"Izbor Nikolića najdublji pad"

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Antropolog Zagorka Golubović kaže da je za poraz Borisa Tadića krivo njegovo okruženje, a izbor Nikolića za predsednika najdublji pad demokratske tranzicije.
Golubović je takodje rekla da su intelektualci "zakazali", jer je njihov zadatak trebalo da bude da gradjanima objasne za koga treba da glasaju na prethodnim izborima, te da gradjanima, koji su bili za promene, nisu ukazali da one mogu da budu i na gore.Ona je gostujući na TV B92 rekla da Tadićevo okruženje nije bilo dobro i da ga je ona na to upozoravala.

"Gradjani nisu bili zadovoljni politikom i zamerali su Tadiću što ne preduzima dovoljno demokratske poteze... nego što se okružio ljudima koji nisu demokratski orijentisani i što je uticaj tih ljudi postao značajniji nego uticaj naroda", napomenula je Golubović i dodala da je osnovni Tadićev problem bio to što ga je okruženje "otudjilo" od naroda.

Ona je istakla da izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije vidi kao "najdublji pad koji smo doživeli u inače krivudavoj i vrlo labavoj takozvanoj demokratskoj tranziciji".

"Videla sam da nismo ništa naučili iz istorije i da je kod glasanja u Srbiji uvek u pitanju ili kazna nekoga, prkos ili inat, a ne ciljevi koji treba da se postignu...Bila sam postidjena što pripadama narodu koji ništa nije iz istorije naučio", kazala je Golubović.

"Meni nije bilo problem što je Tadić izgubio, već što na našim izborima nije bilo dostojanstvene konkurencije", istakla je Golubović. Govoreći o tome kako u Srbiji nema više dovoljno intelektualaca koji bi gradjanima objasnili šta je glasanje, Golubović je kazala da su oni koji su nekada rušili Slobodana MIloševića sada "pobegli" u grupu biznismena i grupu vlasti.

"Retko imate intelektualce koji se nisu priklonili neoliberlanoj politici koja brine samo sta će dobiti...Zato krivim Tadica što ima takvo okruženje", objasnila je Golubović.

http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=29&nav_id=613683

:lol:Ova bakuta je totalno izlapela.Zaboravila je da je BoTa upropastio izborni zakon i uništio demokratiju u Srbiji,tako što je favorizovao sebe i Tomu u izbornoj kampanji na taj način što je sebi i njemu dao najviše prostora u svim medijima i najviše novca za kampanju.Njeni nazovi intelektualci su svi odreda propalice i poltroni,stoka sitnog zuba koja treba da se peče u Paklu.
 
vampire_killing_kit_20.sized.jpg


Jedini lek. :cool:
 
Е моја Загорка, да си ти прави интелектуалац указала би народу на време која је интелектуална, политичка и национална громада Војислав Коштуница. Па да имамо председника и да нас Бог погледа.
 
Gospodja Golubovic u svojoj bioloskoj i antropoloskoj zrelosti, pojavila se u javnosti pre nekoliko meseci sa famoznim pismom tadasnjem Predsedniku Srbije.
Nije u Gospodje Golubovic proradila savest,politicka svest,antropoloska talentovanost…..elem G-dja Golubovic je samo javno nakon 12 godina cutanja progovorila u ime hiljade trakvih kao ona koji su sve ove godine sedeli u svojim memljivim kabinetima,institutima,syebanim fakultetima…..
Nije se ONA i “njezina intelegencija zabrinula za sudbinu Srbije,nije se ONA i njezina kasta nasla iznenadjena i osramocena izborom TN i porazom BT, neeeeeeeeeeeee…
Ta bagra bezvrednih intelektualaca,ali pouzdanih cutologa,snishodljivih ljigavaca je namirisala da su BUT oglodali do koske i da vise nece moci da za svoje necinjenje,cutanje,neznanje,nesposobnost i podlost primaju apanazu kao za poslednjih 12 godinina.
To je sustina reakcije i pisma Golubovic g-dje Zagorke.
ONA danas ne lamentria nad Srbijom,nego nad SOBOM i svojim beskichmenjacima.
 
Poslednja izmena:

Back
Top