Izbjeglica iz BiH:"Deportirali su me iz SAD-a nakon 30 godina u Hrvatsku gdje nemam ništa osim putovnice"

Razumijem zakonski to ali je bas okrutno,dodjes mlad sta je 36 grama i zauvijek te zafrkava zbog toga, nabije ti psihicke probleme jer si uvijek u nekom strahu, nerjesen status itd.Da traje 3 pa i 5 godina pa u redu.

Do 30 gr je privremeni ban (to 3-5 god), ali je on osudjen za prodaju narkotika, sto složićeš se, jeste mnogo tezi prekrsaj.
Mlad-glup…razumem poruku, ali ako mozga nemaš, nazad u Bosnu ne gine!

Pa kolika je granica u Holandiji?
Nemam pojma ali niko te nece zaustaviti ili traziti da pokazes na ulici koliko imas,imali smo mi toga dosta u mladjim danima ali niko to nije krio, drug je imao pun tavan uletila mu policija ,komsije ga prijavile jer je smrdilo, mislim da 400 biljki bilo , ne sjecam se tacno ali znam da nije isao u zatvor ili bilo kakvih drugih problema ,dolazi u pola jedan po mene da idemo na rucak , pita cu ga.

Do 30 gr je privremeni ban (to 3-5 god), ali je on osudjen za prodaju narkotika, sto složićeš se, jeste mnogo tezi prekrsaj.
Mlad-glup…razumem poruku, ali ako mozga nemaš, nazad u Bosnu ne gine!
Pa osudjen zbog 36 grama ne zbog prodaje ,do 100 grama je u Holandiji kazna 200 eura ako ti nadju bar po Chat Gp .Popodne znam sve informacine iz iskusnih izvora .

Pa osudjen zbog 36 grama ne zbog prodaje ,do 100 grama je u Holandiji kazna 200 eura ako ti nadju bar po Chat Gp .Popodne znam sve informacine iz iskusnih izvora .

Javi, bas me zanima…

Kao sto rekoh, piše da je 30gr striktna granica, preko toga si u problemu bez obizra da li je 36gr ili 2kg

Zanimljiv je i podatak o dobijanju licne karte u Hr. Mislim da je isto i u Srb, nemaš adresu, nema licne karte.
Šta rade ljudi koji nemaju stan? Čujem od nekih da ako rentiras, vlasnici stanova nisu bas predusretljivi da ti dozvole boravak na adresi…
U Hr ne možeš ništa. Čitala sam da beskućnici zato ostanu bez lične karte.
A u Srbiji :
Prijava prebivališta na adresu Centra za socijalni rad (CSR) omogućena je licima bez krova nad glavom (beskućnicima) kako bi izvadili ličnu kartu i ostvarili prava
.

Javi, bas me zanima…

Kao sto rekoh, piše da je 30gr striktna granica, preko toga si u problemu bez obizra da li je 36gr ili 2kg
za 400 biljki 120 radnih sati dobio i za drugi put isto 120 radnih sati ,za treci put dobijes nesto vise ali nista strasno,nisu ga treci put uhvatili.

U Hr ne možeš ništa. Čitala sam da beskućnici zato ostanu bez lične karte.
A u Srbiji :
Prijava prebivališta na adresu Centra za socijalni rad (CSR) omogućena je licima bez krova nad glavom (beskućnicima) kako bi izvadili ličnu kartu i ostvarili prava
.

Ali ako pričamo o ljudima recimo povratnicima, koji imaju sredstava za život (nisu socijalno ugrozeni ali su bez adrese), oni takodje ne mogu da izvade LK u Srb, sto im pravi problem.

za 400 biljki 120 radnih sati dobio i za drugi put isto 120 radnih sati ,za treci put dobijes nesto vise ali nista strasno,nisu ga treci put uhvatili.

Očigledno su vrlo liberalni.
Pitanje je samo da li neko sa resident papirima bi dobio istu kaznu, tj da li ta kazna utiče na dalji proces dobijanja drzavljanstva.

Mi smo primali takve koji ovde ništa nisu doprinosili i plaćali poreze pa eto napravismo blagostanje. Lik 30 godina živeo tamo i nije plaćao porez i sad kuka. Amerika barem čisti malo svoje dvorište.

Procitaj clanak pa se javi. Kako uopste mozete na pamet da komentarisete.

Lupetaš samo ti koji misliš da je ovaj dzabe deportovan.

Pa pise sve lepo u tekstu..deportovan je zbog krivicne osude posedovanja narkotika u granici višoj od dozvoljenog za ličnu upotrebu.
Po federalnom zakonu podložan je deportaciji, bio je već i kod imigracionog sudije…Trumpova administracija je samo ubrzala proces koji bi se svakako dogodio

Zamisli, 30 godina se provlaci na izbeglicki status, uziva ko zna kakve privilegije, verovatno usput radi na crno....

Umesto da se posteno zaposli, resi svoj status i prestane da bude izbeglica, ali ne zele - lakse i lepse im da se grebu o privilegije na osnovu izbeglickog statusa.

I sad mi treba da sazaljevamo jednog obicnog parazita? :D
ne lupaj kada ne poznajes materiju, ja sam imao zeleni karton,a nisam izbeglica - moras da aplikujes za drzavljanstvo, a on je bho lenj, glup, baksuz, nije stigao za vreme korone, sta god... mozda se nije osecao amerom kao ja? bojao se da ga ne nazovu pokondirenom tikvom

Pa pise sve lepo u tekstu..deportovan je zbog krivicne osude posedovanja narkotika u granici višoj od dozvoljenog za ličnu upotrebu.
Po federalnom zakonu podložan je deportaciji, bio je već i kod imigracionog sudije…Trumpova administracija je samo ubrzala proces koji bi se svakako dogodio
ne mora da znaci, nego se politika promenila, ja vam lepo kazem... on je tada bio skolarac, prosle su decenije od tog slucaja, ali je ostao zabelezen

Back