Софија
Legenda
- Poruka
- 53.462
A i iz iskustva znam da i šefovi vole nekog stabilnog i vrednog ko ne pravi probleme i ko odrađuje posaoSjajno napisano
Elem ja nisam deo klana i ne merim se ni sa kim
Sa svima sam ok ali gledam da ne ulazim u rasprave i konflikte
Radim najbolje što mogu
Uvek sam za to da se spusti lopta i nadje kompromis
Družim se ali sa nekim više a sa nekim nimalo kako mi ko odgovara
Radim pošteno i časno i vrlo sam posvećena
Trudim se da dam smisao poslu i da nađem u njemu dozu kreative koliko je moguće
Posle mnogo godina staža mogu ti reci da ne vredi trošiti živce oko posla
To je ipak posao
Odradis to za šta si plaćen i odeš kući
Life is much more than work
Treba imati balans u zivotu i ograditi se da te posao i kolege ne pojedu
Čuvati određenu dozu distance i uvek biti kulturan i dokazivati se radom
Zbog sebe
Za takve uvek ima posla
- - - - - - - - - -
Poslodavac koji to ne ceni je zanenljiva kategorija kao i radnik pa treba tražiti poslodavca koji vrednuje časne vredne odane i poštene ljude
Апсолутно тачно, чак и кад је шеф шкарт који прави кланове и манипулише на фору ''завади па владај''.
Мој посао је такав да имам пуну аутономију у раду, тако да нема сударања ни са ким.Стриктно се зна шта је чије задужење и то је уобличено у писаној форми тако да је уваљивање посла од стране колега сведено на оно ''је л' можеш , молим те, да ми помогнеш?''.
И наравно да се испомажемо кад је нужда.
Колектив је женски. Сплетки је било. Али како нас има на списку са све чистачицама 19, те персоне су врло брзо обележене и изоловане суптилно.
Моја нарав је весела и са свима добро функционишем.
Кроз године рада сам схватила да у послу могу да се дружим само са онима с којима сам ''егал''. Док са људима који су ми подређени, дружење се увек окончавало мојим разочарењем- једноставно, људи забораве да си им на послу надређени и почну да одбијају задужења или да фушаре свој посао јер сматрају да другарство толерише све.
Тако да сам и ту, временом, подвукла црту.
С двоје колега сам заиста блиска. Заједно смо све муке и школе прошли. Дружимо се и приватно. Познајемо се породично.
Кланове немамо, тако да немам проблем ком се царству приволети.
За годишњи се лако договарамо.
У сваком случају, кад изађем с посла, у 99% случајева га не помињем код куће осим ако циљано није тема. То нешто значи.