Quantcast

ИЗБАЦУЈУ из куће мајку троје деце и инвалида рата, банка је продала мимо закона!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...i-invalida-rata-banka-je-prodala-mimo-zakona/

ИЗБАЦУЈУ из куће мајку троје деце и инвалида рата, банка је продала мимо закона!

Гордана Јовановић из малог Пожаревца у општини Сопот, мајка троје деце и супруга ратног војног инвалида, у опасности је да остане без крова над главом, под којиме је провела већи део живота и подигла децу. Због кредита од 5.000 евра из 2007., који је петочлана породица са једним хранитељем враћала годинама (последњу рату у септембру 2018. године), судија шаље извршење о исељењу где констатује да је банка ПРОДАЛА њихову кућу још 2015. године без обавештења и поштовања продецуде, а пре тога је одбила у више наврата да им саопшти висину преосталог (малог) дуга?!– Узели смо кредит 2007. године од свега 5.000 евра, тада је кућа стављена под хипотеку, а задужили смо се првенствено да би се Александар лечио јер је имао трауме после ратишта, тежину од чак 237 килограма која је изазвала велике здравствене тегобе и запао је у депресивно стање. Само сам ја била радно способна, а супруг је 17 година био у кући и ја сам се бринула о њему, кући и троје деце. Заједно смо више од 30 година. Радила сам три посла да бисмо преживели, а рате за кредите смо враћали. Последња уплата је извршена у септмебру 2018. године да би нам судија путем нашег адвоката саопштила да је банка нашу кућу продала још 2015 године, без икаквог обавештења – прича Гордана о невероватној неправди која је задесила и њу и правосудни систем Србије.


„Тражила сам од банке да ми саопшти тачан износ преосталог дуга, јер смо у једном тренутку имали могућност да га исплатимо у целости, али нисмо добили никакав одговор од банке. Ни данас не знамо колико смо још дужни, осим што су нам рекли да је „сума мала“, а банка нас до данас није обавестила ни о томе да нам је продала кућу пре четири године иако смо након тога годинама банци плаћали рате за кредит“, каже Гордана Јовановић.


Суд је упорно слао дописе на свекрву Ружицу, која живи у иностранству и страни је држављанин, а која је само 3/4 власник куће. Супруг Александар је већински власник куће, ратни ветеран и војни инвалид, који има посттрауматски синдром због свега што је преживео на ратишту.


– Супруг је ратни ветерана и инвалид рата Александар Јовановић и већински власник куће, а свекрва Ружица Јовановић је 3/4 власник куће, иначе страни држављанин који не живи у Србији, а на чије име су упорно стизала упозорења суда и неплаћеним дажбинама. Све што је стигло смо уредно вратили у суд, где је констатована неправилност, али нико у суду није реаговао на то нити на све указе нашег правног заштитника по том питању! Само нам је одједном судија послала решење о исељењу 23. децембра, у сред зиме!


У видео прилогу погледајте више о овој страшној неправди која је задесила породицу Јовановић из Малог Пожаревца.


СНС УСТАШЕ!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.