Nemam reči za laži napisane od strane Check021!!! Prvo SWIM se uopšte ne drži svoje terapije, već, kada dobije prepisanu (i vešto izmanipulisanu ogromnu) dozu od 260 kapi, to unosi intravenozno, što potvrđuju spricevi i igle raznih veličina po čitavoj kući, kaiši u obliku omče, krvavi tragovi u kupatilu (gde obavlja seansu zloupotrebe Metadona) i debilno stanje, u kojem izlazi iz kupatila. Normalno, on to poriče, ali mislim da jako potcenjuje našu inteligenciju. Sa sobom nosim svoju tašnu grčevito, kao poštar, skrivam bočice (od nedavno, jer smo mu dali priliku da sam sebi daje terapiju, pa je stalno bio kao moron), pretražujemo sobu da bih našli eventualno kupljenu dodatnu bočicu, ili tragove fabrikovanje metanfrrtamina i raznih drugih veštačkih tvorevina, kojima ni ime ne znam, samo znam da u skraćenici od tri slova jedno je X, pokušavamo da poštedim maloletnu devojčicu, koliko možemo, da što manje učestvuje u svemu, ali je to bezuspešno, jer dete nije slepo, a i inteligentno je, hvala Bogu. Poslednje, što je uradio, je bilo juče, kada je pronašao skrovište Metadona, uzeo bočicu, i pored 260 kapi što je juče ujutru dobio, uveče, prilikom kupanja, sproveo sebi čitavu bočicu u vene. I opet sam pronašla i špric i igle u šorcu što je skinuo sa sebe i bacio u veš. Čudi me što još diše. Eto toliko o SWIM-u, i njegovom zapomaganju.Prošlog jula smo jurili sa njim u urgentni, da bi mu spasili život. Srećom, stigli smo na vreme.Nisam alkoholičar, ali i da jesam, on bi trebao biti poslednji, da mi to prebaci. Na žalost, mislim da ću mu ipak pokazati kapiju, jer mislim da je jedan nezahvalan monstrum, koji nema nameru da se izleči, a ja imam i tu devojčicu, koju bih volela da dalje raste u mirnijem okruženju. Inače, zapomaganje Check021 sam slučajno pronašla. Pozdrav svima od SWIM mame (inače i mail mi je zloupotrebio, pa se zato zovem ovako).
- I opet, i opet... Sve isto i isto... Svaki put, majka SWIM-a,ovo tvrdi. Svako ,ko je ikad bio u metadonskom centru - bio na terapiji i slicno , zna i vidi da se metadon meri spricem.OD deset ILI dvadest mililitara.Zato je i na bocici napisano 30kapi=1ml/10mg. ZNACI : kao sto je i receno , ISKLJUCIVO - ono sto je SWIM-u pronadjeno JE ZA MERENJE.Ovo sto ste mu pronasli,rekao mi je da bio drugar do njega - koji je bio u GADNOJ KRIZI i trazio bocicu,tvrdeci da ce mu platiti kaznu koju je sud izrekao pre skoro MESEC DANA , a njegova majka ne moze ili ne znam vec sta - da plati. { tu bi dodao nesto,ali bih upao u probleme...}
-Manipulacija ljudima , pa ne znam ... Koliko znam SWIM je decko ,kao i svi drugi dvadesetjednogodisnjaci koji sasvim normalno razmisljaju.PETNAEST SPECIJALACA,I PRIMARIJUSA dr.prof Vuckovica ,koji su prosli sito i reseto kako bi ucinili metadonsku terapiju dostupnom, i koji znaju SVAKI TIP ,PROFIL OSOBE , mislim da jje NEMOGUCE izmanipulisati od strane ... SWIM-a , koji nema veze sa vezom. DE FACTO CINJENICE SU SLEDECE:
1.Povecanje doze je sledilo usled VIDNIH simptoma,a ne psihickih - dakle - psihicki su JOS UVEK iskljuceni { insomnia,letargija,depresija...} SAMO ISKLJUCIVO fizicki simptomi koje je specijalista video i procenio da to tako MORA. Inace,JAKO JE TESKO DIZATI mg metadona - SVI TO ZNAJU... Pa tako,i SWIM nista pooosebno nije vec jedan pacijent kojem { mozda , ne znam } jetra jednostavno drugacije obradjuje heptanon hcl , sto I ZATO CINI METADONSKU TERAPIJU - I.N.D.I.V.I.D.U.A.L.N.U - za svakoga.Mozda bi doza od 150kapi,narkomana koji je 10god. bio na igli sredila , ALI , to sve zavisi od TRI osnovna enzima {mesta} gde se metadon razradjuje,metabolizma,fist-pass barijere itd... Koliko sam obavesten - a to zna svako,iole upucen.Dakle,doza,od 260kapi jeste,koliko SAD i ja znam I PO VAMA, skroz "O.K" tacnije ,taaaman sto njemu treba da se skloni sa ulice - ZAR NE?????
2.Metadon sklonivsi SWIM-a sa ulice,skinuvsi ga sa heroina posle minimum cetiri razlicita pokusaja svakavim metodama,i posle spomenute smrti - cini sam lek ,za njega , SPASIOCA - jer i jeste.Ili negde gresim? A,da ... zaboravio sam... Skinuo se sa coskova gde je dilovao da bi zaradio za fix njemu i devojci , ugojio se 10-15kg, ima stabilne veze , ne "londra" ,ima skrooz novo drustvo - ZAVRSIO AKADEMIJU - STEKAO DIPLOMU POSLE SREDNJE SKOLE , NA METADONU - UZ METADON.
3. HAOS U PORODICI , i stanje koje bi se merilo razumevanjem,komunikacijom,harmonijom i medjusobnim postovanjem DRASTICNO JE SKOCILO NA GORE - opisavsi ga sada sa "o.k" , sa "nepodnosljivog" -kada je na blokatoru skakao kroz prozor,probijao blokator,obijao trafike,otimao pare na razne nacine,prodao lap-top i slicno ... SADA TOGA NICEGA NEMA,PA SE SKORO I ZABORAVILO. S toga , u pravu sam i ovde - DE FACTO , JESTE STANJE BOLJE... izuzevsi neke glupe svadje koje svakodnevnicu cine.
4. SWIM je jako pametan i ambiciozan decko,znam ga,i nema sanse da bi iste greske ponavljao iznova i iznova. Ako i spovodi IV metadon , Vi biste trebali tu { jer u vama ,kao jednom od roditelja} vidi nekog s' kime bi mogao da poprica ponekad... Samo ,Vi to ili ne zelite - ili ne znam... Sa svim svojim vrlinama i manama,on je Vas SIN - koji se JUNACKI bori sa SVAKODNEVNOM BOLESCU. Vodi RAT , DOBIJA { sto je najbitnije } , BITKE - ALI RAT CE DA TRAJE... jos dugo. Morate shvatiti,da je on tek nekih devet meseci na terapiji,i da ce trebati vremena da se stabilizuje NA JEDNOJ DOZI - gde ce se osecati ok , te POVRATITI NEKAKO POVERENJE - DOGOVOROM. Dogovor kucu gradi.
Ovo su samo neke od CINJENICNIH STANJA. Da li Vi imate nesto da kazete da NIJE tako??
- Heroinomana, iglomana , sacuvati i naci pravu terapiju za njega - i smatrati da je problem neki {u smislu "on se vratio da se drogira" , "njemu metadon koristi kao droga,ili preprodajno sredstvo" } samo zato sto nadjete spric i igle { koje koliko ja znam JE OBECAO DA VISE NIKAD NECE DRZATI - osim ako se nesto ne dogovorite } , onda je to VEC USPEH.
Imate prilike,pogledajte onog drugog ex-drugara njegovog.... Kako je on prosao - A DATO MU JE BILO - SVE. Kuca,extra full opremljena,mesecna primanja - jeste minimalna ali PRIMANJA.SVE PLACENO ...
Samo je TREBAO DA SE ISCIMA ZA SEBE - JER TI NIKO DRUGI TO NECE URADITI. SWIM , i tako mladji , i kojeg neosnovano poredite sa pomenutim , NIKADA ni POLA sanse koja je bila data , .... , nije imao. Ni kucu,ni stan,ni placeno sve,ni svoju kuhinju...ma SVE BRE - samo je on , trebao , da se prijavi na M.terapiju kao i SWIM i ne bi doslo do toga - da sada njega ... uzimate kao nesto s cime cete porediti SWIM-a kad god treba da ga podsetite na "onaj period" koji ne zeli. ZNA ON TO VRLO DOBRO - I ZNA ON STA JE I KOLIKO SE TRUDIO DOBITI ODGOVARAJUCU TERAPIJU KOJA CE SACUVATI GA OD ULICE,GLADI,ISMEJAVANJA,I PSIHICKOG PROPADANJA.
-Swim je sada obrazovana,tj. visoko edukovana osoba,koja zna da se smeje,ima devojku,voli da izlazi,ima drustvo s kojim ce uvek popiti, ima motiv za zivot,da ustane , i ... vidi sta nosi sledeci dan.
-Stari swim , ni jedno od ovoga,osim devojke , nije imao. Ne???
-Osoba s kojom SWIM MRZI da ga poredite , pa... nije NISTA uradio kako bi stigao do onoga sto navodno bi mu pomoglo - a to je terapija koju SWIM ima , i gde cinjenice,lekari,specijalisti i SVI koji ga poznaju ce reci - OVO JE NOVA OSOBA,OVO JE ... KOJEG SMO TRAZILI VEC TRI GODINE ,I SADA GA IMAMO.
-Mislim da ne zasluzuje tortruru koju ima trenutno.Svako ,svako ... pogotovo dete zasluzuje sansu da pokaze da je nepravda,da nije tako,i da moze bolje.Budite i Vi nekad malo popustljiviji te razmislite dobro pre nego sto mu kazete bilo sta - jer bivsi narkomani, ili trenutne osobe na supstitucionoj terapiji , jesu jos uvek { pogotovo u prvih godinu dana } jaako osetljive osobe { znam,sad ce se svesti da je swim razmazen,te da mu treba ovo ,ono kako bi NJEMU bilo dobro - no NIJE TAKO vec...} slabe osobe , ne razmazene - vec UBIJENE OD SIVILA i ASFALTNE MELO DRAME koju su vodili pre terapije m-om.
- Kao sto sam rekao,dogovor kucu gradi. Treba sesti,pricati i dogovoriti se . Tako ,tako i tako. Ti ces moci ovo , ja cu ovo , ako ono ... Ili obrnuto ... Sve jedno ,ali ZA NEPOVEROVATI JE da SAMO SWIM treba da se trudi kako bi ucinio kucu ,i atmnosferu u istoj - boljom... :/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I ... Ono sto mi je SWIM rekao jeste,da .. U vecernjim casovima,kada se njegovi roditelji opustaju uz vino, ili pak nesto zestoko - sto je lekar obema roditelja ZABRANIO - onda,i u 90% ONDA nastaju svadje,prepiranja i ostalo... SWIM MOLI DA TADA,KAO I VI,SAMO SE OPUSTI I GLEDA TV ILI PRICA N.O.R.M.A.L.N.O SA VAMA - a preko dana, sta imate da pricate - pricajte...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mislim da isterivanjem na ulicu,i slicnim stvarima, te ostavljanjem SOPSTVENOG SINA na ulici - bez OSNOVNIH USLOVA ZA ZIVOT ,jednostavno nije humano , a mislim da i nije po zakonu.
Ipak, narkomaniju koju majka swim-a odbija da prihvati kao HRONICNU bolest,a "De Facto" - iz prilozenog , jeste ... SE NE RESAVA TAKO. Sta vise ,zelite li da kroz mesec,ili dva,se ogrnete u crno i pomislite : "Mozda je moglo drugacije?" ...