Izbor automobila - potrebna pomoc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijatelji, hvala vam svima na predlozima i sugestijama, odluka je pala na Golfa 5 i trenutno sam njegov ponosni vlasnik vec nekoliko dana, tokom kojih sam ga terao kako po gradu, tako i gore do Subotice.
Da ponovim, 1.4 motor sa 75 konja, izvrsno radi posao po gradu. Startan je kao gore pomenuti devojcin Yaris, a do Su sam ga terao i do 180 na sat, bez da se tresao ili umirao. S tog aspekta, prezadovoljan sam.
Jedino sto mu mogu zameriti, osim tog Check engine-a koji mi izbi oci, je, cini mi se jaca potrosnja na otvorenom, mozda cak i 8l - nemam bord kompjuter i ovo je cisto odokativno, ali i losa preglednost samog auta, kako pri parkiranju, zbog debelih zadnjih stubova (troja vrata jbg), tako i za mrtav ugao - moram izviti glavu dobrano ne bih li ga osmotrio.

To što si napisao nema veze sa realnošću.
Potrosnju vecu motor nece imati ako je potrosen nego ce trositi ulje ako nisi znao a to sto trosi vise kad se cepa na otvorenom je posledica toga sto je to mali i slab motor za tu karoseriju i naravno da se napreze kad se vozi brzo i samim tim trosi.
Da je to bio neki veci motor on bi lakse podneo te brzine i samim tim imao bi manju potrosnju.
Sta mislite zasto u velikim putnim limuzinama do nedavno nije bilo manjeg motora od 2000 ccm?
Danas su ih napucali turbinama i imaju konja i idu brzo ali opet ce biti veci sa potrosnjom od veceg motora.

Poslednja izmena od moderatora:
Nemaš pojma sa životom postoji hiljadu i jedan kvar motora a da potrošnja bude duplirana bez da troši preterano mnogo ulja.

A i pokvareni preprodavci tačno znaju koje ulje da sipaju u dotrajali motor pa da se ovaj u trenutku prodaje ponaša normalno do prve sledeće zamene ulja ili 3-5 tkm sve zavisi od stepena potrošenosti agregata.

Jesam još kako svaki nemački auto troši duplo više nego što je fabrika propisala. Jedino se u srbiji debili raduju i kažu šta oćeš vidi kako piči dobro i slične gluposti.

1001 razlog se nađe zašto mnogo troši.

Pa troši jer je zastarela tehnologija jedva malo bolja od parne.

A sta je na tvom plastikaneru to inovativno i moderno? :rotf:
VW je krenuo sa direktnim ubrizgavanjem daleko pre nego koreanci.Daleko pre je krenuo i sa svim ostalim ali tebi je nesto prdnulo u glavu i imas poremecen pogled a sto se tice potrosnje vec samo apsolvirali DA LAZE i da trose vise taman toliko koliko i koreanci trose vise tj svi ostali jer ni jednom autu nije tacna potrosnja koja je deklarisana u knjizi.

Jesam još kako svaki nemački auto troši duplo više nego što je fabrika propisala. Jedino se u srbiji debili raduju i kažu šta oćeš vidi kako piči dobro i slične gluposti.

Meni nijedan nije trošio mnogo više od fabričkog podatka. O tehnologiji bolje ti je nemoj.

Zastarela tehnologija, dizne ko panjevi itd. Zato su i lagali na eko testovima jer nisu bili u stanju da naprave euro standard koji su upravo oni izmislili.

Dakle nemcisuizmislili euro standarde samo da bi saplitali konkurenciju. Po meni bi nemcima trebalo da zabrane proizvodnju automobila - samo kosilice za travu.

Ej ja dam pare za nov auto a on umesto 5 troši 10 litara?!?? Pa ko će meni da nadoknadi štetu?!??

E a tvoj sto trosi preko 8 u gradu a deklarisao 6,5?
To ti nije bitno a lazu kao i svi ostali.
A to trosi 5 po knjizi a u gradu 10 je najobicnija laz jer za razliku od tebe smo imali kola nemacke proizvodnje.
Uostalom cist grad i tvoj BMW koji si vozio i kacio slike je pokazivao nesto jace od 6L.
Jel sam sebe lazes ili hoces da nam kazes da je u katalogu potrosnja u gradu 3L? :rotf:
Sto se tice izduvnih gasova i eko normi bilo je prevare u Americi pre koliko? 15 godina pa su se likovi poput tebe radovali sto ce da propadne VW kad ono i dalje u samom vrhu po prodaji a jel si toliki retard da verujes da nisu ispravili to sa gasovima? Pobijas sam sebe i otkrivas cari nemackih automobila al treba samo da ti dopadnu u ruke a tad se uveris da je sve dobro i bolje od tih plastikanera iz Koreje.
I jos nismo culi sta je to inovativno na tvom autu u odnosu na nemce?
Al bojim se da nikad necemo n cuti.

E a tvoj sto trosi preko 8 u gradu a deklarisao 6,5?
To ti nije bitno a lazu kao i svi ostali.
Netačno moj auto troši 6-7 litara po gradu ti non stop lažeš i izmišljaš. Nemaš ti para ni da probaš neki korejski auto.

Vw više ne postoji u americi kao i ostali nemački precenjeni krševi. Završili karijeru. Počistili ih japanci i koreanci. Šta ima više da filozofiramo kada je DAČIJA prodavaniji auto od golfa.

Vw kaput!

Taj bmw je posebna priča sve sam potanko objasnio a i ja znam da vozim auto pa troši koliko je propisano. Tebi bi verovatno trošio 10 litara.

Poslednja izmena:

Bmw 318i e46, n42 motor.

Troši bez problema ispod 10 litara na 100 km.

Ti verovatno voziš u drugu i treću pa ti troši duplo auto 😁

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back