Iz drugacije perspektive?

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.291
На институцијама је да учине све како би се дискриминација и насиље искоренили
Протестни скуп у Пионирском парку (Фото Б. Педовић)

Захтевима да државни органи обезбеде ефикасну заштиту људских права свих грађана и преузму пуну одговорност за насиље у Србији јуче је, у београдском Пионирском парку, отворен скуп поводом Међународног дана ненасиља и протеста због трагичне смрти француског држављанина Бриса Татона.

Организатори скупа су Иницијатива младих за људска права, организације „Сивил рајтс дифендерс”, „Линет” и Центар за културну деконтаминацију, а окупљеним грађанима, између осталих, обратили су се и глумац Воја Брајовић, Бранко Цвејић, директор ЈДП-а, новинарка Татјана Војтеховски, професорка Београдског универзитета Србијанка Турајлић, Кокан Младеновић, директор Атељеа 212, Ружица Ђинђић, водитељ Зоран Кесић.

Спирала насиља је покренута и за двадесет година однела је десетине хиљада живота, а последња жртва је Брис Татон. Политичари нису рекли у којој мери се осећају одговорним за то. Захтевамо од њих да направе државу и тако спрече насиље – рекла је Србијанка Турајлић.

Новинарка Татјана Војтеховски поручила је де са се смрт Бриса Татона не сме искористити у политичке сврхе од стране оних који оправдавају насиље, а диригент Иван Тасовац апеловао је на све да више не окрећу главу од насиља у породици или на улици. Кокан Младеновић је затражио да се држава више не скрива и да не плаћа, како је рекао, „хонораре” за насилнике, наводећи случај Миладина Ковачевића.

Ружица Ђинђић је изјавила да саосећа са свима који су жртве насиља јер је и над њеном породицом извршено насиље.

– Наша порука је јасна: за талас насиља одговорне су институције и на њима је да учине све како би се дискриминација и насиље искоренили. Ми не перемо образ Србији и не окупљамо се због угледа земље у иностранству – поручила је Маја Стојановић, директорка Иницијативе младих за људска права.

Скуп су подржале и многе јавне личности попут Оливере Ковачевић, Гоце Тржан, Оље Бећковић, Вање Грбића и других.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Drzava-je-odgovorna-za-nasilje.sr.html

Dakle imamo vise krivaca za dobro nam poznati incident...mada ce tesko ista od ovoga vlada uzeti za ozbiljno!:roll:
 

Back
Top