Hasim Taci.

Demokratski kapacitet kosovskih Albanaca me na momente odusevljava...

Или је проценат 100% а шиптара има у ствари 800,000-1,000,000?
:lol:

Па наравно, иначе код које будале може да прође цифра од 1,500 000 гласача са правом гласа - па то онда значи да их на КиМ има 2,500 000(јер имају доста младих) што је једна од најмаснијих лажи.

Ta ANA neka mnogo zajebana zena?

Albanska Narodna Armija - Oslobodilacka Vojska Kosova

Ne znam kolika je izlaznost albanskih birača na Kosmetu bila na prošlim parlamentarnim izborima, sad me mrzi da tražim, ali ako je to u nekom približnom ili istovetnom odazivu, onda im spiskovi smrde do zla Boga, a definitivno ih nema koliko se navodi, sem ako nije reč o velikom broju u dijaspori, ali onda opet nema toliko stanovnika koliko navode,
ali sa svim tim ništa se neće moći dokazati.

Bila je oko 48-49%, ali je UNMIK lagao da je bila 52% kako ne bi morali ponoviti glasanje i proglasiti ga propalim.

Па наравно, иначе код које будале може да прође цифра од 1,500 000 гласача са правом гласа - па то онда значи да их на КиМ има 2,500 000(јер имају доста младих) што је једна од најмаснијих лажи.

Gledaj, na Kosovu ima oko 1.900.000 stanovnika. I tu nema sumnje. To je najpreciznije.

Da su prave Demokrate, glasali bi za one koji se nama svidjaju, a ne njima.

ubedljivo najbolji komentar na ovoj temi. a sada...
ako se dobro secam prosli izbori su bili najmasovniji izbori mozda u evropi, preko 90% izlaznosti. prema mojoj oceni, nakon razgovora sa nekoliko prijatelja i sl. slaba izlaznost je iz vise razloga, neki od tih su: lose vreme koje je pocelo uoci izbora, opste nezadovoljstvo gradjana kosova zivotom tj. ekonomskom situacijom, mozda je jedan od razloga kada se nema poverenje u bilo koju partiju da moze uciniti zivot na kosovu boljim, a nisu bili za opciju "izaberimo najmanje zlo" i tako... oko 1,5 miliona gradjana sa pravom glasa, ako neko poznaje matematiku ja mislim da se moze doci do cifre od oko 2 miliona stanovnika, realna cifra. doduse ne znam da li je u taj broj uracunat i kompletan broj srba sa pravom glasa ali.... sada se treba pricekati i videti kakve ce se koalicije stvarati,jer ce to uticati i na "ponasanje" vladajuce koalicije

Back