Dragor - Govoriti o Svetom ocu Papi Franji,kao "Sorosevom coveku " moram reci,da je obicna budalastina.Sto se tice druge etikete,da je "globalista",pa od kada
je biti globalista greh !!! Pa svi mi,koji sebi kompimentiramo da smo intelektualci,zar mi svi ne zelimo globalizam??? Pa necemo valjda u ovom vec poodmaklom
dvadeset prvom veku,da se ucaurimao u svoja plemenska,malogradjanska shvatanja i poimanja zivota. Sveti Otac Papa Franja,ucinio bi neizmernu cast,kada bi
dosao u poseti Srbiji.Medjutim,toj poseti se protivi grupa retrogradnih primitivnih Episkopa Srpske Pravoslavne Crkve.Ti ljudi u mantijama,stalno vuku drzavni brod
Srbije,ka dnu ka ponoru,srednjevekovnom mraku.Oni ne dozvoljavaju trasformaciju SPC,koja je nuzna,bez koje SPC nema nikave perspektive,da pridobije mladu
generaciju,za svoje vernike.Ukoliko se propusti ova poslednja sansa,da Rimski Papa,poseti Srbiju,dok je na celu Rimo Katolicke Crkve Papa Franja,tesko,da ce bilo
koji njegov naslednik,ikada pozeleti da u Srbiju dodje.Mislim da bi Vrh Vlasti u Srbiji,trebalo da izvrsi snazan pritisak na SPC da promeni svoje nisljenje,u vezi poset
Pape Srbiji.Taj pritisak,treba izvrsiti uskracivanjem dotacija SPC,dok ne da svoju saglasnost,za Papinu posetu Srbiji.!