Izbor religije

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Жена мора да зна где јој је место, јер "човек и жена су једно тело, један дух".
Prvi deo ove izjave ti je nezakonit,
a sto se drugog dela tice, nedavno je neko rekao da to jeste tako samo do momenta kada se utvrdjuje "cije/ciji",
tj. koja strana ce odneti prevagu (mozes to videti i u saljivim obicajima za predvidjanje dominacije prilikom vencanja).

Sto se tice originalnoga smisla ovih reci on se ne odnosi na ljudska bica nego na celokupnu strukturu (tela) atoma,
koji se sastoje od pozitivnog i negativnog (pri cemu je musko-zensko laicki prevod).

Poslednja izmena:
Prvi deo ove izjave ti je nezakonit,
a sto se drugog dela tice, nedavno je neko rekao da to jeste tako samo do momenta kada se utvrdjuje "cije/ciji",
tj. koja strana ce odneti prevagu (mozes to videti i u saljivim obicajima za predvidjanje dominacije prilikom vencanja).

Sto se tice originalnoga smisla ovih reci on se ne odnosi na ljudska bica nego na celokupnu strukturu (tela) atoma,
koji se sastoje od pozitivnog i negativnog (pri cemu je musko-zensko laicki prevod).
А то по твом неком закону?

Ма да, код секташа и неразумних јесте као што кажеш. :)

Као што сам и изнео, на шта си ти дао свој кометар, не признајем друге законе, па ма били свецки, државни или незнам чији, који се косе са овим Промислом Божијим. :)

Ви борци против Бога, против природних закона, сви који су потекли од мајмуна, то неможете ни разумети ни прихватити. :)

Poslednja izmena:
Жена мора да зна где јој је место, јер "човек и жена су једно тело, један дух".

Атеистичка и секташка тумачења равноправности ремете тај склад, ИСТИНИТЕ равноправности, јединства у сложености система Божије Промисли у опстанку човечанства. :)

u pravu si..... prvo mus. treba da zna sta mu je ciniti.... a sta ako je on neki nesposobnjakovic i tunjav?
Jel to vaspitanje ili genetsko nasledje?

Sta je zeni ciniti onda??

u pravu si..... prvo mus. treba da zna sta mu je ciniti.... a sta ako je on neki nesposobnjakovic i tunjav?
Jel to vaspitanje ili genetsko nasledje?

Sta je zeni ciniti onda??
Ето како неразумеш :)

Па рекох "човек и жена су једно тело, један дух", што значи, једно се другим допуњава у свакој ситуацији, и чине целину, способност функционисанја без обзира ко је слабији у тој некој вези код парова.
Жена је јача у многоме у неким стварима, чиме надмашује мушкарца, али то несме ни у ком случају предњачити изнад правила живота. Једно другом морају бити подршка. Ако сад разумеш. :)

Суштина је у томе што у задњем временском периду, наметнуто је неразумевање жене према мушкарцу, и несхватање да парови су од Бога изабрани, са свим искушењим које морају проћи заједно кроз живот...

Да би ти било јаније, једно другом су ОГЛЕДАЛО, и тиме се спознаје где је слабост а где снага успеху неке везе, брака...

Poslednja izmena:
Ето како неразумеш :)

Па рекох "човек и жена су једно тело, један дух", што значи, једно се другим допуњава у свакој ситуацији, и чине целину, способност функционисанја без обзира ко је слабији у тој некој вези код парова.
Жена је јача у многоме у неким стварима, чиме надмашује мушкарца, али то несме ни у ком случају предњачити изнад правила живота. Једно другом морају бити подршка. Ако сад разумеш. :)

Суштина је у томе што у задњем временском периду, наметнуто је неразумевање жене према мушкарцу, и несхватање да парови су од Бога изабрани, са свим искушењим које морају проћи заједно кроз живот...

Да би ти било јаније, једно другом су ОГЛЕДАЛО, и тиме се спознаје где је слабост а где снага успеху неке везе, брака...

Slazem se ja sve sa tobom.....
Samo tako izgleda cesto- barem u mojoj okolini- da zene vuku sve vaznije korake....

Slazem se ja sve sa tobom.....
Samo tako izgleda cesto- barem u mojoj okolini- da zene vuku sve vaznije korake....
Видим да разумеш, вечином је у таквим ситуацијама где жена предњачи у делима, све због ситуације у друштву, где мушкарац неможе и несме да делује, Богом одређено, да не би долазило до пропасти или страдања...

Мада имамо данас где жене предњаче у вечини, што није добро, из нама познатих разлога који нису примерени Божијој Промисли, него је привремени успех а на штету будучности породице и Нације...

А то по твом неком закону?
Da zanemarimo sada one sitne medjunarodne deklaracije... Recimo,... po zakonu Republike Srbije.
On do duse tesko da se zove "mojim", ali jeste moj, i jeste na zakonskoj snazi.
не признајем друге законе
To jeste neka vrsta tvoga prava, ali ne bi bilo lose da se podsetimo da je to pravo ograniceno samo na okvir tvoga licnog uverenja u tvojoj svesti, a nije dozvoljeno u vezi tvoga licnog konkretnog ponasanja u drustvu.
Ви борци против Бога, против природних закона,
O bozanskim zakonima se bogovi izjasnjavaju, a o prirodnim zakonima prirodnjaci.
Nije da im se ne omicu greske, ali u svakom slucaju ni jedni ni drugi ti nisu obezbedili licencu zastupnistva.
неможете ни разумети ни прихватити
E, bas dobro da me podseti...
Zaboravio sam reci da u jednoj zbirci fragmenata, koju nazivaju Biblija ima mnogo nejasnih stvari.
Ali i po neka jasna.
Naime iako patrijarhalna kulturna vecina je osudjivala smele delatnosti sposobnih zena
poput neposredne prethodnice Jovna, Jelisavete, prethodnice Isusa, Marije, itd.
To nije bio razlog da Isus i kasnije Muhamed odustanu od podrske zenama u smislu njihove jednakosti,
a shodno tome prvenstveno iz toga razloga njih su takve zene i svesrdno pratile svojom zauzvratnom podrskom na brojne nacine. Finansijske, politicke, naucne...

Da zanemarimo sada one sitne medjunarodne deklaracije... Recimo,... po zakonu Republike Srbije.
On do duse tesko da se zove "mojim", ali jeste moj, i jeste na zakonskoj snazi.

To jeste neka vrsta tvoga prava, ali ne bi bilo lose da se podsetimo da je to pravo ograniceno samo na okvir tvoga licnog uverenja u tvojoj svesti, a nije dozvoljeno u vezi tvoga licnog konkretnog ponasanja u drustvu.

O bozanskim zakonima se bogovi izjasnjavaju, a o prirodnim zakonima prirodnjaci.
Nije da im se ne omicu greske, ali u svakom slucaju ni jedni ni drugi ti nisu obezbedili licencu zastupnistva.

E, bas dobro da me podseti...
Zaboravio sam reci da u jednoj zbirci fragmenata, koju nazivaju Biblija ima mnogo nejasnih stvari.
Ali i po neka jasna.
Naime iako patrijarhalna kulturna vecina je osudjivala smele delatnosti sposobnih zena
poput neposredne prethodnice Jovna, Jelisavete, prethodnice Isusa, Marije, itd.
To nije bio razlog da Isus i kasnije Muhamed odustanu od podrske zenama u smislu njihove jednakosti,
a shodno tome prvenstveno iz toga razloga njih su takve zene i svesrdno pratile svojom zauzvratnom podrskom na brojne nacine. Finansijske, politicke, naucne...
1. Незнам за тај закон у Србији, иако знам да се маса закона заснива на противречности и није у складу са разумом...

2. То није само моје право, него право читавог човечанства да не признаје било који закон донет од стране човека а противречан је Богу, природним законима. Са пуним правом свако нетреба признавати све оно што није Божије, и није у складу са Божијом промисли.
Сваки човек силом прилика мора да испоштује законе неке земље,силом наметнут,и да трпи терор, да би преживео, али немора и нече их признати.

3. Сви закони проистичу из једног, Божије Промисли, Христове Науке. И неможе се делити као јединке, неовисне једно од других.

4. Библија или Свето Писмо је најјасније исказана свеукупна Божија Промисао, која говори о прошлости, садашњости и бучности, где нема ни почетка ни краја. Али је јасна за вернике и све они који се баве Теологијом. Јасна је и најпростијем човеку, ономе који је једва научио и да чита и да пише :)
Нигде Исус Христ није негирао жене, нити их одбацивао, нити умањивао њихово значење, постојаност, напротив. Свуда кроз Христово тумачење имамо навођење на законе Божије, Промисао Његовог Оца, Бога, Творца... :)

Незнам шта ти није јасно у Светом Писму.

Poslednja izmena:
Незнам шта ти није јасно у Светом Писму.
* U prvom delu rec je o hronikama drustvenih dominacija Lordova / Gospod(ar)a
koji su gospodarili bojnim poljima primenom visoke tehnologije i nametali ponasanja svojim satelitima primenom sile.

* U drugom delu rec je o naucniku koji je dominaciojm empirijske primene prirodnih nauka,
pri odlicnom poznavaju drustvenih,
bio na momenat uspeo demonstrirati prirodne sile "oceve" svega
i stvoriti organizaciju koja je po znanju i finansijskom uspehu ozbiljno ugrozila oba gornja sloja drustva
fariseje (plemstvo) i sadukeje (inteligenciju) sirom Rimske Imperije.

A filozofe ne pitam za "jasnoce" njihovih misljenja.

* U prvom delu rec je o hronikama drustvenih dominacija Lordova / Gospod(ar)a
koji su gospodarili bojnim poljima primenom visoke tehnologije i nametali ponasanja svojim satelitima primenom sile.

* U drugom delu rec je o naucniku koji je dominaciojm empirijske primene prirodnih nauka,
pri odlicnom poznavaju drustvenih,
bio na momenat uspeo demonstrirati prirodne sile "oceve" svega
i stvoriti organizaciju koja je po znanju i finansijskom uspehu ozbiljno ugrozila oba gornja sloja drustva
fariseje (plemstvo) i sadukeje (inteligenciju) sirom Rimske Imperije.

A filozofe ne pitam za "jasnoce" njihovih misljenja.
Буди јаснији, чини ми се да си скренуо са теме/правца, уз то читав је спектар дешавања о којима говориш, многобожачко Римско друштво...

БЕСЕДА

о ширини и дужини и дубини и висини
Да бисте могли разумјети са свима
светима, што је ширина и дужина и
дубина и висина (Еф. 3, 18).
Ево плода вере и љубави! Ево дарова царских, које доноси Цар Христос кад се усели у срце човеково. Разумевање тајни спасоносних; разумевање свега онога што је за живот човеков важно. Но то разумевање није лично ни изузетно, није самолично и оригинално, него се оно поклапа са разумевањем свих светих. Јер ко су свети, ако не богаташи у вери и љубави? Њима се дарова разумевање тајни Божјих због њихове вере и љубави. Пробај, дакле, твоје разумевање на њиховом разумевању, па ако видиш разлику, знај да си ти у неправу. Ако ли се твоје разумевање поклапа с њиховим, значи достигао си њихову меру вере и љубави, и значи Христос се уселио у срце твоје. Тада ћеш разумети шта је ширина љубави Божје, којом обухвати у план спасења и Јевреје и незнабошце; и шта је дужина Промисла Божјег, којом од правремена спремаше план спасења, па редом кроз закон и пророке и чудеса многа; и шта је дубина смирења Христова, због кога се и у Ад спусти лично, да спасе душе праведника; и шта је висина славе Христове, коју као човек прими после свршетка Свога спасоносног дела на земљи. Као Крст Христов тако стоји ширина и дужина, и дубина и висина, све обухватајући, све објашњавајући, све призивајући, све милујући, све узвисујући.
О Господе Исусе, благи Господе наш, помилуј нас и спаси. Теби слава и хвала вавек. Амин. :pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Буди јаснији, чини ми се да си скренуо са теме/правца, уз то читав је спектар дешавања о којима говориш, многобожачко Римско друштво...
Nisam ja skrenuo sa teme, nego su vodeci slojevi drustva upotrebom vojnih formacija zbrisali prestavnike empirijske nauke i podrzali bezopasna filozofiranja o apstrakntim vidjenjima sila prirode i drustva, koja im nisu mogla nauditi.

U prevodu: Rim (imperatori) je odluciovao o tome koje ce verzsije surogata Hriscanstva ziveti a koje umirati, posto se prvo razracunao sa originalnim ucenjem.

Sta je tu nejasno?
- Realno znanje nije star laicki popularnih shvatanja.
- Aktuelno dozvoljene naucne organizacije nisu star naucne dokazivosti nego politickih interesa vlasti.

* Ovaj svet je ovakva hriscanstva dobio vojnom prisilom.
* "Sloboda izbora" je iluzija!

Back