Izabran nakaradni LOGO za Evroviziju!!!! Al po Tijanićevom ukusu:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a scena katastrofa...evo shta su oni izabrali
1128.jpg

evo jednog predloga za scenu (ne nadjoh nijedan drugi), pa vi sami uporedite

07-1.jpg

04-1.jpg

03-1.jpg

01-1.jpg

Poslednja tri dizajna, kao i samo idejno rešenje su fascinantna... A šta mi izabrasmo(odn. oni)? Kao i u Sava Centru BEOVIZIJA... Sramota me je shto sam iz Srbije...

Ко хоће да гласа да се промени сцена, ево и петиције:
http://www.petitiononline.com/esc2008b/petition.html

Тек је данас оформљена. Људи гласајте за ту Теслину сцену и проследите ову петицију на друге сајтове и својим пријатељима којима се више свиђају друга решења сем ове сцене коју је изабрао РТС. Многи кажу да је РТС изабрао најјефтинију варијанту да не би имали трошкове. Могли би и од мало јачег картона да употребе материјал за сцену, имајући у виду какве су циције.... Тако су радили и за Марију Шерифовић и нису улагали паре у њу, а још су се хвалили да што скоро ништа нису плаћали, чак ни српску тробојку нису купили за наше у Хелсинкију!? Већ су се тробојку купили ови из Маријиног тима.

А ова сцена Тесла коју сте видели у овој теми, она би коштала само 20 посто више него сцена у Хелсинкију, притом већину пара за сцену не би дао РТС, већ из Европске Уније који и финансирају Евросонг, пре свега мислим на Немачку, Британију, Шпанију и Француску.

Зато и гласајте за ту нову сцену од Тесле, да се промени жири и да бирају нову сцену.

А ево и превода петиције на српски:
Mi, dole potpisani, ucesnici na konkursu i ljubitelji Pesme Evrovizije, verujemo da je sistem izbora scenografije Pesme Evrovizije neregularan i da je izabrani dizajn scene za Pesmu Evrovizije 2008:

1. u zadatim granicama lose realizovan.
2. eksplicitni plagijat proslogodisnje scene.
3. uvreda svim ucesnicima na konkursu za dizajn scene.
4. razocarenje svim ljubiteljima Pesme Evrovizije.

Kao naredni korak, mi zahtevamo jednu od sledecih opcija:

1. Da RTS ponovo izabere ziri koji ce biti nadgledan od strane nepristrasnih profesionalaca i clanova odbora Pesme Evrovizije, gde ce se ponovo birati poslati radovi.
2. Da RTS prepusti odboru Pesme Evrovizije da odredi svoj ziri, koji ce ponovi birati poslate radove.
3. Da se poslati radovi objave na internetu i postave za medjunarodno 'online' glasanje (jedna IP adresa po glasu).

Iskreno, Potpisnici

Ma не да је било бољих идеја, него изгледа да је макар 30 посто радова на тему лога и сцене било боље и оригиналније решење. Требали би они све то online да поставе на неком сајту и да људи гласају путем интернета. Подржимо ово за промену лога и сцене и гласајмо за те петиције. И ја сам гласао. Има много бољих решења и Србија треба да се поноси својим дизајнерима, а не да бирамо неке шљиве, за које нико није ни знао да су то шљиве и радове које може свако дете да направи узраста до 7 година...

Исто то важи и за сцену. Ова Теслина сцена би била наш понос. Била би најоригиналнија сцена икада направљена за Евровизију и најмодернија.

A знате шта симболише ова Теслина сцена:

Пријатељи су ми послали комплетан текст са којим је пријављена ова Теслина сцена у конкурсу.

Сада ћу да поставим и додатне слике о сцени, а после ћу приложити и текст шта значи симболички та сцена. Не могу да верујем да је нису изабрали. Шта лепше от Теслиних изума, овог срца и свега осталог на шта асоцира ова сцена... Видећете између осталог у продужетка текста шта све пише о овој сцени.

Ево свих 8 слика за Теслину сцену, које су и послате на конкурс (иначе онај милешевски Бели анђео који се налази на једној од слика, то је заштитни симбол Србије и под заштитом је Unesco, то је светска културна баштина. Нећемо ваљда само шљиве да приказујемо да је то нешто најлепше из Србије, шљива уосталом има у и многим другим земљама света. Кажу да су српске фреске најлепше на свету. А зашто онда да њих не прикажемо и много тога другог. И Грци су 2005-те године приказивали много тога из својих религијских и митских мотива и Турци 2004-те су то исто урадили. Зашто и ми не би показали свету, оно по чему смо ми јединствени, а то је Тесла, као највећи геније у свету електротехнике, затим прелепе фреске и још на десетине уникалних српских наслеђа. Иначе ови покретни LED екрани би могли да прикажу апсолутно све и свака земља која би се најављивала у полуфиналу и финалу би могла да буде приказана са мотивима из те земље или у вези са том песмом која презентује ту земљу. Шта лепше од тога? А притом су ти екрани покретни. Право лудило и шоу.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

04-1-1.jpg

12-1-1.jpg

Приликом креирања концепта сцене, водило се рачуна о томе да се кроз облик и мотиве на савремен начин прикажу тековине Србије, њена културно-историјска баштина и технолошки напредак (ту је прича око тесле која ти се свиђа хехе, сетимо се да је норвеска на сцени приказала богатство земље алуминијумом и савременом технологијом за обраду истог иако то везе нема са музиком а сцена је испала феноменална и веома напредна за своје време 1996), прикаже припадност Европи, али и извесне специфичности које је чине јединственом.

Овакав догађај је идеалан начин да се трансформише слика о Србији каква је досад постојала. Назив концепта је императив, који свим европским народима говори о томе да је Србију потребно добро упознати, открити њене чари, лепоту, културу, народ. Србија је земља богата животном енергијом, динамиком, културно-историјским наслеђем, нетакнутом природом. Управо су све те карактеристике биле основна инспирација приликом моделовања сцене.

Сцена с поруком “look beyond surface” се састоји из три кључна сегмента: virtuelni pejsaž (virtual landscape), виртуелне коже (virtual skin) и виртуелних облака (virtual clouds). Комплетна сцена је допуњена светлосном опремом коју чине: рефлектори, спот лајтови, топ лајтови, ласери, пројектори и остали сет рефлектора који се користе на оваквим догађајима.

1. Виртуелни пејзаж ( virtual landscape )

Основни део позорнице третира подијум-бину на коме наступају изводјачи. Инспирисан брежуљкастим и равничарским пејсажом Србије који је инкорпориран у евровизијски лого – срце. Гледајући из аудиторијума, облик сцене алудира на ротирано ћирилично слово С. Поред директне везе са Евровизијом, сцена носи још једну поруку, а то је Пејзаж Србије- пејзаж љубави – from Serbia with love – love Serbia. Овај срцолики облик “проткан” је шарама из богатог српског етноса. Транспоновани вез са севера земље, шаре ћилима са југа Србије, мотиви мустри југозападне Србије, струне гусала и тамбура, бурна историја, енергија у људима и њиховим животима, инспирисали су настанак једне комплексне тродимензионалне светлосне мреже која дефинише облик и волумен сцене.

Савремена ЛЕД технологија омогућава да се управо ови мотиви на најбољи начин прикажу у стварности. Основна конструкција мреже је од алуминијума. Њен завршни слој представљају светлосне траке. Простор између мреже је попуњен разапетим ЛЕД платнима покривеним транспарентним плочама (клирит, леxан, стакло…) отварајући неограничен број могућности за визуализацију. Опционо, постоји могућност, да се делови подијума делимично померају, ротирају и мењају угао, путем хидрауличких система.

2. Виртуална кожа (virtual skin)

Представља висећи ЛЕД екран који опкружује залеђе подијума. Он је полутранспарентан за светло и на њему се емитују анимације и визуализације.

3. Virtuelni oblaci (virtual clouds)

Носе их покретне шине. Имају ограничену моћ померања по хоризонталној и вертикалној оси као И могућност ротације око обе осе.

Рекоше ми да су то груди од Венди ))). Додуше она се фотографише често и без брусхалтера, тако да могу бити и нечије друге груди. И даље има доста поштоваоца њеног лика и дела )))). Додуше правилније је рећи њеног лика, без оног наставка "дела".

Фали на овој слица Веља да засвира у трубу.

ps
Не заборавите да подржите петицију за промену лога и сцене.
Сцена: http://www.petitiononline.com/esc2008b/petition.html
Лого: http://www.petitiononline.com/esc2008s/petition.html

Гласајте за обе варијанте. За сцену се тек појавила петиција, а за лого већ постоји та петиција, можда и више од недељу дана уназад. Штета што нису истовремено написали петицију и за лого и за сцену, јер нити лого, нити сцена приказује националне елементе Србије, а то је био услов конкурса.
Mи редовно плаћамо претплату РТС-у? Време је да мало продрмамо РТС.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back