Izbor religije

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Allah je rec koja znaci bog,kao sto hriscani imaju Jehovu kao ime bozije,takodje sam negde nasao da jehova ima 72 imena,ali nisam siguran.
Zato sam ja tu da budem siguran.
Naime (Al)Lah je termin koji objedinjuje Lahmu i Lahamu, tj. stvoriteljske jedinice materije koje mi danas zovemo Fermioni.
Otuda Muhamed kaze da OSIM (u smislu: MIMO) Alaha nema ni jednog "boga", odnosno ni jedna stvoriteljska sila ne postoji izvan materijalnoga sveta.
A kaze to jer je filozofija surogatnoga Hriscanstva u njegovo vreme odavno zapala u apstraktnu duhovnost,
tj. predstave o nekoj nadmaterijalnoj sili kao jedinom stvoritelju svega.
Allah ima 99 bozijih imena od kojih je Rahman jedno od imena a znaci milostivi.
Tih 99 imena su imena (u smislu definicija) hemijskih elementata koji su njemu bili na raspolaganju, i od kojih je sve sacinjeno.
Inace Rahman je vodonik!
I najbitniji je jer od njega poticu svi drugi elementi.
Kao sto potice i sunceva energija od koje mi zivimo
(Sunce = ar-Rahmaanu/Vodonik "milostivi" + ar-Raheemu/Helijum "samilosni")
Zato se i zovu slicno, posto su jednorodni (samo ova dva elementa su u 1. periodi).

Poslednja izmena:
Sta li ti lupas,Al-Lah i one oblike Al-Lat nemoj da mesas znam sta pokusavas,ti i neznas prava znacenja toga,jer nisi prosao reseto,tamo ispod imena ti pise mrtvi pricaju ali zivi ne cuju,zna se na sta mislis,ima par ljudi po timockoj krajni ovde koji rade te poslove,ali istinito,i veruj mi svasta znaju i saznaju o osobi koju vide prvi put,ali lepo kao sto ti kazes mrtvi pricaju,ali nema ko da ih slusa,a ovamo mi pricas neku hemiju.
Nevolim kada neko daje dezinformacije i udaljava ljude polako od istine,zato sam se i registrovao na forum da omogucim ljudima istinu,polako kroz postove shvatice,a sve sto napisem ja sa strane pismeno kopiram i cuvam duplikate,da ne bi se kojem slucajem izgubili,ili slucajno nestali.

A ti si muško sa ženskim hormonima?

Ček, da li ti shvataš da si na pdf religija, i valjda shvataš šta je religija, šta je Hriščanstvo, i ostali verski pravci?

Da li si Pravoslavac, Hriščanin?
Ako jesi, kad se krstiš, da li kažeš "U ima OCA i SINA, i Duha Svetoga"?

Ili kažeš u ime mame, cerke i neznam šta treće u ženskom rodu? :lol:

Da li Bog stvori prvo Adama, ili prvo Evu? :lol:

Čije prezime muski naslednik nosi, majčino ili očevo? :)

Krstim se u ime Oca, Sina i Svetoga Duha...

Stvorio je prvo Adama, ali on nije mogao bez Eve, pa mu je Bog stvorio i Evu.... kao i sad sto ne mozete bez... :mrgreen:

Nista se nije promenilo od tad ,i sada ste izgubljeni bez nas....:zcepanje: ...... i ako Eva kaze da probas taj plod- ima da ga probas ! ;)

Poštovana odgovaračice na temu i pitačice, evo ovako je to bilo..

Upadnem ti ja u depresiju. Znaš ono, ovaj svet je šugav, mene niko ne voli i sl.
A onda se pojave neki divni ljudi. Sve ljubazni prema meni, pa me zovu na druženja.
Ja ko kuče u liftu. Izvilenela od sreće. Zbog njih i religiju promenim i pola plate na
ruke guruu svakog meseca. Što više para to su više poštovali moju malenkos.
Al kad sam im prepisala stan u centru grada koji sam od bake nasledila, to je bio
pravi potez. Od tada više ne moram da brinem da ću ikada biti tužna i usamljena.
Sad još samo da navatam desetak takvih naivčina ko što sam ja, pa će mene za
gurua da postave.

Srce na mestu? :lol:

:roll:

Problem ti je da odgovoriš na sopstvenu temu i pitanje?
Inače hvala na komplimentima. Takve reči UVEK više govore o onome ko ih izgovara, ili, u ovom slučaju, piše. Kao i ovakav odgovor na sasvim normalno postavljeno pitanje. Kakogod -

... zato sam se i registrovao na forum da omogucim ljudima istinu,polako kroz postove shvatice,a sve sto napisem ja sa strane pismeno kopiram i cuvam duplikate,da ne bi se kojem slucajem izgubili,ili slucajno nestali.
Ne moras cuvati soje zapise samom sebi iz 3 razloga:
1) Oni su bitni samo tebi.
2) Bitni su ti samo trenutno, do sledecih stavova, odnosno isprobavanja ove ili one filozofske misli posle koje ces ostati nezadovoljan kao i uvek jer te ne moze ispuniti tobom.
Sta li ti lupas,...
3) Svaciji stavovi koji zapocinju ovakvim recima su neprilicni za plasman bilo kome u bilo kome obliku ili za bilo kakvu svrhu.

* Ali, nije zabranjeno patiti se dobrovoljno.

Krstim se u ime Oca, Sina i Svetoga Duha...

Stvorio je prvo Adama, ali on nije mogao bez Eve, pa mu je Bog stvorio i Evu.... kao i sad sto ne mozete bez... :mrgreen:

Nista se nije promenilo od tad ,i sada ste izgubljeni bez nas....:zcepanje: ...... i ako Eva kaze da probas taj plod- ima da ga probas ! ;)
Jaooo, ja sam te zameni sa nekim, mislio sam da pričam sa muškarcem!

Oprosti dušo! :heart::cmok:

Dešava se to, kad od sabajle presedne čoveku sve, kao meni kad sam pročitao neke stvari na pdf politika, a još servirano zlo od ženske strane, i ekipe.

Nikad do sad mi nije pozlilo čitajući nešto ovde na Forumu.

Poslednja izmena:
Ne moras cuvati soje zapise samom sebi iz 3 razloga:
1) Oni su bitni samo tebi.
2) Bitni su ti samo trenutno, do sledecih stavova, odnosno isprobavanja ove ili one filozofske misli posle koje ces ostati nezadovoljan kao i uvek jer te ne moze ispuniti tobom.

3) Svaciji stavovi koji zapocinju ovakvim recima su neprilicni za plasman bilo kome u bilo kome obliku ili za bilo kakvu svrhu.

* Ali, nije zabranjeno patiti se dobrovoljno.
Ajde da nekako napravimo ako ti kazes da je to hemija,kako onda uspeva egzorcizam Islama i deluje na neciste sile,pazi ja se za bolest prvo Bogu obratim a posle ako je potrebno lekaru,lekaru se obratim samo ukoliko neznam neku specijalnu molitvu i nemogu da stignem do onog koji je zna,jer je lekar blizi,jer razumes sad,ako nerazumes onda veroispovest za nekoga je plisana mecka za ukrasavanje police na zidu.

Ajde da nekako napravimo ...
Buduci da moj problem nisu stvoji stavovi, nego neki od stavova sociologije,
najbrze cemo se ispricati ako razjasnimo jednu stvar.
Naime, ni tvoj problem nisu moji stavovi, nego stavovi onih koji su ti daleko blizi.
Tj. stavovi vernika, odnosno u prvom redu njihovih ideoloskih organizacija.
Stavovi koje si ovde izneo recima:
... kako onda uspeva egzorcizam Islama i deluje na neciste sile, pazi ja se za bolest prvo Bogu obratim a posle ako je potrebno lekaru...
tesko da pripadaju terminu verovanje.
Jer onaj prvi se definitivno tretira kao sujeverje,
dok i ovaj drugi je na granici toga.
Odnosno najveci broj lica koja sebe smatraju vernicima ni ne pomislja da se moli (izgovara molitvu),
a ono sto oni pomisle je nesto vrlo slicno onome sto pomisle ateisti, samo sto ateisti imaju iskljucivo percepciju prirodnih okolnosti i stanja sopstvenoga tela u nadi da ce se izboriti sa problemom a da ne moraju se akati do lekara, pa jos i placati trodkove lecenja itd.
P.S.
Termin "sujeverje" nisam upotrebio u negativnom kontekstu, nego sledeci ustaljenu terminolosku praksu.

A jel ti imas svoju crkvu? Kad i koliko dajes?
имам, кад оћу и колико оћу.
Sale je instant vernik.

Ni ne zakuva,... a ono provri!

O placanju ogreva
p0125.gif
da i ne govorimo.

Stavi sabirno socivo na stalak i suncevom svetloscu upali vatricu :okok:
Nabavio sam fenomenalne naocari za sunce po celih 300 din., ali Kinezi tu robu nabavljaju "mesano", k'o unikate,
pa cu posle 300 godina naci jos jedne takve.
о је6оте како ме све нећете називати:hahaha:
Uzivaj sto su svi oni za dzabaka...
ili plati, pa se uljudi...

Uzgred, u malo da zaboravim...
Tako ti je to Sale kada gospodin covek odraste u pro-komunistickom socijalizmu...
Pa se navuce na samo blagodetne strane i odavde i odande...
crazy_pilot.gif

Poslednja izmena:
Jaooo, ja sam te zameni sa nekim, mislio sam da pričam sa muškarcem!

Oprosti dušo! :heart::cmok:

Dešava se to, kad od sabajle presedne čoveku sve, kao meni kad sam pročitao neke stvari na pdf politika, a još servirano zlo od ženske strane, i ekipe.

Nikad do sad mi nije pozlilo čitajući nešto ovde na Forumu.

Hahahahahahah... :zcepanje:

mada i dalje mislim sve sto sam napisala.... :) Muskarac i zena su ravnopravni- i jedno i drugo mogu biti u pravu ....

mada i dalje mislim sve sto sam napisala.... :) Muskarac i zena su ravnopravni- i jedno i drugo mogu biti u pravu ....
Imaju jednaka prava - a najcesce :tajna: ni jedno nije u pravu...

Isti je slucaj sa izborom religije, odnosno odnosima prema religiji - ni jedan nije tacan - pa su svi "ravnopravni"
p0125.gif

Poslednja izmena:
Poštovana odgovaračice na temu i pitačice, evo ovako je to bilo..

Upadnem ti ja u depresiju. Znaš ono, ovaj svet je šugav, mene niko ne voli i sl.
A onda se pojave neki divni ljudi. Sve ljubazni prema meni, pa me zovu na druženja.
Ja ko kuče u liftu. Izvilenela od sreće. Zbog njih i religiju promenim i pola plate na
ruke guruu svakog meseca. Što više para to su više poštovali moju malenkos.
Al kad sam im prepisala stan u centru grada koji sam od bake nasledila, to je bio
pravi potez. Od tada više ne moram da brinem da ću ikada biti tužna i usamljena.
Sad još samo da navatam desetak takvih naivčina ko što sam ja, pa će mene za
gurua da postave.

Srce na mestu? :lol:

Izgleda da ne umes da budes iskrena, otvorena, neposredna.
Volis da preispitujes druge, a kad tebe neko nesto pita, izbegavas odgovore.
Tu su i sarkazam, ironija, ponizavanje i nepostovanje sagovornika, cak i ismevanje.
Osim toga, volis da se postavljas kao neki ucitelj ostalima.

"Po plodovima njihovim poznacete ih. " - kaze Gospod (Matej 7,21)

Ako su ovo sve plodovi tvoje religije, bolje da bezimo od nje.

Kakve reči? Čime sam ja to tebe uvredila? :dontunderstand:

Uvredila si sve ljude koji su ovde ucestvovali na tvojoj temi, jer su oni tebi normalno i iskreno odgovorrili, prakticno ti se "ispovedili", a kad sam te pitala da i ti svima nama (ne samo meni) ispricas kako si ti izabrala svoju religiju (sto je i logicno, jer onaj ko postavlja temu valjda treba prvi da da primer i odgovori) ti si izasla sa podrugljivom, sarkasticnom pricom. Nije fer.

Жена мора да зна где јој је место, јер "човек и жена су једно тело, један дух".

Атеистичка и секташка тумачења равноправности ремете тај склад, ИСТИНИТЕ равноправности, јединства у сложености система Божије Промисли у опстанку човечанства. :)

Poslednja izmena:
Uvredila si sve ljude koji su ovde ucestvovali na tvojoj temi, jer su oni tebi normalno i iskreno odgovorrili, prakticno ti se "ispovedili", a kad sam te pitala da i ti svima nama (ne samo meni) ispricas kako si ti izabrala svoju religiju (sto je i logicno, jer onaj ko postavlja temu valjda treba prvi da da primer i odgovori) ti si izasla sa podrugljivom, sarkasticnom pricom. Nije fer.

Samo sam ti rekla ono što si sposobna da čuješ. Ostali ako su operisani od humora na mozgu
evo ja im se svima izvinjavam.

Kako li samo braniš nekoga ko ti je na dve strane a4 formata popljuvao pravoslavlje. :hahaha:
Evo sad sam promenila mišljenje o tebi. Tvoja sposobnost da zaštitiš Gospojicu i pored onako
teških reči za tebe uverila me je da sam mnogo pogrešila što sam ti ovako odgovorila.

:lol:

Izgleda da ne umes da budes iskrena, otvorena, neposredna.
Volis da preispitujes druge, a kad tebe neko nesto pita, izbegavas odgovore.
Tu su i sarkazam, ironija, ponizavanje i nepostovanje sagovornika, cak i ismevanje.
Osim toga, volis da se postavljas kao neki ucitelj ostalima.

"Po plodovima njihovim poznacete ih. " - kaze Gospod (Matej 7,21)

Ako su ovo sve plodovi tvoje religije, bolje da bezimo od nje.

Čekaj ne tako brzo. Prvo nam prepiši bakin stan. :lol:

Back