Šta kaže, neprikladna ambalaža?!?
Nadulo se jer je počelo da vri, da se kvari.
Hoće da ublaže problem?
Ne znam da li botoks ide na piletinu , pre ce salmonela, ali bilo je takvih celih serija od ovih kao anonimus proizvodjaca...i prodavnice ne sklanjaju takvu robu....ali tu je najbitnije sledece, kad dodjes kao kupac da ti menadzer prodavnice ne prodaje fazon da si lud...samo da bi ispalo da ti nije prodao neispravno i da ne bi stetio za vrednost te jedne konzerve, sto je Srpski mentalitet..
I onda sta se desava, posto vlasnik ili menadzer prodavnice ima pocetni stav da oni nisu krivi i nisu znali , musterija nece prijaviti prodavnici naduvenu konzervu , jer nece da ispada luda , los covek, sitnicar, ludak ili sta vec...
Sa druge strane, prodavnica onda na polici prodaje i dalje pokvarene konzerve jer nema politiku uljudnog prodavca nego mi nismo krivi , i time samo potvrdjuje sirem broju ljudi da prodaju bofl robu....
To se obicno zavrsava tako sto im prodaja tog ili te vrste proizvoda u narednih 6 meseci i vise opadne do neprepoznatljivosti ...
Npr ja sam bas pratio , jeftinija jetrena pasteta, lokalni vojvodjanski proizvodjac i mala prodavnica u BG, zna da mulja, ali to u ovom slucaju ne bi trebalo da ima uticaj...
Medjutim, zbog dobre recepture, ne znam kvalitet kakav je, ali pasteta je medju najukusnijima na trzistu, kakav juhor, jaca je i od carnexa...a jeftinija, i onda je pocela da raste prodaja tih pasteta na nivou da paket ode dnevno , taj nivo.
Medjutim, posle tog uhodanog balkanskog stava nismo mi krivi , i naravno nereagovanja potrosaca da ne bi ispali budale, desilo se bukvalno da prodaja te konzerve pasteta opadne na paket mesecno , znaci 30x manje, jer em su nepoznati , em se desio defekt u proizvodu , em kupci nisu reagovali zbog ustaljene prakse prodavca , nismo mi krivi, mozda gresite , sto bar za konzerve ne bi smelo da bude , ali ne zna prodavac kako treba da se postavi...
Smanjeni obim prodaje dalje blokira obnovu prodaje jer je veca sansa da je ustajala roba , bar u svesti kupaca i prodaja stoji...i naravno cena u pokusaju da se izvuce ide zamislite 10 dinara dole, sto je 10%, otprilike pola marze, a naravno pokazuje logiku prodavca, mamac ali da i dalje zaradjuje, bez prihvatanja greske u svom ponasanju...niti shvata sta se desava..
Manevar nije urodio plodom jer to nije maxi i da pokriva veliku teritoriju , pa je prodaja ostala mrtva, tj polumrtva...