Из црквеног храма у центру Москве стижу поруке о блиском односу са Београдом

БелиВук

Domaćin
Banovan
Poruka
4.126
Из црквеног храма у центру Москве стижу поруке о блиском односу са Београдом и злим намерама Запада, дипломате забринуто констатују незгодан положај Србије, идеолози Кремља говоре од пансловенској љубави и "руском плану за Балкан"... Након меке моћи, Русија је кренула да се служи и осталим средствима како би створила привид да је Србија "њихова" и осигурала да ће остати "верна" без увођења санкција.

Патријарх Кирил је рекао да је Први светски рат изазвао Запад и да су у њему Срби, како је рекао, "постали главна мета западних сила”.

- И позната провокација у Сарајеву: све је имало за циљ да Србија, православна земља, по духу блиска Русији, али окружена западним земљама, престане да постоји - оценио је Кирил у беседи у главном храму Оружаних снага Руске федерације у парку Патриот код Москве.

Кирил је уједно даље оценио да Запад није желео да има међу својим народима тај, како је навео, "храбри, православни народ који воли Русију” и да је изазвао Први светски рат.

Ову неуобичајену и добро темпирану поруку у стопу је пратила изјава амбасадора Русије у Србији Александра Боцана-Харченка. Он је забринуто, са пуно "разумевања" дао слику у каквом се положају наша земља налази, не пропустивши прилику да у рукавицама каже и шта се од ње очекује.

- Ми одлично разумемо тај невероватан притисак Запада на Београд и тежак положај у коме се Србија налази. И, наравно, високо ценимо принципијелну линију коју чува у непризнавању и неприхватању антируских санкција - рекао је Харченко.

Ради се о, како је рекао, "бруталним притисцима, конкретно завртању руку и покушајима гушења земље и њене воље, потпуном игнорисању њених интереса".
https://www.blic.rs/vesti/politika/...stom-danu-iz-rusije-su-nam-stigle-tri/yv8cn0b
Само су људи рекли чињенице. Од запада константне подмукле уцене, од Русије љубав. Ко је за подмукли запад а ко за Руску љубав?
rossiia-serbiia-flag-gerb-gerby-trikolor-orly-bratstvo.jpg

Ko god mrzi Engleze moj je prijatelj.
Mržnja je nezdravo osećanje. Savetujem ti da se toga oslobodiš. Ne znam da li si razumeo da ja uopšte nemam negativnih osećanja prema ruskom narodu. Jedino što mislim da je politika njihovih vođa često bila pogubna po neke druge narode, a po njihov. To važi i za sadašnju garnituru.

Back