Nemoj da se ljutis, posto mene citiras, ne zelim da budem nepristojan i da te ignorisem odgovorima, ali pokazi malo postovanja i procitaj clanak, odslusaj njegov intervju, takodje informisi se za neke osnovne pojmove.
pa jesam naknadno, nema ljutnje?
- 2014 je sa drugarima isao na odmor (sa svojom zelenom kartom) i na povratku u USA, policajac u Atlanti ga je pitao, gde je bio, koliko je ostao i jel ima neki kriminalni dosije. Rekao je da je imao presudu, i policajac je procenio da treba da ga posalje kod sudije da se slucaj ispita (ocigledno je da policajac nije smatrao da je osuda iz tinejdzerskih dana zastarela)
on ima autoritet da mu ospori ulazak u USA, a da je uslovna istekla,. on kaze sam Sto ti je promaklo... kad kazes. lako se proveravaju fakti, evo ti:
Yes, green card holders can be
denied entry or detained at the U.S. border, primarily if they've abandoned their status (long absences), committed crimes, or pose security threats, despite having strong residency rights; Customs and Border Protection (CBP) officers have
discretion to question, delay, or initiate removal proceedings if grounds for inadmissibility are found, though only an immigration judge can revoke a green card, notes the ACLU.
- Sudija mu je na saslusanju oduzeo zelenu kartu (znaci nema zelenu kartu od 2014) i dobio privremenu dozvolu boravka i rada (nema podataka koji tip dozvole su mu dali)
ne postoje nikakve karte,. vec su to vize koje se lupaju u pasose, na odredjeni rok, a na postojecu mu je lupljeno INVALID, i zalepljena druga sa kracim rokom u njegovu putovnicu, bzvz se pravi fama
i tzv. zelene karte su dozvole za privremeni zivot, rad i rezidenciju, ako traju 10 godina, a mogu i 2, sad vidimo da mogu i na 1 godinu da se izdaju kao njemu
Takodje za sve te privremene dozvole, cak i one kad se ozenis, pa cekas legalno zelenu kartu (i to lako proveris na internetu)
pa koliko cekas? moras da imas ID valjda?
ma, ne postoje nikakve privremene dozvole, vec su to ID drivers licence, evo moja iz 2023, istice 2027, samo sto na njihovim pise da su
stalni rezidenti, i bile su i zelene boje, a sa digitalizacijom nam se nude i za putovanja, da nam ne trebaju pasosi cak, nego ja nisam hteo tamo 2023, reko' imam pasos, sta sad da placam duplo?
znaci moja karta, ID traje 4 godine, a zelene 10? pozeleneh i ja

evo vizuelizacije istorijski, tacnoi se vidi kada su bile zelene, i od skora opet The green card, which only recently became green again,
https://citizenpath.com/history-green-card/