Iz bedekera gospodina Konja

imt-533.jpg
Grlio sam brezu kao tuđu ženu.. (Jesenjin)


Prolazio sam tako doduše zastarelim ali najpouzdanijim modelom traktora IMT 533 tuđom njivom jer je tu bila jedna jako zgodna prečica do moje kuće.. kada sam je ugledao. Ih... leptirica moja jedra.. Osmehivala se i mahala mi. Na trenutak sam bio pogubio gps podatke iz konzole a shazam prestade da traži ime pesme.. i muzika stade...ali je od tog trenutka počela neka sasvim drugačija.

- Čija ti ti lepotice? Nisam te viđao pre u selu? Jeste da je jako selo 300 kuća.. ali ja obično ne pratim dešavanja. - upitah..

- Ja sam mamina i tatina.. što pitaš? - odgovori leptirica.. pa me pogleda onako ispod obrva.. vragolasto i nepoverljivo. - Nikad pre nisam videla takog junaka na traktoru... jel imaš ti fejsbuk profil?

- Imam ali realno realnost je nekako realnija.. Šta će ti fejs evo nas u lajv prenosu.. Mislim pitam te jer ne videh takvu lepotu odavno.. treba li ti prevoz? Nekud si pošla? Hajde uđi mi u kabinu nekako ćemo da se skupimo..

Pa.. - kolebala se na trenutak ali se odmah videlo da će pristati - može! Baš sam krenula do zadruge treba mi neko sredstvo da mi pobije vaške iz kokoški. Pa kad si već tu..

Ubodem ja svoj flesh u modifikovani usb priključak i prosvira Pink Flyod (Shine on you crazy diamond) na dolby okruženju. Ona me je gledala čudo ali joj je bilo udobno.

- Nego snajka.. di ti je čovek?
- Otišo u nadnicu u šumu po drva.. sad je vreme.. može da se uze i do 40€ za metar.. - odgovorila je dok je prebirala po telefonu..
- A tako.. - rekoh i pogledah ispitivački.. Ispod mojih obrva dva malena đavola sevala su trozubcima..

Zacrvenela se..

- Nego imam tu iza sedišta kesu sa gibajom oli mi dodat da nešto prezalogajimo? Mislim ako voliš meze.. - udarih ja u konkrevetno..

Halapljivo je jela.. videlo se da joj je otišao muž pa je dete gladno..

- Nego ja ću samo da svratim do prodavnice da uzmem gajbu piva.. posle jela da ne popijem jedno ladno.. ko da nisam jeo.

Ćutala je.

Ukočio sam traktor pravo ispred prodavnice.. naočigled lokalnih domorodaca.. koji su odmah počeli da se došaptavaju..

Iz biblioteke izasao sam sa gajbom i liciterskim srcem..

Treptala je okicama.. skoro zaljubljeno.. Dok sam ja grickao stručak travke..

Predložio sam joj da ugasim traktor i da udarimo po jedno ispod mog omiljenog mesta.. pod brezom pored kojeg je proticao potok.. Tu obično nije bilo nikog.. i ja sam voleo to mesto baš zbog tog osećaja koji ti je govorio da si sam sebi dovoljan.

Malo se migoljila al je pristala.

Rasprostro sam ćebe i legao.. ona je sela na ćoše i zubima nam otvorila vlaše. Dve pletenice gubile su se između planina..

Još uvek pamtim njene bele grudi.. i način na koji me je ljubila.. moje grube ruke preko njenih toplih bedara.. Kako me je mazila.. i na uvo šaptala.. voleću te do kraja života.. Koonju!. (Budalo jedna)

Te večeri.. grlio sam tuđu ženu.. ko Jesenjin brezu...

Za rastanak isplela mi je venčić i vezala crven končić oko ruke. Da budem zauvek njen.

Mnoge sam i mnogo ljubio. Neke od njih su bile i leptirice..

Ali svaki put kad udarim prečicom..

Ja je vidim na stogu sena kako mi veselo maše. I kaže.. Budalo jedna!
 
Poslednja izmena:

Back
Top