Izazovi na poslu

jesenska

Početnik
Poruka
4
Da li na poslu treba da se bude dobar sa "klanom" kojem je glavna tema kada će ko na godišnji, ko će manje da radi, ko će na koga da prebaci odgovornost, ko će da bude budući šef itd... Ili da se poštuje nadređenog, ne istjeruje previše pravda, da se manje sudeluje u ogovaranjima, a više da se informiše po pitanju posla...

Pitam, jer se nekako bolje osećam kad se posvetim poslu, nego kad se svako malo žalim na nepravdu među nadređenima i podređenima, da s nekim ne pričam 5 dana, jer me krivo pogledao pa čak i kad to znači da možda neću na godišnji odmor kad i svi i da ću možda ispasti "glupa", jer se ne prenemažem i ne glumim žrvtu kako u privatnom tako ni u poslovnom životu. Neke kolegice se večito žale i zbog toga imaju različite beneficije kod nadređenih (više spojenih dana godišnjeg odmora, prešutno im se dozvoljava da prebace posao na drugoga), ali nijedna od njih nije zadovoljna svojim statusom i večito se uspoređuju s drugima.

Iskreno, nisam baš imala prilike popričati s nekim tko je više u hijerarhiji, zanima me da li se i oni žale na premale plate, previše posla, premalo godišnjeg i sl. ili nekako uspjevaju uskladiti poslovni i privatni život bez da se počupaju s drugima zbog toga? Mogla bih i sama da okrenem igru u svoju korist, da sam jedan dan dobra s jednim, drugi dan s drugim, da prenosim tračeve malo ovom, malo onom, dramim i ulizujem se gdje je potrebno, ali stvarno ne vidim smisao toga pa vas molim da me malo prosvetlite :) Da li je posao samo plata i uspešno balansiranje u međuljudskim odnosima ili više od toga?

moj najveci izazov na poslu je da ne nabijem sefu blic u dupe, da svicka kroz oci :malav:

ogovaranja imas svuda, to da te zaobidje ne moze...

treba da se bude dobar sa svima koliko je to moguce, zarad funkcionisanja firme i posla, ne moze da se dobro radi ako se svadjas i ne pricas sa kolegama...
dakle sa svima ok odnos, sa nekim ces biti blizi sa nekim ne, ali ona osnovna doza postovana i saradnje mora da postoji

i ovi na visosj lestvici se zale ne boj se, kukaju da nemaju pare dok simultano rezervisu hotele u inostranstvu za vikende :roll:
svakome je njegova muka najveca
coveku koliko god da das para njemu nikad dosta

Poslednja izmena:
Једноставно правило: monkey doese what monkey sees.

Ради како други раде, причај о чему други причају. Мени се стомак окрене на помисао да на такав начин капитупирам пред људима који ми нису ништа, али схватам да је за жену колектив бог и батина.
Нисмо исти. Нити треба да будемо.

Da li na poslu treba da se bude dobar sa "klanom" kojem je glavna tema kada će ko na godišnji, ko će manje da radi, ko će na koga da prebaci odgovornost, ko će da bude budući šef itd... Ili da se poštuje nadređenog, ne istjeruje previše pravda, da se manje sudeluje u ogovaranjima, a više da se informiše po pitanju posla...

Pitam, jer se nekako bolje osećam kad se posvetim poslu, nego kad se svako malo žalim na nepravdu među nadređenima i podređenima, da s nekim ne pričam 5 dana, jer me krivo pogledao pa čak i kad to znači da možda neću na godišnji odmor kad i svi i da ću možda ispasti "glupa", jer se ne prenemažem i ne glumim žrvtu kako u privatnom tako ni u poslovnom životu. Neke kolegice se večito žale i zbog toga imaju različite beneficije kod nadređenih (više spojenih dana godišnjeg odmora, prešutno im se dozvoljava da prebace posao na drugoga), ali nijedna od njih nije zadovoljna svojim statusom i večito se uspoređuju s drugima.

Iskreno, nisam baš imala prilike popričati s nekim tko je više u hijerarhiji, zanima me da li se i oni žale na premale plate, previše posla, premalo godišnjeg i sl. ili nekako uspjevaju uskladiti poslovni i privatni život bez da se počupaju s drugima zbog toga? Mogla bih i sama da okrenem igru u svoju korist, da sam jedan dan dobra s jednim, drugi dan s drugim, da prenosim tračeve malo ovom, malo onom, dramim i ulizujem se gdje je potrebno, ali stvarno ne vidim smisao toga pa vas molim da me malo prosvetlite :) Da li je posao samo plata i uspešno balansiranje u međuljudskim odnosima ili više od toga?

izem ti firmu u kojoj se godišnji dobija na osnovu prenemaganja (godišnji ili druge beneficije, nebitno)
i nadređeni se žale ma male plate, veruj mi, msm meni su se moji žalili :lol:
e sad ne znam jel to dobro po mene il jok :think:
a je li... jel i ti više radiš od koleginica za istu platu? :lol:
ako ne, onda mora da su se žalile na tebe da one više rade od tebe a primaju istu platu.

Posao je plata
Plata hrani familiju
medjuljudski odnosi su u toj prici totalno sporedna stvar
toliko

У основи да, не долазиш да причаш шта си синоћ сањала, зашто пушиш ментол цигарете а не ове обичне...
Али са друге стране ако им се не шлихташ ни мало, наш свет зна да буде необично поган.
Просто не могу да прихвате чињеницу да не желиш да се социјализујеш са њима.

Мени су на грађевини сакривали алат, па се спрдали док ја то тражим уместо да радим.
Тад сам био млад и пун стрпљења, данас би неко добио увећање аркаде...

На моју срећу, сада имам посао на коме могу да се фокусирам на оно што ми је дужност.
Комуникација штура, али коректна. Не мења ми се то.

У Србији су углавном тешки људи, не толико сам посао.

Družio sam se svojevremeno sa jednim Bosancem koji je stalno isticao onu policijsku parolu:"Služba je služba, družba je družba" :mrgreen:

U posao ne treba ulagati previše emocija. I ti "ortakluci" na poslu se ne zasnivaju na samom poslu nego na nekim drugim interesima. Tako da, uključiš se kad dođeš na posao, isključiš se kad izađeš kroz vrata, i snabdej se gomilom fraza kao "nisam plaćen za to" i teraj dalje do sledećeg posla

У основи да, не долазиш да причаш шта си синоћ сањала, зашто пушиш ментол цигарете а не ове обичне...
Али са друге стране ако им се не шлихташ ни мало, наш свет зна да буде необично поган.
Просто не могу да прихвате чињеницу да не желиш да се социјализујеш са њима.

Мени су на грађевини сакривали алат, па се спрдали док ја то тражим уместо да радим.
Тад сам био млад и пун стрпљења, данас би неко добио увећање аркаде...

На моју срећу, сада имам посао на коме могу да се фокусирам на оно што ми је дужност.
Комуникација штура, али коректна. Не мења ми се то.

У Србији су углавном тешки људи, не толико сам посао.

zna takva komunikacija i pajtanje na poslu da odu bestraga
stalno moras da se stopujes sta ces o sebi da kazes da se to ne zloupotrebi kad najmanje ocekujes
ista situacija je I ovde na forumu

ipak meni se cini da nju vise muci to sto neke kolege lakse dolaze do beneficija
i pogresno misli da je to zbog plitkih razgovora uz kafu

takve ekipe na poslu nikad nemaju rok trajanja jer traju samo dok neko ne narusi tudji interes svojim potrebama

Da li je posao samo plata i uspešno balansiranje u međuljudskim odnosima ili više od toga?
visse od toga. mogucnost psiholoske pomoci kolegama, prvenstveno razvijanje navike da ljude ne treba dozivljavati licno vec razumeti sta ih to vozi ka svesnom il podsvesnom povredjivanju okoline, a onda ih usmeriti ka resavanju licnog problema, sto ce se vremenom reflektovati i poslovnu sferu.

Ja sam imao posao na kojem je bilo pola muškaraca i pola žena.Muškarci su išli na teren i hvatali krivine a žene se svađale, trudile da ništa ne rade i pokušavale da saznaju šta nam se dešava u gaćama.

Класика.

- - - - - - - - - -

zna takva komunikacija i pajtanje na poslu da odu bestraga
stalno moras da se stopujes sta ces o sebi da kazes da se to ne zloupotrebi kad najmanje ocekujes
ista situacija je I ovde na forumu

ipak meni se cini da nju vise muci to sto neke kolege lakse dolaze do beneficija
i pogresno misli da je to zbog plitkih razgovora uz kafu

takve ekipe na poslu nikad nemaju rok trajanja jer traju samo dok neko ne narusi tudji interes svojim potrebama

Форум је најмањи проблем, за мене је ово као тамагочи привезак. Кад ми досади - искључим.

Zavisi i koliko vas je stalno usmereno jeni na druge.
Po meni treba biti uljudan i prijatan sa svima. Ali ne previse blizak ni sa kim, onda nista ne moze narocito ni da te dotice. Ljudi rade sa ljudima, moraju odrzavati kontakte, ali se ne treba upustati u ogovaranja. Neke opste teme su ok, ali i to uopsteno a neke su pametnoj i dostojanstvenoj osobi zaista ispod casti. Samo sto tada ti dolazis na tapet kod takvih, ali je to daleko manja steta nego da postanes poput njih ;)

Jeste plata ali ne mogu da dozvolim i da me neko maltretira na poslu, da cutim i da trpim. Poltrone ne mirisem ali moj najjaci argument kad trazim veca prava je moj rad. Nisam deo tog premirackog klana, ima ih u svim firmama. Posto radim u zenskom kolektivu tu se isto gleda i na kakvom ti je polozaju muz, da li pripada vladajucoj stranki, da li ti pripadas istoj...Ukoliko ispunjavas sve uslove , onda samo cepas. Ne moras nista da radis, sefovi te paze i maze.

Zavisi i koliko vas je stalno usmereno jeni na druge.
Po meni treba biti uljudan i prijatan sa svima. Ali ne previse blizak ni sa kim, onda nista ne moze narocito ni da te dotice. Ljudi rade sa ljudima, moraju odrzavati kontakte, ali se ne treba upustati u ogovaranja. Neke opste teme su ok, ali i to uopsteno a neke su pametnoj i dostojanstvenoj osobi zaista ispod casti. Samo sto tada ti dolazis na tapet kod takvih, ali je to daleko manja steta nego da postanes poput njih ;)
Bravo

Na poslu poštujem hijerarhiju, radim svoj posao časno i profesionalno. Ne komentarišem tuđe sukobe, ako imam nekih dilema na fin način rešavam "u četiri oka". Poštujem druge i poštuju me, svima persiram bez izuzetka. Ne govorim o svom privatnom životu. Ne "trošim" sebe više nego što moram, ne živim zbog posla, već živim od svog posla. Živim za svoju porodicu.
"Loša" energija na poslu me ne dotiče, imam savršenu samokontrolu, umem da se "isključim" iz priča koje me ne zanimaju. Nasmejana sam i na poslu, ne želim da dozvolim da tuđe frustracije utiču na mene.
Nikada ne bih bila na poziciji šefa, jer ne mogu ja da prevaspitavam osobe od 40 i više godina. Na poslu smo da bi radili i poštovali se, a porodica i prijatelji nas vole.

Мене највише нервира када на послу има луфта. Онда има простора за глупости. И то ми је чисто губљење времена.
Најдраже ми је да сам сама, затрпана послом, нема везе. Али време брже прође. Да одрадим своје, како треба, па да бежим, у живот :)

Na poslu poštujem hijerarhiju, radim svoj posao časno i profesionalno. Ne komentarišem tuđe sukobe, ako imam nekih dilema na fin način rešavam "u četiri oka". Poštujem druge i poštuju me, svima persiram bez izuzetka. Ne govorim o svom privatnom životu. Ne "trošim" sebe više nego što moram, ne živim zbog posla, već živim od svog posla. Živim za svoju porodicu.
"Loša" energija na poslu me ne dotiče, imam savršenu samokontrolu, umem da se "isključim" iz priča koje me ne zanimaju. Nasmejana sam i na poslu, ne želim da dozvolim da tuđe frustracije utiču na mene.
Nikada ne bih bila na poziciji šefa, jer ne mogu ja da prevaspitavam osobe od 40 i više godina. Na poslu smo da bi radili i poštovali se, a porodica i prijatelji nas vole.

evo jedna prikladna muzicka numera

moj najveci izazov na poslu je da ne nabijem sefu blic u dupe, da svicka kroz oci :malav:

ogovaranja imas svuda, to da te zaobidje ne moze...

treba da se bude dobar sa svima koliko je to moguce, zarad funkcionisanja firme i posla, ne moze da se dobro radi ako se svadjas i ne pricas sa kolegama...
dakle sa svima ok odnos, sa nekim ces biti blizi sa nekim ne, ali ona osnovna doza postovana i saradnje mora da postoji

i ovi na visosj lestvici se zale ne boj se, kukaju da nemaju pare dok simultano rezervisu hotele u inostranstvu za vikende :roll:
svakome je njegova muka najveca
coveku koliko god da das para njemu nikad dosta

:hahaha:

Sjajno napisano
Elem ja nisam deo klana i ne merim se ni sa kim
Sa svima sam ok ali gledam da ne ulazim u rasprave i konflikte
Radim najbolje što mogu
Uvek sam za to da se spusti lopta i nadje kompromis
Družim se ali sa nekim više a sa nekim nimalo kako mi ko odgovara
Radim pošteno i časno i vrlo sam posvećena
Trudim se da dam smisao poslu i da nađem u njemu dozu kreative koliko je moguće
Posle mnogo godina staža mogu ti reci da ne vredi trošiti živce oko posla
To je ipak posao
Odradis to za šta si plaćen i odeš kući
Life is much more than work
Treba imati balans u zivotu i ograditi se da te posao i kolege ne pojedu
Čuvati određenu dozu distance i uvek biti kulturan i dokazivati se radom
Zbog sebe
A i iz iskustva znam da i šefovi vole nekog stabilnog i vrednog ko ne pravi probleme i ko odrađuje posao
Za takve uvek ima posla

- - - - - - - - - -

Poslodavac koji to ne ceni je zanenljiva kategorija kao i radnik pa treba tražiti poslodavca koji vrednuje časne vredne odane i poštene ljude

Back