Iz rumunskog voza curi hlorovodonična kiselina

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.567
Na Železničkoj stanici u Beogradu, u blizini Palate pravde, oko jedan sat posle ponoći iz cisterne teretnog voza iz Rumunije počela je da curi hlorovodonična kiselina, ali nema opasnosti po građane, rečeno je Tanjugu u Komandno-operativnom centru Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Vatrogasci sa specijalnim odelima za agresivne materije su intervenisali, drže situaciju pod kontrolom i za svaki slučaj nalaze se i dalje na terenu.

Angažovano je 13 vozila sa 30 vatrogasaca, a nije bilo nikakvih nepredviđenih slučajeva, ni povređenih.

- Poziv smo dobili u 1,02 časova i odmah smo izašli na teren. Do curenja gasa je došlo kad je na jednom od vagona pod pritiskom došlo do pucanja. Naše ekipe su na terenu i trenutno “obaraju” gas koji istuiče iz vagona. Gradski Zavod za javno zdravlje je posalo ekipu na mesto incidenta. Čekamo dolazak cisterne u koju će gas biti prtetočen - kažu za “Blic” u Vatrogasnoj brigadi.

Tokom noći nije bilo jakog vetra, koji je bio jačine samo jedan metar u sekundi, a "preduzeto je sve da ne dođe do eventualnog širenja i nema opasnosti", ističu u Komandno-operativnom centru Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Ekipa Hitne pomoći dežura na mestu incidenta.

U Hitnoj pomoći preporučili su građanima koji žive u blizini mesta incidenta da ne otvaraju prozore i da ne izlaze bez preke potrebe iz svojih domova.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/235615/Iz-rumunskog-voza-curi-hlorovodonicna-kiselina
 

Back
Top