Ivica Dačić ljubi zid plača

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
dacic.jpg


Prilikom dvodnevne posete potpisao sporazum sa policijom i agencijama bezbednosti Izraela, a stigao i da poljubi zid plača:)


Dačić u Jerusalimu

Izrael podržava teritorijalni integritetet Srbije i ostaje pri stavu da neće priznati nezavisnost Kosova, potvrdio ministar unutrašnjih poslova te zemlje u razgovoru da Dačićem.


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Jerusalimu sa ministrom unutrašnjih poslova Izraela Eli Jišaijem o saradnji dve zemlje u oblasti politike i ekonomije.

"Jišai je u razgovoru potvrdio stav Izraela da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i da podržava teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Dačić agenciji Beta nakon sastanka.

Naveo je da je u razgovoru konstatovano da postoje mnoge oblasti u kojima Srbija i Izrael mogu da sarađuju i dodao da su razmatrali pitanja iz nadležnosti izraelskog ministra koja se odnose na azil, izdavanje dokumenata i druga pitanja iz administracije i državne uprave.

Dačić se prethodneo sreo sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom III koji je izrazio spremnost da učini sve da pomogne srpskom narodu da održi jedinstvo i da se bori protiv podela.

Jerusalimski patrijarh je rekao Dačiću da prati dešavanja u Srbiji, posebno na Kosovu i Metohiji, i da saosaća sa srpskim narodom zbog patnji prouzrokovanih dešavanjima na tom prostoru.

Dačić je izjavio da je patrijarh ponovio podršku Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta.

U pratnji sveštenika, Dačić je obišao sveta mesta u Jerusalimu - crkvu Hristovog groba i Zid plača.

Tokom dana, Dačić je posetio izraelsku policiju i operativni centar koji nadgleda dešavanja u Starom gradu, u kojem se svakodnevno susreću pripadnici tri velike religije - hrišćanske, jevrejske i islamske.

Predstavnici izraelske policije demonstrirali su način na koji obezbeduju Stari grad od kriminala i terorizma sa više od 300 kamera, u delu Jerusalima u koji svakodnevno dolazi veliki broj turista i vernika.
 

Back
Top