Iz FIXa u TECNI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

manoylo_bg

Zainteresovan član
Poruka
324
Aj 'vako,

imam jedan sajtic koji je fix sirine (950px) i njega bi trebao da konvertujem u liquid layout. Znam da sve px (za sirinu) treba da zamenim u % (to trenutno i radim), da bi velicinu fonta mozda bilo pametnije definisati preko em nego px, imam i jednu skripticu koja detektuje koja je rezolucija browser-a preko kojeg se gleda i prilagodi sajt toj velicini.

Sve ja to u teoriji znam, poceo sam i u praksi da odradjujem, ali ***! Sve zamenim, dodam, obrisem, .... , ono nece...

Jel se neko susretao sa ovakvim zahtevima do sada?

Pozz,
-m

Imas li CSS fajl? Ja text u nekom polju stavim da je Center i to je to.. "tecno" je samo ono u backgroundu, header.. nav, footer i sl.

background-color: #999;
margin-bottom: 10px;
}

#nav
{
float: left;
width: 25%;
height: 150px;
}

#content
{
float: left;
margin-left: 5%;
width: 65%;
height: 150px;
}

#footer
{
clear: both;
height: 50px;
}

Poslednja izmena:
evo linka: http://www.cstudio-webdesign.com/ces/index.html

Našao sam neku skriptu na netu koja ti povećava veličinu fonta (a i ostalih objekata čije su dimenzije definisane u em), međutim imam nekih sličica na kritičnim mestima (gde moram da ih imam) pa mi ni ta opcija ne rešava problem. (par if petlji - if širina > 1200 {namesti_font_size='82%';} else if sirina > 1000 ........). Eto, ako neko nema objekte fiksnih dimenzija (slike....) poslaću skriptu na mejl. :)

Radio sam konverziju Flash sajta u HTML sajt, poslodavac želi da i HTML sajt ima mogućnost rastezanja poput flash verzije.
Jel je neko probao sa "rastegljivim" funkcijama za slike? Jel se gubi na kvalitetu?
Sve ideje dobrodošle! :)

Pozz,
-m

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back