Izbacili reč "tata" iz uputstva za trudnice kako ne bi uvredili istopolne parove

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Ministarstvo zdravlja Velike Britanije uklonilo je reč "tata" iz knjižice o trudnoći, iz straha da bi zbog toga roditelji homoseksualci i lezbejke mogli biti uvređeni.

Zvaničnici su odlučili da se, u vodiču za roditelje na 200 strana, umesto toga koristi reč “partner”, nakon što su kritikovani da se reč “tata” može shvatiti diskriminišuće kad je reč o istopolnim parovima.

Brisanje ove reči razbesnelo je drugu stranu, koja tvrdi da se na ovaj način potkopavaju porodične vrednosti.

- Ovo je deo agende koja treba da tip porodice koji se ne može zasnovati prirodnim putem prikaže kao nešto prirodno - kaže Norman Vels, iz Organizacije za obrazovanje porodice.

- Ministarstvo zdravlja ne bi trebalo da razbacuje novac poreskih obveznika kako bi udovoljavala interesima manjinskih grupacija. Bez obzira koliko se trudili da na pozitivan način predstave porodice istopolnih parova, ostaje činjenica da su, da bi se začelo dete, potrebni muškarac i žena - kaže on.

Njegovi istomišljenici kažu da Ministarstvo treba da rešava ozbiljnije probleme, nego da se bavi definicijom pojma “tata”.

Novi priručnik se za sada upotrebljava samo u Škotskoj, koja je potvrdila da je štampanje nove verzije knjižice u tiražu od 90.000 kopija koštalo 100.000 funti.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/32574...trudnice-kako-ne-bi-uvredili-istopolne-parove

EU vrednosti <3
 
Само чекам кад ће и код нас да заживи идиотска морфема 'партнер' за мужа, жену, девојку итд.

Додуше ми смо захваљујући комунизму већ имали 'брачног друга' што може да послужи и овим трансексуалним родитељима.
 

Back
Top