Izazovi na poslu

Sjajno napisano
Elem ja nisam deo klana i ne merim se ni sa kim
Sa svima sam ok ali gledam da ne ulazim u rasprave i konflikte
Radim najbolje što mogu
Uvek sam za to da se spusti lopta i nadje kompromis
Družim se ali sa nekim više a sa nekim nimalo kako mi ko odgovara
Radim pošteno i časno i vrlo sam posvećena
Trudim se da dam smisao poslu i da nađem u njemu dozu kreative koliko je moguće
Posle mnogo godina staža mogu ti reci da ne vredi trošiti živce oko posla
To je ipak posao
Odradis to za šta si plaćen i odeš kući
Life is much more than work
Treba imati balans u zivotu i ograditi se da te posao i kolege ne pojedu
Čuvati određenu dozu distance i uvek biti kulturan i dokazivati se radom
Zbog sebe
A i iz iskustva znam da i šefovi vole nekog stabilnog i vrednog ko ne pravi probleme i ko odrađuje posao
Za takve uvek ima posla

- - - - - - - - - -

Poslodavac koji to ne ceni je zanenljiva kategorija kao i radnik pa treba tražiti poslodavca koji vrednuje časne vredne odane i poštene ljude

Апсолутно тачно, чак и кад је шеф шкарт који прави кланове и манипулише на фору ''завади па владај''.

Мој посао је такав да имам пуну аутономију у раду, тако да нема сударања ни са ким.Стриктно се зна шта је чије задужење и то је уобличено у писаној форми тако да је уваљивање посла од стране колега сведено на оно ''је л' можеш , молим те, да ми помогнеш?''.
И наравно да се испомажемо кад је нужда.
Колектив је женски. Сплетки је било. Али како нас има на списку са све чистачицама 19, те персоне су врло брзо обележене и изоловане суптилно.
Моја нарав је весела и са свима добро функционишем.
Кроз године рада сам схватила да у послу могу да се дружим само са онима с којима сам ''егал''. Док са људима који су ми подређени, дружење се увек окончавало мојим разочарењем- једноставно, људи забораве да си им на послу надређени и почну да одбијају задужења или да фушаре свој посао јер сматрају да другарство толерише све.
Тако да сам и ту, временом, подвукла црту.
С двоје колега сам заиста блиска. Заједно смо све муке и школе прошли. Дружимо се и приватно. Познајемо се породично.
Кланове немамо, тако да немам проблем ком се царству приволети. :)
За годишњи се лако договарамо.
У сваком случају, кад изађем с посла, у 99% случајева га не помињем код куће осим ако циљано није тема. То нешто значи. ;)

:lol:
pa stvarno
ponekad me toliko iznervira da bih ga ubila
a ponekad me odusevi da bih mu spomenik digla
da citiram reci koje mu je menadzerka skoro rekla - "ja tebe obozavam, al si kreten" :rotf:

- - - - - - - - - -

radni kolektiv je copor, gradiliste ili univerzitet nebitno je

svaki pokusaj racionalizacije mora se zavrsiti razocarenjem

tu se ili uklapas i postajes clan copora, to jest zivotinjica

ili se sklanjas i zapocinjes sam neki svoj posao, svodis kontakt s ljudima na minimum

tacno
i sve u zivotu ovako funkcionise

radni kolektiv je copor, gradiliste ili univerzitet nebitno je

svaki pokusaj racionalizacije mora se zavrsiti razocarenjem

tu se ili uklapas i postajes clan copora, to jest zivotinjica

ili se sklanjas i zapocinjes sam neki svoj posao, svodis kontakt s ljudima na minimum

Како бих ја ово друго, да радим у пиџами, и што мање да виђам сараднике.

Како бих ја ово друго, да радим у пиџами, и што мање да виђам сараднике.

moj posao takav

- - - - - - - - - -

Једноставно правило: monkey doese what monkey sees.

Ради како други раде, причај о чему други причају. Мени се стомак окрене на помисао да на такав начин капитупирам пред људима који ми нису ништа, али схватам да је за жену колектив бог и батина.
Нисмо исти. Нити треба да будемо.

ovo si u pravu - ne mogu one bez kolektiva

- - - - - - - - - -

Ja sam imao posao na kojem je bilo pola muškaraca i pola žena.Muškarci su išli na teren i hvatali krivine a žene se svađale, trudile da ništa ne rade i pokušavale da saznaju šta nam se dešava u gaćama.

Samoupravljanje :cool:

Sjajno napisano
Elem ja nisam deo klana i ne merim se ni sa kim
Sa svima sam ok ali gledam da ne ulazim u rasprave i konflikte
Radim najbolje što mogu
Uvek sam za to da se spusti lopta i nadje kompromis
Družim se ali sa nekim više a sa nekim nimalo kako mi ko odgovara
Radim pošteno i časno i vrlo sam posvećena
Trudim se da dam smisao poslu i da nađem u njemu dozu kreative koliko je moguće
Posle mnogo godina staža mogu ti reci da ne vredi trošiti živce oko posla
To je ipak posao
Odradis to za šta si plaćen i odeš kući
Life is much more than work
Treba imati balans u zivotu i ograditi se da te posao i kolege ne pojedu
Čuvati određenu dozu distance i uvek biti kulturan i dokazivati se radom
Zbog sebe
A i iz iskustva znam da i šefovi vole nekog stabilnog i vrednog ko ne pravi probleme i ko odrađuje posao
Za takve uvek ima posla

- - - - - - - - - -

Poslodavac koji to ne ceni je zanenljiva kategorija kao i radnik pa treba tražiti poslodavca koji vrednuje časne vredne odane i poštene ljude

Slažem se, tako i ja razmišljam. Ne želim da nepotrebno trošim svoje vreme, energiju i misli.
Uživajmo u životu. :D

Izazovi su super...bitno je da problema nema...:lol:

- - - - - - - - - -

...inace sam od onih radoholicarskih smaraca koji uvek ceprka nesto, podelim svoj dorucak, kad spremim sebi kolace spremim i drugima...itd..bitni su mi dobri odnosi na poslu i mogu sa svima..

Zahvaljujem na odgovorima, zaista su kvalitetni i daju za razmišljanje.

Da li se onda prikloniti kolektivu kako bih
i sama bila pošteđena i time stekla "bolji" društveni status? Problem je što meni nije teško prihvatiti se posla, ali nekako se osećaš glupo kada znaš da ti iza leđa pričaju da si dežurna budala. Tu je i moja obitelj zbog koje bih možda i ja trebala moljakati duži godišnji, ali nekako sam uverena da je njima draže kad im je mama zaposlena, produktivna (jer se ja prosto bolje osjećam kad radim, nego kad znam da sam od leta do zime i obrnuto samo pronalazila načine da izbegnem radne zadatke kojima neću moći da se pohvalim pred drugaricama) i koja privređuje da može svojoj deci da priušti pristojan život.

Zahvaljujem na odgovorima, zaista su kvalitetni i daju za razmišljanje.

Da li se onda prikloniti kolektivu kako bih
i sama bila pošteđena i time stekla "bolji" društveni status? Problem je što meni nije teško prihvatiti se posla, ali nekako se osećaš glupo kada znaš da ti iza leđa pričaju da si dežurna budala. Tu je i moja obitelj zbog koje bih možda i ja trebala moljakati duži godišnji, ali nekako sam uverena da je njima draže kad im je mama zaposlena, produktivna (jer se ja prosto bolje osjećam kad radim, nego kad znam da sam od leta do zime i obrnuto samo pronalazila načine da izbegnem radne zadatke kojima neću moći da se pohvalim pred drugaricama) i koja privređuje da može svojoj deci da priušti pristojan život.

A da pocnes da trazis neki bolji posao ili otvoris svoju firmu?

Izazovi su super...bitno je da problema nema...:lol:

- - - - - - - - - -

...inace sam od onih radoholicarskih smaraca koji uvek ceprka nesto, podelim svoj dorucak, kad spremim sebi kolace spremim i drugima...itd..bitni su mi dobri odnosi na poslu i mogu sa svima..

jel si imala nekad konflikt i kako si ga rešila, na poslu, mislim na neki koji nije mogao da se zaobiđe nego je moralo da se reši i bilo je bitno

- - - - - - - - - -

I tako ... usrasmo temu za 5 minuta.
Ajde dobri svete, kritikujte sefove. Sefovi su gomna!

možda ćeš i ti nekad biti šef :neutral:

- - - - - - - - - -

majke mi, ne mogu nikako povezati nik sa zivim covjekom, ovo je sigurno tabovo novo chedo, artifishl intelidzens korisnik :)))))

- - - - - - - - - -

srecom ne znam nikoga sa ovakvim nacinom komunikacije isjeko bi ga ziletom i probo shrafcigerom :))))

i verovatno ne bi u zatvor :confused:

Back