Из продаје се повлачи Аргета кокошија паштета

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.321
САРАЈЕВО - Агенција за контролу хране БиХ потврдила је данас да се из продаје повлачи "Аргета кокошија паштета" чији рок трајања истиче 10. септембра 2027. године, због могуће надутости амбалаже.

Наводи се да се из продаје повлачи "Аргета кокошија паштета" у паковању од 114 грама, серија 0300028498, чији је рок употребе истиче 10. септембра 2027. године, зато што за ову серију производа постоји могућност надутости амбалаже (због присуства ваздуха)", наводи се у саопштењу, преноси РТРС.

izvor
1729614756459.png

"Потрошачи се обавештавају да не конзумирају производе под наведеним серијским бројем посебно ако препознају знакове надутости амбалаже", објавила је Агенција за безбедност хране БиХ коју је компанија "Атлантик Аргета" Сарајево обавестила о повлачењу ових производа, преноси Танјуг.

Из Агенције наводе да се у складу са Законом о храни, прехрамбени производ сматра неприкладним за људску употребу ако је амбалажа неприкладна или оштећена јер је у таквим случајевима могуће да су микробиолошке и хемијске промене у производу у границама већим од дозвољених.

Šta kaže, neprikladna ambalaža?!?
Nadulo se jer je počelo da vri, da se kvari.
Hoće da ublaže problem?
Ne znam da li botoks ide na piletinu , pre ce salmonela, ali bilo je takvih celih serija od ovih kao anonimus proizvodjaca...i prodavnice ne sklanjaju takvu robu....ali tu je najbitnije sledece, kad dodjes kao kupac da ti menadzer prodavnice ne prodaje fazon da si lud...samo da bi ispalo da ti nije prodao neispravno i da ne bi stetio za vrednost te jedne konzerve, sto je Srpski mentalitet..

I onda sta se desava, posto vlasnik ili menadzer prodavnice ima pocetni stav da oni nisu krivi i nisu znali , musterija nece prijaviti prodavnici naduvenu konzervu , jer nece da ispada luda , los covek, sitnicar, ludak ili sta vec...
Sa druge strane, prodavnica onda na polici prodaje i dalje pokvarene konzerve jer nema politiku uljudnog prodavca nego mi nismo krivi , i time samo potvrdjuje sirem broju ljudi da prodaju bofl robu....

To se obicno zavrsava tako sto im prodaja tog ili te vrste proizvoda u narednih 6 meseci i vise opadne do neprepoznatljivosti ...
Npr ja sam bas pratio , jeftinija jetrena pasteta, lokalni vojvodjanski proizvodjac i mala prodavnica u BG, zna da mulja, ali to u ovom slucaju ne bi trebalo da ima uticaj...
Medjutim, zbog dobre recepture, ne znam kvalitet kakav je, ali pasteta je medju najukusnijima na trzistu, kakav juhor, jaca je i od carnexa...a jeftinija, i onda je pocela da raste prodaja tih pasteta na nivou da paket ode dnevno , taj nivo.
Medjutim, posle tog uhodanog balkanskog stava nismo mi krivi , i naravno nereagovanja potrosaca da ne bi ispali budale, desilo se bukvalno da prodaja te konzerve pasteta opadne na paket mesecno , znaci 30x manje, jer em su nepoznati , em se desio defekt u proizvodu , em kupci nisu reagovali zbog ustaljene prakse prodavca , nismo mi krivi, mozda gresite , sto bar za konzerve ne bi smelo da bude , ali ne zna prodavac kako treba da se postavi...

Smanjeni obim prodaje dalje blokira obnovu prodaje jer je veca sansa da je ustajala roba , bar u svesti kupaca i prodaja stoji...i naravno cena u pokusaju da se izvuce ide zamislite 10 dinara dole, sto je 10%, otprilike pola marze, a naravno pokazuje logiku prodavca, mamac ali da i dalje zaradjuje, bez prihvatanja greske u svom ponasanju...niti shvata sta se desava..

Manevar nije urodio plodom jer to nije maxi i da pokriva veliku teritoriju , pa je prodaja ostala mrtva, tj polumrtva...

Nema veze sa temom ali ima veze sa mojom poentom..
Situacija u Disu prosle nedelje kad je pocela akcija svinjski but po ceni 550 din po kg...
Ja sticajem okolnosti , budem prvi kupac, petak, jos nije izaslo gde izlazi da je but na akciji , dosao u podne i znam rutinu , kupujem ja meso na akciji u Disu i ovog puta nije smanjena cena i ja se vratim i ukazem na to da nije skinuto tih 10% i cak nije ni poslovodja prodavnice nego samo malo odgovornija radnica, podposlovodja recimo , pokusava da resi problem mimo poslovodje i zvanicnog dopisa serverima DISa, jer je ocigledno to zameranje DIS centrali.
Ali se svo vreme oseca za razliku od nekih radnica koje bi da odhebu mene kao musteriju u fazonu eto pogresili u DISu, klasika koju opisujem u mentalitetu..
Medjutim, ta odgovornija podsefica gleda iako je to prva pojava problema da resi jer imace svaki dan guzve zbog mesa pa i svadje sa musterijama bolje sa mnom da resi razuman , tih , uporan, jednostavan , razlozan...
Pruzam logisticku podrsku , znaci ukazujem joj na detalje koji pokazuju da je greska do servera odakle vuku cene za kase...

I zena je korektna, posle svega zakljucimo da jeste problem u serveru, na suprotnoj strani su 3 prodavacice i sefica prodavnice koji bi to odhebali eto trenutno nema popusta , tako sistem kaze, medjutim ova odgovorna podsefica insistira na onome sto je bolje i sto je cak i zakonska obaveza jer pise kao javno obavestenje da je snizena cena...100 dinara 100 dinara, to je na moju kupovinu 10%.

Pita da li treba racun, ne ako nema ljutnje i zle krvi , odgovaram, nema naravno , ok onda ne treba...i zena je sebi resila problem za 1h kad javno uputu zahtev informatickoj sluzbi DISa, a nece imati problem jer dok sam ja bio tamo bilo je samo jos 2 kupca koji su kupila sv but...

Tako se radi...

Niste vi jeli pastetu od divljaci iz Francuske, nema bolje pastete i to upakovano u staklu.
Verujem da ima i dobra pašteta na Himalajima, ali ovde pričamo o paštetama koje imaju svugde kod nas da se kupe.

Od kupovnih u Srbiji, Argeta je najbolja. Meni je recimo super "Junior" i "Pikant", od njihovih.

"Потрошачи се обавештавају да не конзумирају производе под наведеним серијским бројем посебно ако препознају знакове надутости амбалаже", објавила је Агенција за безбедност хране БиХ коју је компанија "Атлантик Аргета" Сарајево обавестила о повлачењу ових производа, преноси Танјуг.

Из Агенције наводе да се у складу са Законом о храни, прехрамбени производ сматра неприкладним за људску употребу ако је амбалажа неприкладна или оштећена јер је у таквим случајевима могуће да су микробиолошке и хемијске промене у производу у границама већим од дозвољених.
yebiga,......sto mi to ne rece jutros.

Back