Iz Hrvatske milijarde za RS

Poslednja izmena:
Naravno
http://www.glassrpske.com/drustvo/v...racije-BiH-doselilo-4500-ljudi/lat/54003.html
http://www.rzs.rs.ba/PublikGodisnjak2011_CIR.htm

Bosnjaci / Muslimani / Bosanci
Tako ce se na tri djela razdjeliti islamizirana skupina. Vidices iduce godine. Bosnjaci nikad nisu popisani. Na popisu 1991. Bosnjaci nisu ni postojali.

Ne znam ako mislimo na isto, ali u ovom PDF dokumentu stanovništvo, strana 84. piše samo da je 12 000 ljudi migriralo, a ne da se 12 000 ljudi doselilo iz drugih država u RS. Od tih 12 000, 7000 je migriralo unutar RS, dakle samo su promijenili općinu ili grad, 4500 je došlo iz FBIH i oko 500 iz Brčko distrikta. To je tih 12 000 po meni. Nema podataka o vanjskim migracijama koje su najvjerojatnije negativne jer nema smisla da RS ima pozitivne vanjske migracije dok sve zemlje u okruženju imaju negativne.

Ne znam ako mislimo na isto, ali u ovom PDF dokumentu stanovništvo, strana 84. piše samo da je 12 000 ljudi migriralo, a ne da se 12 000 ljudi doselilo iz drugih država u RS. Od tih 12 000, 7000 je migriralo unutar RS, dakle samo su promijenili općinu ili grad, 4500 je došlo iz FBIH i oko 500 iz Brčko distrikta. To je tih 12 000 po meni. Nema podataka o vanjskim migracijama koje su najvjerojatnije negativne jer nema smisla da RS ima pozitivne vanjske migracije dok sve zemlje u okruženju imaju negativne.

Imas objasnjenje na prvom linku. Ne trebas tumaciti. Zna svako od nas citati.

Ok, ti tvrdiš da je prema ovim podacima koje si mi dao 12 000 ljudi doselilo u RS? Ima negdje podatak koji pokazuje saldo vanjskih migracija, a ne migracija unutar RS ili BIH?

Ne tvrdim ja nego tvrdi Glas Srpske i Republicki zavod za statistiku. Ne znam sta ti vise nije jasno i sta hoces ? Dao sam ti linkove, citaj ako hoces ako neces skini mi se s .... Hoces da ja citam za tebe i da ti trazim podatke koji te zanimaju ?

Ne tvrdim ja nego tvrdi Glas Srpske i Republicki zavod za statistiku. Ne znam sta ti vise nije jasno i sta hoces ? Dao sam ti linkove, citaj ako hoces ako neces skini mi se s ....

Ti si napisao da se 12000 ljudi doselilo u RS, a to ovi podaci ne potvrđuju. Piše samo da je 12 000 ljudi migriralo, unutar RS, te između RS i FBIH i DB. Podaci o vanjskim migracijama ne postoje u ovim izvorima koje si pružio. Nema potrebe za nervozom, našao sam što me zanimalo :ok:

Ti si napisao da se 12000 ljudi doselilo u RS, a to ovi podaci ne potvrđuju. Piše samo da je 12 000 ljudi migriralo, unutar RS, te između RS i FBIH i DB. Podaci o vanjskim migracijama ne postoje u ovim izvorima koje si pružio. Nema potrebe za nervozom, našao sam što me zanimalo :ok:

Nije u pitanju nervoza ali ti si lud ili nepismen.

BANjALUKA - U Republiku Srpsku lani se doselilo 12.044 ljudi, što predstavlja povećanje doseljenih za oko 11,3 odsto u odnosu na 2009. godinu, a najviše stanovnika, oko 4,5 hiljada, doselilo se iz Federacije BiH.
http://www.glassrpske.com/drustvo/v...racije-BiH-doselilo-4500-ljudi/lat/54003.html

Migracija unutar RS nije doseljavanje. Ta dva pojma nemaju veza sa vezom.

Cak i ako si nepismen valjda znas sabirati

Ona je navela da je u prošloj godini bilo najviše međuentitetskih migracija i to 8.134, zatim 6.887 međuopštinskih

Ovo bi po tebi ispalo skoro 15.000

Sa druge strane

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u FBiH i Brčkom lani je bilo više odseljenog nego doseljenog stanovništva, a iz FBiH odselilo se 23.824 lica.

Poslednja izmena:
Nije u pitanju nervoza ali ti si lud ili nepismen.

Migracija unutar RS nije doseljavanje. Ta dva pojma nemaju veza sa vezom.

Cak i ako si nepismen valjda znas sabirati

Ovo bi po tebi ispalo skoro 15.000

Sa druge strane

Mislim da si nešto krivo shvatio. Svi brojevi se odnose na unutrašnje migracije. Nema podatka za vanjske migracije tako da se ne zna koliko je ljudi doselilo ili odselilo iz i u RS/FBIH/DB. Oba djela BIH i RS i FBIH najvjerojatnije imaju negativne vanjske migracije kao i sve okolne zemlje i nema ni govora o 12 000 doseljnih u RS iz nekih drugih država.

Na stranici 20 ti je sve objašnjeno i izričito se spominju unutarnje migracije. Spominju se i brojevi koje si ti ovdje podebljao (12 044 i 23 824)

http://www.bhas.ba/tematskibilteni/zim_2011_001_01-bh.pdf

Znači iz inostranstva se doselilo u RS oko 7500 ljudi.

To je prosto fascinantan broj s' obzirom da se stalno priča kako iz RS svi odlaze, negativan pp itd.

Zanimljivije je ovo

U Agenciji za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) kažu da su se stanovnici Srpske lani najviše doseljavali u Banjaluku, gdje je više od sedam hiljada osoba prijavilo mjesto svog prebivališta, slijedi Bijeljina sa oko 5.000 i Prijedor sa 4.000 doseljenih stanovnika.

Mala mjesta u RS ce ubrzo nestati. Banja Luka je vec prepuna.
Progledaj sliku sa npr. prekjucerasnjeg koncerta na trgu.

564307_300297866731539_465681102_n.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da si nešto krivo shvatio. Svi brojevi se odnose na unutrašnje migracije. Nema podatka za vanjske migracije tako da se ne zna koliko je ljudi doselilo ili odselilo iz i u RS/FBIH/DB. Oba djela BIH i RS i FBIH najvjerojatnije imaju negativne vanjske migracije kao i sve okolne zemlje i nema ni govora o 12 000 doseljnih u RS iz nekih drugih država.

Na stranici 20 ti je sve objašnjeno i izričito se spominju unutarnje migracije. Spominju se i brojevi koje si ti ovdje podebljao (12 044 i 23 824)

Jel ti znas razliku izmedju migracija i doseljavanja ? Ako su ljudi migrirali iz FBiH i Brckog u RS to ti znaci da su se doselili u RS. Sta ti tu djete drago nije jasno ? Ako je neko iz Celinca migrirao u Banja Luku to znaci da se doselio u Banja Luku. Razumijes sad ?

Ipak na ovom linku što si ti stavio vidi se da je u RS u 2010 došlo više ljudi nego što je otišlo, bez obzira odakle i kuda, dok je iz FBiH više ljudi otišlo.

Piše u RS 2010 došlo 12044 a otišlo 10815. Znači 1229 ljudi je "mehanički" priraštaj.
U FBiH došlo 22870 a otišlo 23824, znači 1000 ljudi manje.
U Brčko došlo 689 a otišlo 964, 300 ljudi manje.

Poslednja izmena:
Jel ti znas razliku izmedju migracija i doseljavanja ? Ako su ljudi migrirali iz FBiH i Brckog u RS to ti znaci da su se doselili u RS. Sta ti tu djete drago nije jasno ? Ako je neko iz Celinca migrirao u Banja Luku to znaci da se doselio u Banja Luku. Razumijes sad ?

Nisam dijete i mislim da mi je jasnije nego tebi. U prvotnom postu si napisao da se 12 000 ljudi doselilo u RS što je točno, ali si zaboravio napisati da je odselilo 10 815 ljudi i da je zapravo pozitivan migracijski saldo (ali sa FBIH i DB) 1229 ljudi. Vanjski migracijski saldo se ne zna i vjerojatno je negativan.

Ipak na ovom linku što si ti stavio vidi se da je u RS u 2010 došlo više ljudi nego što je otišlo, bez obzira odakle i kuda, dok je iz FBiH više ljudi otišlo.

Piše u RS 2010 došlo 12044 a otišlo 10815. Znači 1229 ljudi je "mehanički" priraštaj.

Da na tu činjenicu sam ciljao. Neki shvate odmah, neki malo kasnije :mrgreen:

...

Radujem se popisu stanovnistva...

Kako kod nas,tako kod vas...

Ne pratim baš demografiju ali tu ima interesantinh podataka.

Sa sajta zavoda RS piše da je 2007, 2008, 2009 i 2010 u RS iz FBiH došlo 19173 a otišlo 16082. Došla 3091 osoba više nego otišla.

Ovi koji iz RS odlaze u FBiH su verovatno svi Bošnjaci koji idu u Sarajevo, Tuzlu itd. Ne verujem da bi Srbi išli u FBiH, i tako nema posla ni tamo.
Ovi koji idu u RS, verovatno ima dosta Srba koji kidaju iz federacije i bošnjačkih povratnika.

Analiza demografije BiH bez valjanog popisa su ćorava posla.

U 2010. godini iz FBiH je otišlo 23824 osobe, od tog broja 4538 je otišlo u RS. Tu ima sigurno Srba i Bošnjaka povratnika.

Znači da je 2010 iz federacije u inostranstvo otišlo 19286 ljudi. E sad, šta su ovi po nacionalnosti teško je reći, ali Srbi nisu jer njih jedva da ima u FBiH. Znači Hrvati koji odlaze u Hrvtasku i Evropu i Bošnjaci koji sigurno idu u Evropu.

Iste te 2010. u FBiH je došlo 22870, od tog je iz RS došlo 3596 ljudi. To bi trebali biti svi Bošnjaci, možda ima malo srpskih povratnika. Znači da je u FBiH iz inostranstva došlo 19274 osobe.
To su po mom mišljenju Bošnjaci iz Sandžaka, Hrvati koju su se vratili iz Hrvatske i možda manji broj Bošnjaka koji su se vratili iz Evrope.

To se može zaključiti iz ovih linkova:think:

Ne pratim baš demografiju ali tu ima interesantinh podataka.

Sa sajta zavoda RS piše da je 2007, 2008, 2009 i 2010 u RS iz FBiH došlo 19173 a otišlo 16082. Došla 3091 osoba više nego otišla.

Ovi koji iz RS odlaze u FBiH su verovatno svi Bošnjaci koji idu u Sarajevo, Tuzlu itd. Ne verujem da bi Srbi išli u FBiH, i tako nema posla ni tamo.
Ovi koji idu u RS, verovatno ima dosta Srba koji kidaju iz federacije i bošnjačkih povratnika.

Analiza demografije BiH bez valjanog popisa su ćorava posla.

...

Do sledeceg popisa stanovnistva pitaj Komaricu i Puljica...

Back